Een braadslede is vaak breder en lager van vorm, ideaal voor het bereiden van grotere stukken vlees zoals kip, rundvlees of varkensvlees, die je wilt braden of garen. De braadslede is ontworpen om de warmte gelijkmatig te verdelen over het gerecht, zodat het vlees lekker bruin en krokant kan worden.
Braadslede gebruiken
Met een braadslee kunt u vlees aanbraden op het fornuis en daarna verder garen met de braadpan in de oven. Dit maakt de braadslee een uitstekende keuze voor recepten die vereisen dat vlees eerst wordt dichtgeschroeid voordat het langzaam wordt gegaard.
Om een stuk vlees in de oven te kunnen braden heb je een braadslede nodig. Natuurlijk kan je in theorie alles gebruiken dat voedselveilig en ovenbestendig is. Toch zal het je in een slede nog wat gemakkelijker en beter afgaan.
Zelfs als u groenten roostert, zorgt een aluminium bakplaat voor een snellere kooktijd, biedt deze meer ruimte dan een standaard braadpan, houdt deze minder stoom vast en is deze gemakkelijker te hanteren .
Een braadslede is ideaal om vlees, vis of groente te bereiden. Ze hebben het ontwerp van een ovenschaal en zijn wat groter, en kwalitatief wat beter. Uit alle goede braadsledes hebben wij de beste voor je uitgekozen.
Verschil tussen Braadslede en Ovenschaal
Een braadslede is vaak breder en lager van vorm, ideaal voor het bereiden van grotere stukken vlees zoals kip, rundvlees of varkensvlees, die je wilt braden of garen.
Een braadpan of lekbak is een stuk kookgerei dat wordt gebruikt om vlees in een oven te braden, met of zonder groenten of andere ingrediënten . Een braadpan kan worden gebruikt met een rek dat in de pan zit en het vlees boven het vet en de sappen laat zitten.
Braadpannen variëren sterk in grootte, maar zelfs een kleine kan een groot genoeg gebraad bevatten om een klein gezin te voeden, of kan een of twee kippen bevatten. Bakschalen zijn meestal kleiner, omdat zelfs grote ovenschotels kleiner zijn dan een kalkoen van normale grootte. Braadpannen bevatten meestal een rek, terwijl bakschalen dat niet hebben .
Deze braadslede van Zenker is ideaal voor het maken van lasagne. Doordat deze braadslede volledig is bedekt in een antiaanbaklaag is deze gemakkelijk schoon te maken en kan de lasagne ook gemakkelijker uit de vorm gehaald worden. Deze braadslede is 36cm lang, 27cm breed en 5cm hoog en heeft een inhoud van ca, 3700ml.
Pyrex is ovenbestendig en kan worden gebruikt als braadpan . Glas, zoals pyrex, kan de voorkeur hebben boven een bakplaat om te braden, omdat het beter is voor het verdelen van warmte. Zorg er echter voor dat u uw oven niet hoger instelt dan 425 graden Fahrenheit, aangezien dit het maximum is dat Pyrex kan weerstaan.
De voordelen van een braadslee op een rij
Meestal kun je hem ook op een kookplaat of gasfornuis gebruiken voor directe verhitting. Dat biedt veel mogelijkheden. Braad je vlees alvast aan op het fornuis en zet het daarna in de oven. Zo maak je de lekkerste gerechten!
De Westinghouse Ovenschaal Braadslede is in 2025 uitgeroepen tot de beste braadslee. Deze braadslee is vervaardigd van duurzaam aluminium en voorzien van een hoogwaardige anti-aanbaklaag, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt aanbakken.
Ons anti-aanbak braadslederooster maakt roosteren eenvoudiger en gezonder. Het rek is gemaakt van stevig staal en past perfect in de 3-laags RVS braadslede van 35 cm van Le Creuset, zodat uw vlees of gevogelte niet op de bodem van de braadslede ligt.
Een rek is bedoeld om te voorkomen dat wat u ook braadt, zijn sappen verliest, wat kan voorkomen dat de onderkant van uw gebraad zacht of slap wordt . Deze functie werkt ook om de luchtcirculatie te bevorderen, wat gelijkmatig braden en een perfecte knapperigheid aan de buitenkant mogelijk maakt.
Een mooie alles-in-één braadslede. Leg de aardappels en groentes onderin, verlaag het rooster en leg de kip of steak erbovenop.Zet alles dan in de oven of op de barbecue. Het resultaat smaakt heerlijk!
Alternatieven voor braadpannen
Pannen die groot genoeg moeten zijn voor een grote kalkoen of gebraad zijn onder andere: Cakevorm: Een cakevorm van 9 bij 13 inch is standaard, maar voor een kalkoen van normale grootte heb je een iets groter formaat nodig . Ovenschaal: Gebruik dezelfde aanbevolen grootte als een cakevorm.
Een geweldige manier om je bakgerei te gebruiken is door je braadslede te gebruiken om een heerlijke lasagne te maken . Deze stevige familiefavoriet is eenvoudig te maken, heerlijk en vullend; vervang het gehakt gewoon door quorn voor een vegetarische optie.
De onderste laag van lasagne moet saus zijn, bijvoorbeeld tomatensaus of bechamelsaus. Dit zorgt voor een goede garing van de lasagnebladen.
De rvs Magnetik braadslede is ontworpen voor gebruik op inductie, maar is vanzelfsprekend ook geschikt… Verkoop door MyStore. De braadslede van Le Creuset is hoort thuis in iedere keuken. Met de gietijzeren braadsledes van Le Creuset…
Een braadpan is ontworpen om hoge temperaturen gedurende lange tijd te weerstaan - geen kromtrekken of knikken hier. In tegenstelling tot bakplaten, die ondiepe zijkanten hebben, heeft onze braadpan hoge, rechte wanden die warmte binnenin vasthouden, wat betekent dat uw eten gelijkmatig gaart en mooi knapperig wordt, terwijl het vocht erin blijft.
Bakken in een braadpan is eenvoudig en praktisch – en het levert bovendien grote hoeveelheden op . Ideaal als je een feestje geeft of een taart meeneemt naar je werk.
De geëmailleerde ovale braadslede is ideaal voor het bereiden van overheerlijke, stevige familiemaaltijden zoals gebraden diners, ovenschotels en stoofschotels .
Een braadslede is in principe gewoon een grote ovenvaste schaal met een rek. Zie het als een oversized ovenschaal of een bakplaat met hoge zijkanten.
Als je geen grote ronde cakevorm of rechthoekige braadslede hebt, zul je misschien moeten improviseren. Een ronde springvorm van 8” of 9” (de meest voorkomende maat) past niet in een pan van 9” x 13”. Je kunt een grote aluminium pan kopen om te gebruiken als waterbad, maar zorg er wel voor dat je hem op een stevige bakplaat zet om al dat gewicht te kunnen dragen.
Een braadslede of ovenschaal is onmisbaar in elke keuken. Lasagnes, ovenschotels en zelfs desserts zoals tiramisu zijn gerechten die allemaal klaargemaakt worden in een BK ovenschaal of braadslede. De braadslede is multifunctioneel en is geschikt voor verschillende warmtebronnen.