Honingzalf is een zeer goede zalf bij wondgenezing en brengt verlichting bij eczeem en schimmelinfecties. Al in de oudheid werd honingzalf veel gebruikt. En het is handig om een potje honingzalf bij de hand te hebben voor de verzorging van wonden.
Honing(-zalf) kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten wonden zoals eerste en tweede graads brandwonden, open wonden, decubituswonden, ulcus cruris (zweer aan het onderbeen ten gevolge van een slechte huiddoorbloeding door spataderen of diepveneuze trombose), operatiewonden, wonden ten gevolge ...
Reinig de huid indien nodig met water, droogdeppen met een schone tissue. 1 á 2 maal daags aanbrengen op de huid. Bij geïrriteerde huid goed inmasseren. Kan zo nodig worden afgedekt met een pleister of een verbandgaasje.
Wat doet honing in de wond? Honing bevat veel suikers, onder meer glucose en fructose. De suikers houden de honing in de wond vochtig door wondvocht aan te trekken. De zuigkracht van de honing is zo sterk dat ook het vocht uit de aanwezige bacteriën wordt onttrokken waardoor zij verschrompelen en dood gaan.
De honingzalf met cardiospermum is gemaakt van medicinale honing met een hoog enzymegehalte. De enzymen zorgen voor een kleine hoeveelheid waterstofperoxide in vochtige wonden, waardoor de wond schoon en bacterievrij wordt.
Omdat honing en suiker een lage zuurtegraad hebben (hoe lager, hoe zuurder) verzuurt de wondomgeving, legt Neyens uit.
Was uw handen en spoel de wond schoon met lauw water. Maak de wond voorzichtig droog door met een doekje of kompres op de wond te deppen. Bedek de wond met een steriele pleister of een steriel verband. De pleister (of het verband) houdt de wond vochtig, hierdoor geneest de wond sneller.
Doordat honing infecties tegengaat en ontstekingsremmend werkt, kun je het gerust op een wondje smeren. Bovendien is honing verzachtend waardoor wonden sneller genezen. Ook is honing uitstekend te gebruiken voor huid en haar.
Al eeuwen lang geloven mensen in de helende kracht van honing. Het zou een remedie zijn voor allerlei kwalen: van doorligwonden, ontstoken tandvlees en brandwonden tot aderverkalking.
Er zijn gelukkig ook “natuurlijke antibiotica”, zoals honing, kurkuma en knoflook. Ze zijn populair, mede omdat ze vooral ook lekker zijn. Honing is in staat infecties te bestrijden zonder antibiotica resistente bacteriën te creëren.
Vetramil Wondzalf bevat zuivere, medicinale honing met een hoog enzymgehalte. De enzymen in de honing produceren in een vochtige wond kleine hoeveelheden waterstofperoxide, waardoor de wond binnen enkele dagen schoon en bacterievrij wordt. De honing versnelt de wondheling en heelt de beschadigde huid.
Honingzalf van Vetramil koop je voordelig online bij Agradi.nl! Vetramil is gespecialiseerd in het maken van zeer hoogwaardige producten voor onder andere honden, katten, paarden en koeien. Ook worden de producten van Vetramil bij mensen gebruikt.
Wij adviseren Staudt Wondzalf. Deze zalf bevordert de genezing van alle wonden. De zalf heeft een drievoudige werking. Namelijk: het ontsmet, heelt de wond en beschermt en verzorgt.
Bovendien is honing vrij zuur met een pH-waarde tussen de 3 en 4,5 (7 is neutraal). In zo'n zure omgeving kunnen bacteriën en schimmels gewoon niet lang overleven. Voor de houdbaarheid moet honing in een goed afgesloten pot bewaard worden.
Een wondzalf ter ondersteuning en bevordering van het natuurlijke genezingsproces van kleine oppervlakkige wonden zoals sneeën, schaafwonden en krassen als ook voor eerste en kleine tweedegraads brandwonden.
Eczeem zorgt ervoor dat de zuurgraad van de huid wordt beschadigd. Honing hersteld hierin de balans. Het bestellen van honing of honingzalf gaat eczeem tegen en zorgt ervoor dat de jeuk vermindert en je minder krabt. De werking van honing is niet alleen goed voor eczeem, maar ook voor andere huidaandoeningen.
Rauwe honing is ook heel erg gezond voor huid, haar en nagels. Honing hydrateert de huid, helpt veroudering van de cellen tegen te houden en misschien nog beter: honing bestrijd bacteriën. Tevens zit rauwe honing vol antioxidanten en bestaat het uit helende enzymen.
Honing desinfecterend
Het is een uitstekend antibioticum', legt Rijnstate uit. 'Honing gaat niet alleen virussen tegen, maar ook schimmels en bacteriën. Honing heeft dus een geneeskrachtige werking voor de gezondheid.
Om honing te gebruiken voor wonden is het van belang dat de condities van het maken van de honing gestandaardiseerd zijn en dat het vloeibare honing is. Het is dus eigenlijk zo dat alleen medicinale honing geschikt is voor het gebruik bij wonden.
Verhitte honing is giftig
Volgens Ayurveda, is ama een giftige onverteerde stof in het lichaam. Het wordt beschouwd als de oorzaak van de meeste ziekten. Giftige stoffen die zich ophopen in het lichaam kunnen een voedingsbodem voor ziekte zijn.
Honing is rijk aan antioxidanten
In 2003 hebben wetenschappers ontdekt dat de consumptie van boekweithoning de hoeveelheid antioxidanten in het bloed verhoogde. Daarnaast toonde een andere studie bij zowel ratten als mensen aan dat de substantie antioxidanten bevat die kunnen helpen om een hoge bloeddruk tegen te gaan.
Betadine kan gebruikt worden om te ontsmetten, ook in de wond. Met een gaasje breng je dit aan op de wond en de huid eromheen. Betadine is geschikt voor het uitspoelen en desinfecteren van kleine en ondiepe snij- of prikwonden.
Vaseline. Gebruik minstens 5 dagen lang vaseline om de gewonde huid vochtig te houden. Vaseline voorkomt dat de wond uitdroogt; uit onderzoek is gebleken dat die droogte juist weefselschade en dus een vertraagde wondgenezing veroorzaakt.
Er zijn verschillende oorzaken waarom een wond niet goed geneest. De wond kan bijvoorbeeld erg groot zijn of vervuild. Het kan dan dat er hulpmiddelen nodig zijn om het proces voorspoedig te laten verlopen. Als een wond niet binnen een maand geneest, dan is er sprake van een chronische wond.