Open de app Foto's. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' om uw foto's te bekijken. Tik op het tabblad 'Albums' om 'Mijn albums', 'Gedeelde albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Hulpprogramma' te zien. U kunt ook meer lezen over materiaal dat u deelt met anderen.
iCloud-foto's aanzetten
Tik op de app Instellingen. Tik bovenin op uw accountnaam. Tik op iCloud > Foto's. Controleer of het schuifje achter 'iCloud-foto's' groen is.
Controleren of iCloud-foto's is ingeschakeld
In iCloud-foto's worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al uw apparaten beschikbaar zijn. Controleer uw instellingen via deze stappen als u een foto met uw iPhone hebt genomen, maar deze niet op uw andere apparaten ziet.
Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Controleer of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u voor iCloud voor Windows gebruikt. Open iCloud voor Windows en klik naast 'Foto's' op 'Opties'. Schakel 'Mijn fotostream' in.
iCloud-opslag is helaas geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone of iPad. Kort gezegd, met iCloud kan je het opslaggeheugen niet uitbreiden. Wel kun je in beperkte maten iCloud gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad. Dit kan onder meer met foto's en muziek.
Je kunt op iCloud.com bekijken hoeveel iCloud-opslag je hebt en hoeveel er beschikbaar is. Ga op iCloud.com naar je accountinstellingen en bekijk het gedeelte 'Opslag'.
Open photos.google.com op je computer. Log in op je Google-account. Klik rechtsboven op de profielfoto. Check of je bent ingelogd op het account waarmee je een back-up van de foto's hebt gemaakt.
Het Nationaal Archief beheert ruim 15 miljoen foto's. Meer dan 400.000 foto's zijn vrij beschikbaar voor download en hergebruik. Vele onderwerpen zijn hier te vinden, zoals voetbal, Deltawerken, Tweede Wereldoorlog, politici, Koninklijk Huis, landbouw, visserij, Suriname, Indonesië en het Nederlandse leger.
Verwijderde foto's of video's terugzetten: Open Foto's en tik op het tabblad 'Albums'. Scrol omlaag, tik op het album 'Recent verwijderd' en tik vervolgens op 'Selecteer'. Tik op de foto of video die u wilt bewaren of tik op 'Zet alles terug'.
Selecteer in Foto's op iCloud.com de foto's of video's die je wilt verwijderen of dubbelklik op een enkele foto of video. en klik vervolgens op 'Verwijder'. Verwijderde foto's en video's worden verplaatst naar het album 'Recent verwijderd'.
iCloud-reservekopieën
De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie: Gegevens die al worden bewaard in iCloud, zoals contacten, agenda's, notities, iCloud-foto's, iMessages, gesproken memo's, sms- en mms-berichten en gezondheidsgegevens.
5 GB is over het algemeen net genoeg om één of twee reservekopieën, chat-berichten en wat foto's in op te slaan. Als jouw iCloud té vol is voor een reservekopie is het tijd om actie te ondernemen. Om te bekijken waar iCloud vooral voor gebruikt wordt ga je naar de instellingen op je iPhone of iPad.
Naast het gratis abonnement van 5GB, heb je drie mogelijkheden om iCloud opslag te kopen. Dit zijn: 50GB aan iCloud-opslag: 0,99 euro per maand. 200GB aan iCloud-opslag: 2,99 euro per maand.
iCloud is in elk Apple device ingebouwd. Op die manier blijven al je foto's, bestanden, notities en meer veilig bewaard, altijd up‑to‑date en overal binnen handbereik. Iedereen krijgt gratis 5 GB iCloud-opslag om mee te beginnen.
iCloud maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën gelden en gebruikt een strikt beleid om uw gegevens te beschermen. iCloud is marktleider dankzij het gebruik van veilige technologieën die de privacy beschermen, zoals end-to-end-encryptie van gegevens.
Maar soms is iCloud synchronisatie spontaan uitgeschakeld voor een bepaalde app. Dit kun je controleren door naar Instellingen te gaan. Daar selecteer je jouw naam en vervolgens iCloud. Scroll door de lijst met apps die mogen synchroniseren met iCloud en zet eventueel het schuifje van de getroffen app weer op groen.
Herstart je apparaten
Het klinkt misschien heel basaal, maar het kan goed dat synchronisatie weer werkt als je je apparaten opnieuw opstart. Het synchronisatieproces kan soms vastlopen. Door je apparaten even uit- en aan te zetten start het proces opnieuw op, wat het probleem kan verhelpen.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek Prullenbak . Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.