De Belgische fabriek is de enige producent ter wereld van deze kleine choco- lade-eitjes: alle Kinder Schoko-Bons die wereldwijd worden gedistribueerd, worden in Aarlen gemaakt! De fabriek is ook de grootste producent van Kinder Surprise en produceert meer dan 2 miljoen eitjes per dag.
Ferrero B.V. Westbroek 58, NL- 4822 ZW Breda (EU).
Kinder Bueno is een chocoladereep van confiserie Ferrero en van het merk Kinder. Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.
De producent van Kinder-chocola Ferrero roept uit voorzorg verschillende producten terug na meerdere salmonellabesmettingen. Gisteren werd bekend dat twee Nederlandse kinderen zijn besmet met de bacterie.
Het verrassingsei werd in 1972 ontworpen door William Salice, een medewerker van de Italiaanse snoepfabrikant Ferrero. De fabrikant verkoopt de eitjes over de hele wereld behalve in de Verenigde Staten, waar niet-eetbare zaken in snoepgoed bij wet verboden zijn met het oog op verstikkingsgevaar.
Het merk Kinder, gecreëerd door Michele Ferrero , werd in 1968 in Alba , Italië ontwikkeld en betrad hetzelfde jaar de Duitse en Italiaanse markt. Vervolgens hield Ferrero de naam Kinder ( " kinderen " in het Duits ) voor al zijn andere nieuwe producten over de hele wereld.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald. De Belgische voedselwaakhond FAVV heeft vrijdag de fabriek in Aarlen gesloten.
Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.
Ferrero legt prijs zelf op
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.
De producent heeft daar zelf uit voorzorg toe besloten, vanwege een mogelijk verband tussen chocola die is gemaakt in een Belgische fabriek en salmonella-infecties in Europese landen. Dinsdag werd bekend dat in ieder geval twee kinderen in Nederland besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie.
kinderen. Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.
Ook worden Kinder Happy Moments teruggeroepen met vervaldata tussen 9 maart en 17 augustus 2022, Kinder Mix met vervaldata tussen 20 april en 21 augustus 2022, en Kinder Schokobons met vervaldata tussen 28 mei en 20 augustus 2022.
Ferrero Ardennes is in de Groep Ferrero ook de grootste productievestiging voor Kinder Surprise. De cijfers liegen er niet om: bijna 18 miljoen Kinder Schoko-Bons, 2 miljoen Kinder Surprises en 4 miljoen Raffaello lopen er dagelijks van de band.
Dit betreft de Belgische fabriek waar Salmonella is in aangetroffen. Wanneer Kinder Surprise, Schokobons of Mini Eggs Hazelnut in de verpakking aanwezig zijn met bovengenoemde code. Wanneer Kinder Surprise, Schokobons of Mini Eggs Hazelnut in de verpakking aanwezig zijn met bovengenoemde code.
In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs. De populaire chocolade-eieren worden in ons land gemaakt, in Aarlen. Maar hoe kunnen chocolade-eieren nu besmet worden met salmonella?
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) liet vorige week aan RTL Nieuws weten dat het twee meldingen had gekregen over jonge kinderen die ziek waren geworden door de bewuste salmonellabacterie. Het gaat om dezelfde bacterie die op andere plekken in Europa is gevonden, meldt een woordvoerder.
Ferrero benadrukt dat het in Nederland geen klachten van consumenten heeft ontvangen en dat geen van de producten die het op de markt heeft gebracht positief is getest op salmonella.
Productie vindt plaats in de fabriek in Alba, die dagelijks 24 miljoen Rochers produceert.
Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd. Begin april was er een terugroepactie voor bepaalde producten.
Veiligheidswaarschuwing: melksporen in pure chocolade Ferrero. De chocolade van Grand Ferrero Rocher Dark bevat mogelijk sporen van melk en kan daardoor potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
België, producent van Kinder voor de hele wereld Dagelijks worden er meer dan 15 miljoen Kinder Schoko-Bons geproduceerd. De Belgische fabriek is de enige producent ter wereld van deze kleine choco- lade-eitjes: alle Kinder Schoko-Bons die wereldwijd worden gedistribueerd, worden in Aarlen gemaakt!
Hoewel Raffaello van oorsprong Italiaans is, wordt de praline wereldwijd geproduceerd in drie fabrieken. Eén daarvan staat in Aarlen. De Raffaello-praline is een van de topproducten van Ferrero Ardennes, en wordt hier al sinds de lancering in 1990 gemaakt.