Waar komt Comte kaas vandaan?

Comté is een streekproduct en komt uit de bergachtige regio van de Franse Jura, maar is vooral een kwaliteitsproduct boordevol smaak. Het is een karaktervolle en unieke kaas die vele generaties fijnproevers wereldwijd reeds decennia heerlijk vinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op comte.be

Waar wordt Comté gemaakt?

De Comté (ook Gruyère de Comté) is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté. Hoofdstad van het Comté-gebied is Poligny, waar ook het "Maison du Comté", het Comté-museum, staat. De kaas behoort tot de zogenaamde zachte kazen en is de vader van de zachte witte-korstkazen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe smaakt Comté kaas?

Comté is een bijzonder kaasje afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Comté kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pikante smaak met nootachtige tonen. Heerlijk voor bij de lunch, in warme gerechten of als smeltkaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hoogendoornkaas.nl

Welke kaas lijkt op Comté?

Bij Gruyère denk je al gauw aan Zwitserse kaas maar ook Frankrijk heeft een Gruyère namelijk de Comté. De Zwitserse versie is Gruyère Beaufort. Dit zijn in principe dezelfde kazen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkertafelen.nl

Welke regio staat bekend om zijn kazen en bieren in Frankrijk?

In de Auvergne zit je helemaal goed wat betreft kazen. Toppers zijn onder andere salers, cantal, bleu d'Auvergne, fourme d'Ambert en Saint-Nectaire .

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frankrijk.nl

Hoe wordt kaas gemaakt? | Het Klokhuis

19 gerelateerde vragen gevonden

Wat zijn lekkere Franse kazen?

Top 5 lekkerste Franse kazen
  • Nummer 1: Brie. Brie de Meaux is een traditionele variant op de welbekende roombrie en wordt gemaakt in de omgeving van de Franse plaats Meaux, ten zuidoosten van Parijs. ...
  • Nummer 2: Camembert. ...
  • Nummer 3: Roquefort Papillon. ...
  • Nummer 4: Morbier. ...
  • Nummer 5: Comté

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op winkels.zuivelhoeve.nl

Wat is de beste camembert?

De "Camembert de Normandie" is de beste camembert die naar ons land komt, vol en boers van geur en smaak met een roomzacht zuivel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hanos.nl

Hoeveel weegt een hele Comté kaas?

Comté heeft een geel witte kleur en een heel wiel weegt maar liefst 38 kilo. Deze harde kaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk, wat betekent dat de melk niet verwarmd is voordat er kaas van gemaakt wordt. De kaas rijpt tussen de 24 en 36 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hollandskaashuis.nl

Wat weegt een Comté kaas?

Als de Comté BOB klaar is voor consumptie, weegt een hele kaas tussen de 30 en 55 kilo, met een doorsnede van 50 tot 70 cm en een hoogte tussen de 8 en 13 cm. De kaas moet per 100 gram minstens 45 gram vet bevatten. De kleur varieert van ivoorkleurig tot goudgeel, afhankelijk van het seizoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op agriculture.ec.europa.eu

Welke wijn bij Comté kaas?

Welke wijn bij comté? De structuur van comté houdt het midden tussen smeuïg en vast en sommige wijnen hebben dat ook. Bijvoorbeeld de witte wijnen uit de Jura zelf en Apremont uit de nabijgelegen Savoie, maar ook een Bourgogne Blanc, witte Mâcon, Grüner Veltliner Federspiel of Smaragd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Is Comté kaas gepasteuriseerd?

Is rauwmelkse kaas geschikt voor zwangere vrouwen? We onderscheiden twee grote categorieën rauwmelkse kaas: gekookte harde kazen van rauwe melk (Emmental Grand Cru, Comté, Beaufort, enz.) en ongekookte harde kazen van rauwe melk (rauwmelkse Raclette, Morbier, Ossau-Iraty, camembert AOC, Roquefort, enz.).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op entremont.be

Wat is clemont Rouge?

De Clemont Rouge is een toegankelijke roodkorst kaas. De kaas heeft een karakteristieke, romige smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Welke kaas stinkt het meest?

