Om u daarbij te helpen heeft De Nederlandsche Bank (DNB) een speciaal archief met namen van oude polissen, uitvaartverzekeraars, levensverzekeraars en begrafenisfondsen opgesteld, inclusief de namen van de verzekeraars die de polissen nu in beheer hebben. Neem hiervoor contact op met De DNB: 0800 020 1068.
Kun je geen polis vinden, maar weet je wel de naam van de verzekeraar waar de verzekering is afgesloten? Ook dan kun je gewoon de verzekeraar bellen om te vragen of dat inderdaad zo is. Op de site van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse verzekeraars op een rijtje.
U kunt alleen de polissen inzien waarvan u de verzekeringnemer bent. Mist u polissen op Mijn Ardanta? Neemt u dan contact op met onze Klantenservice om te kijken of het mogelijk is om al uw polissen in uw Mijn Ardanta omgeving in te zien. Bel ons op (053) 488 11 22.
Het komt steeds vaker voor dat mensen op zoek zijn naar hun levensverzekering. Gelukkig bestaat er een zoekservice voor dit soort gevallen! Via het Verbond van Verzekeraars, waar alle verzekeraars in Nederland bij zijn aangesloten, kan je tegenwoordig een zoekvraag uitzetten.
Als u zeker wilt weten of en waar een overleden dierbare was verzekerd, kunt u hiervoor een aanvraag indienen. Het verbond van verzekeraars start dan een onderzoek en gaat na of de persoon in kwestie een verzekering had. Hierbij gelden wel een aantal voorwaarden.
Uitkering verzekeringen ontvangen na overlijden
Dit is bijvoorbeeld het geval bij een uitvaartverzekering, overlijdensrisicoverzekering en andere vormen van een levensverzekering. Om een uitkering te claimen bij een verzekeringsmaatschappij is in de meeste gevallen in elk geval de akte van overlijden benodigd.
Je polisnummer kan je op diverse plekken vinden. Deze staat op je zorgpas genoemd, bij 'identification number of the card'. Ook kan je dit nummer vinden op je polisblad.
Is een levensverzekering verplicht in Nederland? Een levensverzekering is officieel niet verplicht volgens de Nederlandse Wet. In sommige gevallen is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een overlijdensrisicoverzekering.
Met een levensverzekering kunt u een uitkering verzekeren die levenslang duurt. U verzekert bijvoorbeeld een bedrag van € 500 per maand. U heeft dan de zekerheid dat u gedurende uw gehele leven dat bedrag ontvangt. Een bankspaarproduct keert uit tot er geen spaarsaldo meer op de rekening staat.
Het polisnummer staat vermeld op het polisblad van je verzekeraar. Je hebt het polisnummer nodig als je bijvoorbeeld wijzigingen in je autoverzekering wilt doorgeven, schade wilt melden of als je de autoverzekering gaat opzeggen.
Heeft u na al het zoekwerk de oude polis nog niet gevonden? Dan kunt u terecht bij de nabestaandendesk van Het Verbond van Verzekeraars. Het verbond kan voor u uitzoeken of u als nabestaande recht heeft op een uitkering. Ze gebruiken hiervoor hun zoekservice voor polissen.
Ardanta is in 1965 begonnen onder de naam Algemene Nederlandse Begrafenisverzekering en Verzorgingsmaatschappij ANBV. In 1982 nam AMEV Ardanta over.
Ardanta is een onderdeel van a.s.r. Je kunt de uitvaartverzorger kiezen die jij wilt. Je bepaalt hoe lang je premie betaalt. Het verzekerd bedrag stijgt automatisch mee met de kosten.
U kunt uw polisblad 2022, 2021 of eerder downloaden in Mijn Zilveren Kruis. Of met de Zilveren Kruis-app. Alleen de verzekeringsnemer kan een polisblad downloaden.
Onze naam ontstond in 1983. Toen fuseerden AGO en ENNIA en werd Aegon de één na grootste verzekeraar van Nederland. Maar de geschiedenis van ons bedrijf gaat veel verder terug dan 1983.
Sinds 2011 is RVS verzekeringen gestopt en niet meer actief. Alle klanten zijn onder gebracht bij Nationale Nederlanden. Heeft u ooit een verzekering afgesloten bij RVS?
Wat kan ik doen? Voor de (rechts)opvolgers van niet meer bestaande verzekeraars en andere vragen, kun je contact opnemen met de Informatiedesk van De Nederlandsche Bank (DNB). Telefonisch te bereiken via nummer 0800 020 1068 (gratis) of via e-mailadres [email protected].
Als je overlijdensrisicoverzekering de einddatum bereikt dan stopt de verzekering. Er volgt geen uitkering. Misschien vind je het nodig om ook na het einde van deze verzekering het risico van overlijden te verzekeren. Je kunt dan een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluiten.
Het geld wat je bij een gemende verzekering als premie betaald, is gespaard of belegd. Wanneer de looptijd van de verzekering afloopt, krijg je het belegde en gespaarde bedrag uitgekeerd. En dit geldt ook op het moment dat je nog in leven bent.
Met een levensverzekering kan u een kapitaal voorzien bij overlijden van de verzekerde (u of uw partner bijvoorbeeld) en zo uw levensstandaard en/of die van uw gezin beschermen. In dat geval is de tijdelijke levensverzekering met vast kapitaal een uitstekende oplossing.
Bij veel verzekeraars ligt de maximale eindleeftijd tussen de 75 en 80 jaar, maar dit verschilt per verzekeraar. De maximale leeftijd die je mag hebben op het moment van afsluiten ligt rond de 70 jaar. Uiteraard betaal je een relatief hoge premie als je een overlijdensrisicoverzekering op die leeftijd afsluit.
Het polisnummer van je verzekering, ook wel contractnummer, staat in je digitaal dossier.
CZ zorgverzekering on Twitter: "@Juicemeit: Het polisnummer is je relatienummer. Hoop hiermee geholpen te hebben.
Op je zorgpas staat een reeks van 9 cijfers: dit is je polisnummer. Het polisnummer op zorgpas is dus erg gemakkelijk te vinden. Ook op je papieren die je van je zorgverzekeraar krijgt staat je polisnummer.