Lindt & Sprüngli AG, beter bekend als Lindt, is een Zwitserse chocoladefabrikant.
Ondanks haar wereldwijde groei, blijft Lindt & Sprüngli van oorsprong Zwitsers - in feite blijven de Zwitsers de grootste kampioenen met elke burger die gemiddeld één LINDOR bonbon per dag consumeert.
Ingrediënten: cacaomassa, magere cacao, cacaoboter, bruine suiker, vanille. Kan NOTEN, MELK, SOJA en SESAMZAAD bevatten.
Is er gluten of gerstemout in Lindt chocolade? Gluten is te vinden in verschillende premium chocoladeproducten die Lindt & Sprüngli produceert, hetzij als een graangewas ingrediënt of als gerst component.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
De Lindt-reep bevat daarentegen een grotere hoeveelheid (verzadigd) vet. Dit is te verklaren door de grotere hoeveelheid cacao. Cacao bevat namelijk veel vet. Het vezelgehalte van 100 gram Lindt is ook acht keer hoger dan dat van 100 gram van de Milka-reep.
Lindt & Sprüngli AG, beter bekend als Lindt, is een Zwitserse chocoladefabrikant.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Zowel Toblerone als witte chocolade zijn in Zwitserland uitgevonden. Die eerste in 1908 door Theodore Tobler, die laatste in 1930, wederom door het bedrijf Nestlé. En zo is Zwitserland sinds de negentiende eeuw een voorloper gebleven in de chocoladewereld.
Uit de metingen bleek dat de passagetijd in de darm mogelijk wordt vertraagd door pure chocolade, in vergelijking met de witte chocolade. De deelnemers rapporteerden een vastere consistentie van hun ontlasting na het eten van de pure chocolade, vergeleken met de witte chocolade.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.
Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden. Ja, we hebben zo onze voorkeuren, momenteel vinden we Dandelion bijvoorbeeld helemaal geweldig. En Soma, wereldtoppers uit Canada . En ohja, de Guasare van Soma is ook bekroond tot beste chocolade ter wereld…
Je altijd al een keer Willy Wonka willen wanen? Bezoek dan de chocoladefabriek van Lindt in Aken, net over de grens bij Vaals. Lindt is al vanaf 1845 een van de bekendste chocoladefabrikanten van Duitsland.
De oorsprong van cacao
Cacao, het basis ingrediënt voor chooclade vindt zijn oorsprong vermoedelijk in Mexico en het noorden van Zuid-Amerika. Het waren de Azteken die al 1200 de eerste cacaobonen oogsten en verwerkte tot een soort chocolade drankje met speciala geneeskundige krachten.
Lindt Excellence milk extra creamy
Goede textuur, friszoete smaak, geen afleiding door andere smaken dan de chocolade zelf. Het mondgevoel is niet te plakkerig en de chocolade blijft niet vervelend hangen in de mond, maar heeft daarentegen een prettige nasmaak. Dit is wat ik wil in een melkchocolade.
In allebei de soorten hagelslag zitten eigenlijk geen goede voedingsstoffen, zoals vezels. De Consumentenbond en het Voedingscentrum adviseren dan ook om het met mate te eten. Kortom: eet gewoon wat je het lekkerst vindt, want qua gezondheid is het één niet (veel) beter of slechter dan het ander.
Cacao bevat tal van gezonde stoffen. Chocolade wordt dus gezonder naarmate de hoeveelheid cacao toeneemt. Er bestaat chocolade dat voor 99% uit cacao bestaat. Dit is het allergezondste, maar tevens ook heel bitter.
Milka is een chocolademerk van het bedrijf Mondelēz International. In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam.
Bevat merci gluten? De meeste van onze producten voldoen aan de wettelijke normen en de normen van de Duitse Coeliakievereniging voor glutenvrije voeding (maximaal 20 mg gluten per kg voeding). De krokante amandelvariant van merci Finest Selection assorti is niet glutenvrij; deze bevat tarwe-eiwit en tarwemout.
De cacao die we gebruiken voor de productie van onze Milka Alpenmelkchocolade is afkomstig van vruchten van de cacaoboom. Cacaobomen groeien in de buurt van de evenaargordel. Ivoorkust en Ghana, India, Indonesië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn de belangrijkste groeiregio's waar we onze cacao vandaan halen.
De winnaar: Chips kiezen we als winnaar, omdat chocolade een stuk meer suiker bevat. Qua calorieën loopt het bijna gelijk op. Ook het verschil in vet, vezels, eiwitten en koolhydraten is klein. Vergeet niet dat chips veel zouter is.
Elke dag een klein stukje chocolade eten kan absoluut geen kwaad, als je verder gewoon een gezond eetpatroon hebt. Je krijgt dan namelijk evengoed al je goede voedingsstoffen binnen. Een nadeel is dat we na het eten van een klein stukje chocolade vaak zin krijgen in meer.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.