Deze code bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. De meldcode staat op het tenaamstellingsverslag dat u heeft gekregen toen u het voertuig heeft gekocht.De meldcode staat ook op de kentekencard.
U kunt de auto meldcode opvragen bij de RDW. De auto meldcode vindt u op het tenaamstellingsverslag dat u ontvangt als u een auto koopt. De auto meldcode kunt u ook opzoeken op het kentekenbewijs (deel 1B) of de kentekencard van uw auto.
De meldcode en de tenaamstellingscode van de auto worden wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben deze twee codes allebei een ander doel. De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.
De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het identificatienummer (chassisnummer of framenummer). De meldcode kunt u achterhalen door de laatste 4 posities van het identificatienummer over te nemen van het kentekenbewijs deel IA of deel I (voertuigbewijs).
Let op! De meldcode van je auto staat niet op de groene kaart.
De groene kaart is een pasje of papieren document, met daarop de belangrijkste gegevens over uw autoverzekering. Op de groene kaart staan het verzekerde kenteken, de periode waarin de auto is verzekerd, in welke landen de auto verzekerd is, het kaartnummer en de contactgegevens van de verzekeraar.
Op het moment dat je een autoverzekering afsluit, heeft de autoverzekeraar de meldcode van je auto en het kenteken nodig. Met de meldcode en het kenteken meldt de autoverzekeraar jouw autoverzekering aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De meldcode is een unieke en een belangrijke code.
Als je een autoverzekering afsluit, moet je altijd de meldcode van je auto opgeven. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. Dit nummer vormt een unieke combinatie samen met je kenteken. Je kunt de meldcode terugvinden op je kentekencard of je kentekenbewijs.
Het voertuigidentificatienummer (VIN) wordt ook wel chassisnummer genoemd. Het nummer kan ook andere namen hebben, zoals: productienummer, Schepplernummer, Fahrzeugnummer of serienummer.
De meldcode van een auto is een unieke viercijferige code. De code is gelijk aan de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van uw auto. Een verzekeraar heeft de meldcode nodig voor het aanmelden van de auto bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Zonder een meldcode kunt u uw auto ook niet verzekeren.
Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto. Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt.
Aanvragen voor iemand anders of zonder Digid of eHerkenning
Zorg dat u de meldcode bij de hand heeft. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer . U vraagt een nieuwe tenaamstellingscode aan via de knop 'Tenaamstellingscode aanvragen'.
De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals met het signaleren en handelen bij (vermoedens van) huiselijk geweld of kindermishandeling.
Het tweede deel van de tenaamstellingscode vindt u in de brief die u krijgt van de RDW, samen met uw kentekencard. Deze wordt een paar dagen na de tenaamstelling per post verstuurd. Op de brief staan de laatste 5 cijfers van de code ingevuld.
Het chassisnummer controleren of een chassisnummer natrekken kan dus gewoon online, het enige wat u zelf moet doen is het chassisnummer opzoeken. Er zijn verschillende manieren mogelijk om dit nummer te vinden. En dit is natuurlijk nodig voordat u het chassisnummer kan controleren.
Waar heb je de meldcode voor nodig? Om fouten bij het aanmelden van kentekens te voorkomen, vormt het kenteken en de meldcode een unieke combinatie. Als één van beide niet klopt, lukt het de verzekeraar niet om het kenteken aan te melden bij de RDW.
Waar vind ik het chassisnummer? Het chassisnummer vind u op verschillende plekken. Ten eerste staat het chassisnummer altijd op uw kentekenbewijs, onder voertuigidentificatienummer. Ten tweede wordt het nummer op het chassis/frame van de auto gegraveerd.
Je ontvangt het vrijwaringsbewijs als je je auto verkoopt aan een door de RDW-erkend autobedrijf of sloperij. Je moet dan wel het volledige kentekenbewijs en legitimatiebewijs meenemen. Is er sprake van een particuliere verkoop? Dan moet de koper van de auto naar het postkantoor om de auto over te schrijven.
De meldcode zijn de 4 laatste cijfers van het identificatienummer. Let op: Dit is niet de tenaamstellingscode! U mag ons ook een foto sturen van het kentekenbewijs.
Je hebt zelf de meldcode voornamelijk nodig als je de auto verzekert. De verzekeringsmaatschappij geeft deze namelijk door aan de RDW als de auto verzekerd is. Zodra je de auto op kenteken hebt staan, moet je ook minstens een WA-verzekering hebben afgesloten. Met de code kan dit worden vastgelegd.
Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) hoort een unieke code: de tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 9 cijfers. Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt. Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen.
Geen kentekencard/ tenaamstellingscode
Als jij jouw wagen particulier wilt verkopen heeft de RDW de documenten nodig om het voertuig over te schrijven op de naam van de nieuwe eigenaar. Ook autodealers, auto-inkopers en andere RDW erkende autobedrijven hebben de autopapieren nodig bij verkoop.
Daarop staat het eerste deel van de tenaamstellingscode. Het 1e deel bestaat uit vier cijfers. Samen met deel 2, hetgeen uit vijf cijfers bestaat, heb je dan negen cijfers. Alléén als je beide delen (alle 9 cijfers) hebt, kun je jouw auto verkopen of schorsen bij een kentekenloket.