Waar koop je de beste worstenbroodjes?

Op deze plekken eet je de lekkerste worstenbroodjes van Brabant
  • Bakkerij van Dongen, Terheijden. Bakkerij van Dongen in Terheijden won vijf keer de prijs voor het lekkerste Brabantse worstenbroodje. ...
  • Bakkerij Wieggers, Breda. ...
  • Bij Robèrt, Oisterwijk. ...
  • Bakkerij Leon van Dongen, Wagenberg. ...
  • Houben Worstenbrood, Eindhoven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.nl

Waar haal je de beste worstenbroodjes?

Echte Bakker van der Steen Made, bakker Barry van der Steen. Bakkerij Leon van Dongen Wagenberg, bakker Jeroen van Dongen. Bakkertje Deeg Heusden, bakker Giel Vermeulen. Bakkerij Nagelkerke Oudenbosch, bakker Eline Nagelkerke.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bakkersinbedrijf.nl

Wat zijn de beste worstenbroodjes?

Finalisten Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in de categorie Bakkers en Slagers 2020:
  • Bakker Pim Waalwijk bakker Ben van Haren.
  • Echte Bakker van der Steen Made bakker Jeroen van der Steen.
  • Bakkerij Leon van Dongen Wagenberg bakker Jeroen van Dongen.
  • BROODopMaat Tilburg bakker Eric Kampfraath.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl

Wie heeft de beste worstenbroodjes?

Winnaar van de strijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje is bekend. Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg in Heusden heeft de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 gewonnen bij de professionals. Zijn creatie werd woensdagavond als allerlekkerste gekozen door de jury.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepbrabant.nl

Hoe moet je worstenbroodjes opwarmen?

WORSTENBROOD OPWARMEN (LEKKERSTE OPTIE)

Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 8 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debakkendebrabander.nl

Djorn is een van de beste worstenbroodjes bakkers

38 gerelateerde vragen gevonden

Kan een worstenbroodje in de Airfryer?

Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op philips.nl

Hoe oud is het worstenbroodje?

Het Brabantse worstenbroodje is ooit ontstaan als een manier om vlees langer goed te houden door het in deeg te rollen en te bakken. Hoe oud dit gebruik is, weet niemand. Het was in ieder geval in het begin van de twintigste eeuw bekend als lekkernij als de mensen terugkwamen van de kerk met kerstmis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op immaterieelerfgoed.nl

Hoeveel calorieën zitten er in een worstenbroodje?

Er zitten 286 kilocalorieën in 1 stuk (75 gram) worstenbroodje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'worstenbroodje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Hoeveel worstenbroodjes per persoon?

We willen natuurlijk niet dat men iets tekort komt. Daarom rekenen we 3 stuks per persoon en iets erbij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bakkerijadams.be

Hoeveel kost een worstenbroodje in de Panos?

Twee gewone (kippen)worstenbroodjes kosten dan 3 euro, twee (kippen)worstenbroodjes met topping kosten 4 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op panos.prezly.com

Wat zit er in een worstenbroodje?

Het worstenbroodje is een Brabantse specialiteit. Het is een langwerpig rond broodje gemaakt van luxe witbrooddeeg dat is gevuld met lekker gekruid gehakt. Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brabantse-worstenbroodjes.nl

Waarom hoeven worstenbroodjes niet in de koelkast?

In tegenstelling tot wat velen denken kunt u pas gekocht worstenbrood het beste in de koelkast leggen om ze hier bewaren. Leg worstenbrood bij voorkeur dus niet in de voorraadkast of kelder. Dit kan het worstenbroodje een stuk taaier maken. De koelkast houdt de broodjes ook koel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op worstenbroodjeskopen.nl

Kunnen worstenbroodjes in de vriezer?

- Maak een dubbele hoeveelheid worstenbroodjes en vries ze in. Bak de broodjes die je invriest maar 20 minuten i.p.v. 25 minuten, laat ze afkoelen en verpak ze goed in een diepvrieszakje in de diepvries zijn ze nog (uiterlijk) 2 maanden houdbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Kun je worstenbroodjes buiten de koelkast bewaren?

Als u de worstenbroodjes hetzelfde weekend nog gaat eten, kunt u ze gerust buiten de koeling bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brabantse-worstenbroodjes.nl

Wat eet je bij een worstenbroodje?

De meeste mensen zijn te porren voor een worstenbroodje met… mosterd! Deze scherpe saus staat op de tweede plaats, met 11%. Daarna volgen curry, mayo en ketchup.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debakkendebrabander.nl

Hoe maak ik worstenbroodjes warm in de Airfryer?

Wij raden u aan om de worstenbroodjes (2 of meer stuks) op een temperatuur van 200 graden Celsius te bakken voor vier minuten of langer. Dit hangt af van hoe warm u de broodjes wilt hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op worstenbroodjeskopen.nl

Hoe lang moet je worstenbroodjes bakken?

Zet de bakplaat met de gerezen worstenbroodjes in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 240 °C zodra je de bakplaat in de oven doet. Bak de worstenbroodjes in 8 tot 10 minuten goudbruin. Maak in de tussentijd geklaarde boter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rutgerbakt.nl

Hoe kun je worstenbroodjes lang warm houden?

Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op worstenbroodjeskopen.nl

Kun je worstenbroodjes bevroren opwarmen?

Laat de worstenbroodjes eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de worstenbroodjes 8 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op houbenworstenbrood.nl

Kun je worstenbroodjes in de magnetron?

Je kan worstenbroodjes natuurlijk ook in de microgolfoven (magnetron) doen. Hoewel dit misschien de snelste manier is, is het niet de beste. Als je ze in de microgolf doet worden ze slap en gaat de smaak eruit. Dus gaat de kwaliteit van dat heerlijke worstenbroodje eigenlijk achteruit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zoetisgoed.nl

Hoelang kan je een worstenbroodje bewaren?

Worstenbroodjes kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ook daar worden ze snel droog. Buiten de koelkast, en dan wel luchtdicht verpakt, kun je de broodjes nog 2 tot 3 dagen bewaren. In de vriezer kun je deze broodjes nog 3 tot 4 maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Hoe lang moet worstenbrood en appelbol in de oven?

Bak de bollen in een op 200°C voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten goudbruin.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op femma.be

Hoe ontdooi je worstenbroodjes?

Worstenbroodjes hoef je niet te ontdooien, en kun je direct 12 tot 13 minuten opwarmen in oven of airfryer. De oven moet voor verwarmd worden op 175 graden. Ontdooi je de broodjes eerst, en dat doe je dan in de koelkast, hoeven de broodjes nog een minuut of 8 opgewarmd worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Waarom barsten worstenbroodjes open?

Het openscheuren van worstenbroodjes zorgt voor een minder aantrekkelijk en sneller uitdrogend product. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: De deegstukjes zijn te dun uitgerold. De ovenwerking die ontstaat bij het bakken, creëert te veel druk op het deeg waardoor het scheurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bakkerspedia.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Is het wèl of wél?