Op het gebied van water wordt de warme of lauwe variant vaak gezien als de allerbeste optie. Het zou de darmen ontspannen, waardoor verstoppingen minder makkelijk kunnen voorkomen.Ook stimuleert warm water drinken naar verluidt de bloedsomloop en het maakt zelfs energieker.
Het ondersteunen van de spijsvertering is een van de meest genoemde mogelijke voordelen van warm water drinken. De theorie is dat warm water zou helpen om moeilijk verteerbare voeding op te lossen, waardoor het sneller door de darm kan bewegen en zo een soepele stoelgang kan ondersteunen.
Niet wetenschappelijk bewezen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat gekookt warm water direct gezondheidsvoordelen biedt bij deze processen. En ook niet of het beter is dan het drinken van koud water. Al met al is er maar weinig onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van het drinken van water.
Warm water op een nuchtere maag smeert de boel vanbinnen op een zachte manier. Het brengt je lichaamstemperatuur naar boven, zodat je metabolisme sneller op gang komt. Dankzij deze kleine toevoeging aan je ochtendritueel zal je lichaam de hele dag meer calorieën verbranden.
Dus eigenlijk houden Chinezen van heet water gewoon omdat het ziektekiemen doodt. Kokend water doodt ziektekiemen. Het maakt niet uit of het water warm of koud is als je het drinkt.
Het drinken van heet water in China is een eeuwenoude traditie, die bijna 2500 jaar geleden werd ontwikkeld tijdens de Zhou-dynastie (ongeveer 400-300 v.Chr.). In de traditionele Chinese geneeskunde wordt geloofd dat heet water, ironisch genoeg, 陰 "Yīn" (Yin) bevatte, wat koelte of schaduw vertegenwoordigt die nodig was om 陽 "Yáng" (Yang) tegen te gaan .
Soepele stoelgang
Het drinken van een glas warm water voor, tijdens of na een maaltijd is ook gunstig voor je spijsvertering. Het helpt je lichaam om je eten goed te verteren.
Het drinken van warm water kan de lichaamstemperatuur verhogen, wat helpt om de stofwisseling te verbeteren. Het helpt ook de nieren en het maagdarmkanaal hun werk beter te doen. Dit is goed nieuws voor iedereen die hoopt zijn metabolisme op te krikken of af te vallen.
Het is bekend dat warm water de stofwisseling verbetert, wat helpt bij het verbranden van calorieën. Mensen die proberen af te vallen, kunnen profiteren van het drinken van warm water in de ochtend en voor de maaltijd . Wanneer het in de ochtend wordt geconsumeerd, helpt het de spijsvertering en de stofwisseling en wanneer het voor de maaltijd wordt geconsumeerd, geeft het een vol gevoel en vermindert het overeten.
Waarom kan ik beter geen warm water uit de kraan drinken? In warm kraanwater kunnen te veel metalen opgelost zijn, zoals koper afkomstig van een koperen voorraadvat van een boiler of CV-ketel, en van koperen leidingen in de woning. Ook kunnen waterkranen aan warm water bijvoorbeeld nikkel, chroom en cadmium afgeven.
Zodra het water afkoelt zouden de vluchtige gassen zich evenals de mineralen weer in het water vestigen. Als het water opnieuw gekookt wordt, zouden gevaarlijke componenten zich verzamelen in plaats van te ontsnappen uit het water. Hierdoor zou het water dan schadelijke stoffen bevatten.
Hoewel kokend water bacteriën in het water elimineert, maakt het het kraanwater niet zuiver . Water kan andere verontreinigingen bevatten, zoals microplastics, pesticiden, meststoffen, industriële chemicaliën, hormonen, medicijnen, zware metalen en neurotoxische micro-organismen die niet worden verwijderd door kokend water.
Stefan Kools, teamleider chemische waterkwaliteit en gezondheid bij wateronderzoeksinstituut KWR: 'Een paar keer water koken maakt amper verschil. Dan zitten stoffen als arseen en nitraat nog steeds ver onder de Nederlandse gezondheidswaarde. Ons water is echt veilig, ook als je het vaker kookt. '
Het tien minuten gekookte warme water stimuleert meteen agni, zodat de voeding tijdens de maaltijd beter kan worden verwerkt en opgenomen. Als het warme water tussen de maaltijden wordt gedronken, kan het bovendien de uitscheiding van in water oplosbare toxinen uit de dhatu's (lichaamsweefsels) effectief ondersteunen.
Door het water te koken, doodt u micro-organismen zoals bacteriën, virussen of protozoa die ziekten kunnen veroorzaken . Door het water te koken, wordt het kraanwater microbiologisch veilig. Hoe lang moet ik het water koken? Breng kraanwater aan de kook, laat het een minuut koken en laat het afkoelen voordat u het gebruikt.
Karnemelk verbetert de spijsvertering, vermindert een opgeblazen gevoel en ondersteunt de gezondheid van de darmen, wat kan helpen bij het verminderen van buikvet . Meng magere wrongel met water, voeg kruiden toe zoals komijnpoeder, zwart zout en muntblaadjes en drink het na de lunch. Meng het sap van een halve citroen en een theelepel honing in een glas lauw water.
Direct na het eten van zuur of suikerrijk voedsel water drinken kan voedseldeeltjes en suikers wegspoelen, maar het kan ook zuren in de mond verspreiden. Door 30 minuten te wachten kan uw speeksel op natuurlijke wijze zuren neutraliseren, waardoor uw glazuur en tandvlees worden beschermd tegen schade .
Je hebt waarschijnlijk het advies gehoord om acht glazen water per dag te drinken. Dat is makkelijk te onthouden en het is een redelijk doel. De meeste gezonde mensen kunnen gehydrateerd blijven door water en andere vloeistoffen te drinken wanneer ze dorst hebben. Voor sommige mensen zijn minder dan acht glazen per dag misschien genoeg.
Op het gebied van water wordt de warme of lauwe variant vaak gezien als de allerbeste optie. Het zou de darmen ontspannen, waardoor verstoppingen minder makkelijk kunnen voorkomen. Ook stimuleert warm water drinken naar verluidt de bloedsomloop en het maakt zelfs energieker.
Er is een reden waarom de meeste mensen hunkeren naar warme dranken zoals thee of citroenwater als ze zich niet lekker voelen. Het drinken van warm water kan tijdelijk symptomen zoals keelpijn, hoofdpijn en verstopping verlichten .
Het drinken van warm water wordt binnen de ayurveda aangeraden voor een balans in de stofwisselingsprocessen. Regelmatig warm water drinken is volgens de leer goed voor het stimuleren van de spijsvertering, zodat de voeding tijdens de maaltijd beter kan worden verwerkt en opgenomen.
Bij bijna elke persoon die een westers dieet volgt, zijn de afvalproducten zich langzaam aan het ophopen in het lichaam, in het lichaamsvet, in de spieren, de organen, bijna overal in. Naar schatting heeft de gemiddelde westerling maar liefst 3 tot 4,5 kilo giftig fecaal afval (ontlasting) in zijn darmen.
In warm kraanwater kunnen schadelijke metalen opgelost zijn, zoals koper afkomstig van een koperen voorraadvat van een boiler of CV-ketel, en van koperen leidingen in de woning. Ook kunnen waterkranen aan warm water bijvoorbeeld nikkel, chroom en cadmium afgeven.
Probeer regelmatig en gezond te eten. Dat betekent: wees matig met koffie en alcohol, eet veel vezels (volkoren brood, groente en fruit) en drink minimaal twee liter per dag. Probeer rustig te eten en goed te kauwen. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.