De ergste stinkkaas ter wereld

De allerallergrootste uitdaging voor je neus is zonder twijfel Vieux Boulogne. Volgens een studie van de Engelse universiteit van Cranfield in 2004, is dit de ergste stinkkaas ter wereld. De kaas uit Pas de Calais is na 7 tot 9 weken rijpen prima in te zetten als chemisch wapen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Is brie gezonder dan camembert?

Zowel brie als camembert wordt gemaakt van koemelk. Toch heeft een van de twee een aanmerkelijk hoger vetpercentage. Aan brie wordt namelijk extra room toegevoegd, waardoor het melkvetgehalte hoger ligt en de textuur van de kaas smeuïger is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Wat is de smerigste kaas?

1. Vieux Boulogne. In 2004 door een Britse wetenschapper aangewezen als de hands-down winner op stinkgebied: deze kaas uit Pas-de-Calais is na 7 tot 9 weken rijpen in te zetten als chemisch wapen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frankrijk.nl

Wat is echt Frans eten?

9 verschillende lekkernijen uit Frankrijk
  • 1) Brood en banket. Overal in Frankrijk is vers gebakken brood en banket te vinden. ...
  • 2) Vol-au-vent. ...
  • 3) La Fougasse, een typisch brood uit de Provence. ...
  • 4) Ratatouille. ...
  • 5) Croque-Monsieur. ...
  • 6) Quiche Lorraine. ...
  • 7) Franse uiensoep. ...
  • 8) Boeuf Borguignon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op novasol.nl

Kun je Franse kaas in de diepvries bewaren?

Zoals gezegd zijn harde kazen geschikter om in te vriezen dan romige. Maar als je een goed doel voor een zachte kaas hebt na het ontdooien, kan je bijvoorbeeld brie of camembert invriezen en daarna smelten. Dan is er niet zoveel aan de hand. Bewaar het echter niet langer dan een paar weken in de vriezer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Waar komt brie vandaan?

Brie is een zachte Franse kaas met een witschimmelkorst die gemaakt wordt van koemelk. Brie komt van oorsprong uit het departement Seine-et-Marne in Île-de-France. De bekendste Brie-kazen zijn de Brie de Meaux en de Brie de Melun.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op qualitycheeseconsulting.com

Welke kaas hoeft niet in de koelkast?

Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Kun je brie over de datum eten?

Houdbaarheidsdatum. Als het gaat om een ongeopende verpakking, kijk dan naar de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Schimmelkazen als brie zijn erg gevoelig voor groei van bacteriën die je ziek kunnen maken. Als je niet zeker weet of de brie nog goed is, kijk en ruik dan goed aan de kaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bewaren.org

Waarom ruiken mijn voeten naar kaas?

Tenenkaas is een mengeling van epitheelcellen, huidafscheiding, vocht, bacteriën en vuil dat zich kan ophopen onder teennagels met een karakteristieke sterke zure geur, veroorzaakt door melkzuurbacteriën.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Kan je de korst van Comte eten?

Van kazen zoals comté, beaufort, emmenthaler en parmezaan kun je volgens Chavernac de korst echter beter niet eten. "Deze is dik en hard, en daardoor moeilijk te verorberen. De korst van een comté heeft bovendien vaak een ammoniakachtige smaak, die niet aan te bevelen is."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Kun je plastic van kaas eten?

Antwoord: Om harde kazen zoals Goudse zit een plastic laagje waar vaak een schimmelwerend middel, meestal natamycine (E235) in zit. Dit plastic kan beter niet opgegeten worden, de korst eronder kan wel zonder problemen worden gegeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kun je de buitenkant van kaas eten?

De korst, gevormd tijdens het rijpingsproces, is eetbaar. De witte schimmelkorst maakt deel uit van het smaakpalet van de kaas. De enige reden om de korst niet op te eten, is wanneer ze zwarte schimmel bevat, te verhard is of een ammoniakgeur of -smaak afscheidt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kaatjejans.nl

Wat voor kaas is het gezondst?

10+, 20+ of 30+ kaas met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas) staat samen met andere melkproducten in de Schijf van Vijf vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Ook hüttenkäse en mozzarella en verse geitenkaas met niet te veel verzadigd vet staan in de Schijf van Vijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Populaire vragen