Het werd door de Mongolen, die oorspronkelijk uit Perzië kwamen, naar India gebracht. In het Perzisch betekent het woord naan 'brood'. Naan bevat bloem, yoghurt en gist. Yoghurt is van belang voor de fermentatie.
Naan (Dari voor "brood", in het Nederlands ook wel - dubbelop - naanbrood genoemd) is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. De naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië.
Flatbread zijn platte broodjes die je zonder oven kunt maken en die binnen een half uurtje klaar zijn. Ze hoeven niet te rijzen en je hebt dus geen gedoe met gist.
Zoals met zoveel soorten brood, kun je naanbrood beter niet in de koelkast bewaren. Wel kun je naanbrood als volgt bewaren: Keukenkast: 2-4 dagen te bewaren. Diepvries: tot 1 maand te bewaren.
In de koelkast blijft dit naanbrood zeker 3 dagen goed. Je kunt het ook invriezen, dan houd je het zeker 3 maanden goed.
Het lekkerste naanbrood kopen doet u bij asianfoodlovers.nl, je online toko. Op onze website vind u een ruim assortiment aan de lekkerste Aziatische producten, zoals bijvoorbeeld noedels, sojasaus, soep en snacks. Maar ook kunt u op onze website non-food artikelen vinden.
Je kan de gebakken naans ook in aluminiumfolie verpakken en in de koelkast bewaren. Om ze op te warmen, leg het hele pakketje een kwartiertje in een matig verwarmde oven. Wil je maar één naan opwarmen, besprenkel die dan met een water water en warm een minuutje op in de magnetron.
Flatbread maak je met bloem, water of melk en olie. Maar om ervoor te zorgen dat je een voedzamer broodje op je bord krijgt kun je makkelijk een paar kleine aanpassingen maken zoals in dit recept. Gezond is in dit geval dus met fijne voedingswaarden in plaats van heel caloriearm.
In één naan brood zitten slechts 3 koolhydraten, da's niet verkeerd natuurlijk. En in tegenstelling tot veel ketogene bakrecepten komt er geen ei of zuivel aan te pas. Dit naan brood is dus niet alleen koolhydraatarm en glutenvrij, maar ook geschikt voor de veganisten onder ons.
Is Arabisch brood gezond? In 1 stuk libanees platbrood zitten 272 kilocalorieën. 1 stuk libanees platbrood staat voor 85 gram. Deze hoeveelheid libanees platbrood bevat 7,667 gram eiwit en 1,0115 gram vet waarvan 0,136 gram verzadigd vet is.
Naan is namelijk Indiaas voor brood en naanbrood is dus dubbelop. Naan is een gerezen platbrood dat in de oven wordt gebakken. Het deeg bevat gist. Vaak wordt ook melk of yoghurt gebruikt en specerijen als komijn en nigella.
Platbrood was reeds bekend in Sumer en het oude Egypte. Het is vermoedelijk de oudste methode om brood te bakken, omdat men met weinig ingrediënten op eenvoudige wijze platbrood kan maken op bijvoorbeeld een steenoven.
NAANTA, GEÏNSPIREERD OP NAAN & PITA
Een uniek ambachtelijk broodje met rustieke look. Snel en eenvoudig te vullen door voorgesneden opening. Door de flexibele korst en zachte kruim perfect voor allerlei soorten vullingen. Gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten, met vezels en laag in zout.
Hoe Bewaar Je Flatbread
Je kunt ze ook bewaren: Koelkast – in de koelkast kun je ze 3 a 4 dagen bewaren doe ze in een afsluitbare plastic vriezer zak. Vriezer – De flatbreads kun je ook prima invriezen doe ze ook in een vriezer zak.
Tip!! Je kunt dit platbrood ook prima invriezen. Voor gebruik rechtstreeks uit de diepvries 10 tot 15 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden.
De papadum is een gefrituurde of gebakken Indiase cracker gemaakt van linzen-, kikkererwten-, rijst- of blackgrammeel. Ze worden geserveerd als bijgerecht, snack of voorgerecht.
De platte broden liggen tegenwoordig ook in de supermarkt: op de broodafdeling of bij de producten van Souq. Tip: je kunt ze ook invriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis hebt.
Souq Libanees brood met volkoren tarwemeel.
Libanees of Arabisch flatbread.
Rond zacht platbrood uit het Midden-Oosten, gegeten bij de mezze, bij hummus, tabouleh. Je gebruikt dit flatbread om eten te pakken.
Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti meegekomen. De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet, wordt in India ook wel chapati genoemd.
Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip volgens traditioneel recept maar wel makkelijk en eenvoudig zelf te maken.
Ingrediënten. Ingrediënten: TARWEBLOEM, water, gist, zout, suiker.