Knoflook olie - 500 ml | Xenos.
Knoflook staat erom bekend dat het de functie van het immuunsysteem een oppepper geeft. Daarnaast kan knoflook een gunstig effect hebben op de bloeddruk en kan het helpen bij een gezond cholesterolgehalte. Knoflook bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het voorkomen van Alzheimer en dementie.
Het voedingscentrum raadt ten zeerste af knoflookteentjes in olie te bewaren. Op verse knoflook kunnen sporen voorkomen van de bacterie Clostridium botulinium. Deze bacterie vermenigvuldigt zich wanneer de knoflook wordt bewaard in olie. De bacterie maakt een gifstof aan die botulisme kan veroorzaken.
Gebruik niet alleen olijfolie om de knoflookteentjes mee te bedekken, want die wordt hard in de koelkast. Vermeng de olijfolie met plantaardige olie, dan blijft het geheel vloeibaar. Sluit af en bewaar in de koelkast. De knoflook is drie maanden houdbaar in de olie.
Vul een oud groentepotje voor de helft met gepelde door de helft gesneden knoflookteentjes. Vervolgens vul je het potje voor 4/5 met olijfolie en 1/5 met castor olie (onder andere te koop bij Holland and Barrett). Laat dit vervolgens minimaal 2 dagen intrekken in de afgesloten pot.
Knoflook helpt bij het verhogen van de bloedcirculatie op je hoofdhuid, deze zorgt op zijn beurt dat de haaruitval wordt vermindert en de haargroei wordt bevordert. Knoflook helpt ook tegen haarroos of een jeukende hoofdhuid.
Knoflookolie versterkt en verstevigt gevoelig haar en stimuleert haargroei. De olie is rijk aan antioxidanten en vitamine C, waardoor dit vele voordelen heeft voor het haar. Het haar wordt gevoed en haaruitval wordt hiermee voorkomen.
De heilzame eigenschappen komen het beste tot hun recht als je de knoflook rauw geperst eet. Eet knoflook het liefst in combinatie met een gezonde olie als olijfolie om de opname van de werkzame stoffen te bevorderen.
De allerlekkerste knoflook komt uit Nederland: uit Slootdorp. Al sinds 1986 teelt de familie Biesheuvel verse Noord-Hollandse knoflook. Niet die gedroogde bolletjes in een netje. Nee, verse sappige witte bollen met een mooie groene stengel.
Verse knoflook heeft een frissere, zachtere smaak dan gedroogde. Dat komt vooral tot uiting in gerechten, waarin knoflook rauw wordt verwerkt, zoals salades. De verse teentjes, die groter zijn dan die van gedroogde knoflook, zijn ook sappiger.
Gebruik er 1-2 voor een normale maaltijd, maar je kan er meer gebruiken als je wilt. Fruit de knoflookteentjes zachtjes in de olie.
Verse knoflook is ca. 4 dagen houdbaar. In de diepvries kun je knoflook in een goed afgesloten plastic zakje of bakje 1-3 maanden bewaren (minimaal -18°C).
wanneer knoflook in contact komt met citroen of andere zure ingrediënten, bestaat de kans dat het blauw uitslaat. Dit kan echter geen kwaad! in tegenstelling tot ui gaan je ogen niet tranen van knoflook. knoflook behoort niet tot de kruiden of specerijen.
Gebruiksaanwijzing Natuurlijke knoflookolie HaircarebySen
1 Schud de olie goed voor gebruik. 2 Breng de olie aan op de hoofdhuid en door het haar. 3 Masseer de olie voor 5 minuten goed op de hoofdhuid. 5 Laat de natuurlijke knoflookolie Haircarebysen minimaal 4 uur lang intrekken (langer mag).
In rauwe knoflook zitten veel ontstekingsremmende stoffen. Als je een teentje knoflook wrijft op een wondje dat ontstoken is, dan helpt het om de genezing te versnellen. Ook bij medische aandoeningen, zoals psoriasis, kan het helpen om knoflookolie op de plek te smeren.
Knoflook extract
Een extract met knoflook is dodelijk voor de meeste slakken. Doodt het ze niet, dan reduceert het in elk geval hun eetlust, waardoor uw planten minder aangetast worden. Slakkeneitjes die ermee geraakt worden komen bovendien niet meer uit.
Planten uit de lookfamilie (knoflook, ui, bieslook, prei etc.) maken planten uit o.a. de rozenfamilie (roos, appel, aardbei etc.) namelijk een stuk gezonder waardoor ze meer resistent zijn tegen ziektes en plagen. De lookfamilie schrikt ook nog eens ongewenste bezoekers af (slakken, bladluis en mieren).
Splits de bollen in teentjes en gebruik de mooiste en grootste als plantgoed. De kans op een oogst van grote knoflookbollen is dan het grootst. Steek met een stokje om de 10 cm gaatjes van 6 cm diep in de grond, houd tussen rijen een afstand van 30 cm aan. Nu kun je de knoflook planten.
Verse knoflook kan bepaalde bacteriën bestrijden die voedselinfecties veroorzaken zoals: E. coli, Listeria en Campylobacter. Onderzoek suggereert dat de smaakstof diallyl sulfide door het pantser van de bacterie kan dringen en deze zo kan doden. Zo kan rauwe knoflook in je voeding voedselvergiftiging tegengaan.
Knoflook ondersteunt de leverenzymen die helpen je lichaam bij het ontgiftingsproces. Knoflook heeft ook een hoog gehalte aan allicine en selenium, twee natuurlijke stoffen die helpen bij leverreiniging.
3. Goed voor je hersenen. Gember en knoflook kunnen de gezondheid van je hersenen ten goede komen door ze te beschermen tegen cognitieve achteruitgang. Je geheugen is hierdoor beter, waardoor je alles sneller in je opneemt.
Proteïnen in vlees, kaas, eieren, linzen, bonen, eieren en vis zijn onmisbaar voor een gezonde haargroei. Ook vitamine B, omega-3 vetzuren, ijzer en water bevorderen de haargroei.
De Tuinen Knoflook Shampoo is speciaal geschikt voor vrouwen en mannen met dunner wordend haar en bij haaruitval. Het helpt verankering van de haarwortel te verbeteren. Met een heerlijke frisse geur van eucalyptus en mint.
Voordelen van knoflook voor je haar
Het stimuleert haargroei en verwijdert dode bacteriën. Knoflook is rijk aan vitamine C. Helpt met bloedcirculatie. Versterkt de haarzakjes en voorkomt vet haar.