Retsina komt uit de buurt van Athene : uit Attika, Euboea en Boeotië. De druiven zijn vooral Savatiano soms versneden met Assyrtiko of Roditis. Het eiland Lemnos brengt ook een retsina muskaatwijn voort. Buiten Griekenland produceert enkel Cyprus retsina.
Retsina wijn wordt door heel Griekenland gemaakt, maar het belangrijkste productiegebied ligt in het centrale gedeelte van Griekenland en Attika. Retsina wijn wordt gemaakt van de Savatiano en Roditis druif.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Retsina witte harswijn zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Retsina witte harswijn kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Retsina, de witte wijn met een typische harssmaak, lekker bij vis en zeegerechten. .. De heerlijke zoet dessert wijn van Malamatina in een 2 liter fles! .. De welbekende, goudgele dessert wijn van het eiland Samos.
Van het Griekse eiland Samos komt de zoete griekse wijn, genaamd Samos. De wijn wordt gemaakt van 100% Muscat druiven. Muscat is een druivensoort die veelal wordt gebruikt voor edelzoete dessertwijnen. Samos heeft aroma's van gedroogd fruit als peer, rijpe meloen en abrikoos.
Bij Gall & Gall hebben we verschillende Griekse wijnen in ons assortiment. Kies voor een zoete Griekse wijn of een speciale harswijn. Wij bezorgen jouw favoriete Griekse wijn bij je thuis.
Samos dessertwijn smaakt heerlijk bij vers fruit
Over het algemeen worden de zoete wijnen van Samos geserveerd na een maaltijd in combinatie verschillende desserts. Ze vormen bijvoorbeeld een prima combinatie met vers fruit, gedroogd fruit en gaan prima samen met kaasplankjes.
Daardoor is de champagne zelf goedkoper. De champagne uit Italië die op deze wijze wordt gemaakt is de bekende Prosecco.
Inheemse druivenrassen voor Griekse wijn. Griekse harswijn: Retsina. Zoete Griekse dessertwijn.
De meest bekende wijnen zijn zonder twijfel de Prosecco, de Amarone, de Valpolicello (in vele varianten), de Soave en de Bardolino. Tevens komen er een paar heerlijke desertwijnen uit de regio, de Recioto di Valpolicella, Recioto di Gambellara en de Recioto di Soave.
Retsina (Grieks: ρετσίνα) is een in Griekenland populaire wijnsoort met een harssmaak. Het meest gangbare type is witte wijn. Het is een erkend streekproduct.
De naam Retsina wordt gegeven aan alle witte of rosé wijnen waarvan de smaak veranderd is door de toevoeging van dennenhars aan de gistende mist. Dit proces komt van een methode die in de Griekse oudheid werd toegepast. Om de wijn voor bederf te behouden, bedekte men de kruiken en amfora's met een laagje hars.
Medium volle rode wijnen, bij lichtere gerechten zoals pasta en pizza. Zachte of oudere rode wijnen, lekker bij vleessoorten als eend en fazant. Jonge of stevige rode wijnen, bij biefstuk of wild. Veel droge witte wijnen, bij oesters en mosselen.
Het beste kan hij koel bij 7 tot 9°C geserveerd worden. Retsina wordt jong gedronken: een jaar of hoogstens twee jaar oud.
Retsina is de toverdrank van de Grieken. Deze 'hars-wijn' werd al in de verre oudheid gedronken en werd het een genezende werking toegeschreven. 'Retsina' (Griekse woord voor hars) wordt gemaakt door tijdens de gisting van de most denne-hars van de Aleppo-boom toe te voegen, dat oplost in de zich ontwikkelde alcohol.
Overal heeft Veneto een prachtig portfolio aan wijnen. De rode wijnen Valpolicella en Amarone, de witte Soava en de mousserende Prosecco.
De Retsina van nu heeft daardoor een lichte harssmaak, en is verfrissend en vol van smaak. De harswijn bevat tonen van dennenbomen, hars, kruiden en citrusvruchten. Afhankelijk van de kwaliteit van de hars en de druiven, verschilt de smaak van de Retsina per merk.
De wijn op de Ionische eilanden wordt gemaakt van typische Griekse druiven.
Andere bubbels en een minder lange houdbaarheid van prosecco. Smaak: champagne heeft een frisse smaak, cava is vaak licht gekruid en prosecco smaakt meestal wat zoeter.
Brut is een vorm van een mousserende wijn. Brut is dus geen drankje, zoals prosecco, maar een variant van hoe jij je prosecco het liefste drinkt. Je kan dus geen glas brut bestellen. Een glaasje brut prosecco daarentegen wel.
Cava is een mousserende wijn uit Spanje die wordt gemaakt van inheemse druiven als macabeo, xarel-lo en parellada. Prosecco komt uit de regio Veneto in het noordoosten van Italië en wordt gemaakt van de Glera-druif.
Bijvoorbeeld, in Samos moet u betalen voor: Fles of karton van melk (1 liter): 1.40 EUR. Populaire gele kaas (1 kg): 7.90 EUR. Een fles bier van een bekend merk: 2.00 EUR.
Samos = [eiland] - samos (Grieks: Σάμος) is een Grieks eiland in het oosten van de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Klein-Azië. Bestuurlijk behoort het tot de periferie Noord-Egeïsche Eilanden.
Veiligheid. Samos is een veilig eiland. Net als zoveel Griekse bestemmingen zijn de criminaliteitscijfers over het algemeen erg laag. Je zult je als toerist dan ook niet snel onveilig voelen.
Bier wordt veel gedronken in Griekenland. Behalve Heineken en Amstel vind je Griekse merken zoals Craft, Alfa en Mythos. Hoewel Griekenland bekend staat om zijn ouzo of raki zijn brandy (Metaxa) en whisky de populairste sterke drankjes.