Met de Reebok crossfit schoenen uit de collectie INTERSPORT kun je weer vlammen in de sportschool! De Reebok fitness schoenen bieden veel ondersteuning en stabiliteit tijdens het sporten en de rubberen zolen zorgen voor veel grip.
De aangewezen keuze voor CrossFit-schoenen is de Nike Metcon. Deze schoen biedt ongeëvenaarde stabiliteit en grip op de grond, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor beweging in meerdere richtingen. Het vernieuwde rubber van de middenzool van de Metcon omsluit je voetholte voor intense grip tijdens het touwklimmen.
Voor de schoenen betekent dat onder andere dat een goede CrossFit schoen zo licht mogelijk is. Eigenlijk zou je het idee moeten hebben dat je überhaupt geen schoenen aan hebt, en dat je schoenen passen als een soort tweede huid.
Hoe lang crossfit schoenen precies meegaan, kan variëren. Dit heeft er met name mee te maken hoe vaak je sport en hoe goed de kwaliteit van de crossfit schoenen is. Als je 2 á 3 keer per week sport en voor crossfit schoenen van een goede kwaliteit kiest, kun je er in veel gevallen zo'n 3 jaar mee doen.
De Reebok Nanoflex TR zijn echt idéaal voor Crossfit. Van een zware gewichthefsessie tot aan een rennen en touwklimmen, deze schoenen kunnen het allemaal. Het bovenwerk van de schoen is licht en luchtig, waardoor je voeten koel en droog blijven tijdens elke workout. Een mooi zwart paar van adidas kan nooit kwaad.
Valt Nobull klein? De schoenmaten van Nobull vallen heel klein. Je moet even kijken naar de maattabel: de maat in cm staat er ook bij. Die staat meestal ook in andere schoenen in de lip.
CrossFit is een dynamische manier van fitness met als doel fit, sterk en gezond te worden. De nadruk ligt op functionele lichaamsbewegingen zoals rennen, roeien, springen, zware objecten verplaatsen, klimmen, duwen en trekken.
De keuze voor krachttraining
'Schoenen met een volledig platte en harde zool. Converse All Stars bijvoorbeeld, zijn een goede en goedkope keuze voor krachttraining. De zolen zijn keihard en plat als een dubbeltje. Zo lang je geen sprints of sprongen maakt tijdens een workout, is dit wat je nodig hebt.
Hardloopschoenen bieden niet voldoende stabiliteit en ondersteuning voor zijwaartse bewegingen. Daarom kun je ze beter niet dragen voor trainingen in de sportschool. Wanneer je plyometrische oefeningen doet in hardloopschoenen, vooral als er zijwaartse bewegingen bij zitten, kan de kans op blessures groter worden.
WELKE SCHOENEN DRAAG JE TIJDENS HET BOOTCAMPEN? Goede schoenen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw outfit. Vaak wissel je harde paden af met drassige en heuvelachtige bospaden waardoor flexibele schoenen met stevige grip en goede demping ideaal zijn voor jouw bootcamp.
Tijdens bootcamp trainingen loop je regelmatig over gras en zandweggetjes en trailrunningschoenen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. De zolen hebben een grof profiel waardoor je meer grip hebt. Hardloopschoenen hebben een meer glad profiel, waardoor ze geschikt zijn voor verharde paden.
In vergelijking tot de sportschool is CrossFit flink aan de prijs. Een 2-daags abonnement ligt doorgaans rond de 50 euro en voor een onbeperkt abonnement mag je daar zeker 10 á 15 euro bovenop tellen. De reden hiervoor is dat de lessen altijd door een gecertificeerde CrossFit trainer worden gegeven.
Je gebruikt meer spieren
Als je op blote voeten traint, worden er dus nog meer spieren in je lichaam geactiveerd dan wanneer je je schoenen aan hebt. En daarbij komen niet alleen de spieren in je voeten specifiek aan bod, maar ook de vaak verwaarloosde kuitspieren en je core-spieren.
Het is aangeraden om squats te maken op stevige schoenen die beschikken over een platte zool zodat je zo goed als mogelijk contact maakt met de grond. Dit voorkomt niet alleen blessures maar zal je ook nog eens helpen om meer gewicht te kunnen squatten.
Toch is het raadzaam om meer dan één keer per week te sporten. Dit kan bijvoorbeeld drie keer in de week crossfit zijn. Maar je kan de crossfit lessen ook combineren met andere sporten. We raden je dan ook af om maar één keer in de week te sporten omdat je zo niet snel progressie zult zien.
Dit hangt puur af van wat je zelf al doet naast de CrossFitlessen. Doe je al wat krachttraining, bootcamp of circuittraining dan kan 1 keer per week een aanvulling zijn op je programma. We raden het echter af om maar 1 keer in de week CrossFit te komen doen als dit je enige training in de week is.
Een crossfit workout stimuleert je namelijk om een ongekende fitheid te ontwikkelen. Ongeacht je startniveau. Met een regelmatige crossfit workout creëer je namelijk een flinke dosis atletisch vermogen, conditie, coördinatie en rompstabiliteit. Dit is iets waar je altijd beter van wordt.
Ze vinden de eerste keer verschrikkelijk en veel te zwaar. CrossFit is keihard werken. Het kost je bloed, zweet en tranen. Je lichaam schrikt als het ware door de hoge intensiteit en heeft tijd nodig om hieraan te wennen.
Probeer eens een staand bureau, ga elk uur een rondje lopen. Als het gaat om CrossFit, rek en strek voldoende en werk aan je mobiliteit tijdens je WOD's. Zorg ervoor dat je lichaam lekker soepel wordt zodat je oefeningen zo goed mogelijk uitvoert en uiteindelijk betere resultaten behaalt.
CrossFit is een vorm van leven, van trainen, van eten en bewust omgaan met je lichaam. Het is een lifestyle die geschikt is en aanpasbaar is voor iedereen. Het bereidt je voor om fit door het leven te gaan, door middel van verschillende trainingsprogramma's die op elk niveau uitgevoerd kan worden.
Wat zegt de gezondheidsexpert? "Crossfit is heel goed voor je gezondheid, omdat het als doel heeft om jou zo algemeen en zo breed mogelijk fit te maken", zegt Jay van het Nederend, hoofdcoach crossfit bij Vondelgym. "Je moet én kunnen rennen én gewichten kunnen tillen én gymnastiekoefeningen kunnen doen.
Je kunt CrossFit zelfs gebruiken om te revalideren van blessures zoals een hernia of een meniscusoperatie. CrossFit kan dus echt veilig zijn, zeker als je het vergelijkt met sporten zoals voetbal waar ongecontroleerde bewegingen zorgen voor afgescheurde kruisbanden, kapotte enkels of knieën.