Een groep leeuwen jaagt voornamelijk op antilopen, zebra's, kafferbuffels, herten (in India) en andere grote herbivoren. Ze lokken de prooi in een val door deze op te jagen naar een plek waar een aantal andere leeuwinnen klaar staan om de prooi te vangen.
Leeuwen zijn echte vleeseters. Ze eten andere dieren zoals zebra's en buffels, maar ook zwijnen en herten. De leeuwin jaagt. Meestal doen de leeuwinnen dat in een groep en werken ze samen om hun prooi te vangen.
Daarom besluipen ze de prooi eerst om daarna met een sprint de prooi te vangen. Overdag doen leeuwen vaak niks. Ze rusten,en slapen ongeveer 20 uur per dag. Als ze in de overige 4 uur wakker zijn spelen, jagen en paren ze.
Aan de staart van de leeuw kan je zijn humeur aflezen. Als de staart rustig en zwakjes heen en weer zwiept is hij tevreden. Als de leeuw zijn staart hard heen en weer zwaait is hij boos, dus dan moet je maken dat je wegkomt! Leeuwen hebben hun eigen manier om met elkaar te communiceren.
Een Leeuw-partner heeft ontzettend veel liefde te geven en is dol op romantiek. Ze willen graag gezien worden met je en je overladen met grootse, romantische gebaren. Het liefst op zo'n manier dat anderen dit ook zien.
Soms ligt hij tot twintig uur per dag te rusten in de schaduw en is hij enkel actief om te jagen. De leeuw voedt zich voornamelijk met prooidieren tussen de 50 en 300 kg, maar als deze niet in de buurt zijn gaat hij af op kleinere en grotere dieren, tussen de vijftien en duizend kg.
Dat leeuwen gevaarlijk zijn, is best vanzelfsprekend, toch zien veel mensen het gevaar van deze dieren niet in. Er wordt namelijk bijvoorbeeld geknuffeld met ze! Alhoewel welpjes (baby leeuwen) súper schattig kunnen zijn, moet je dit natuurlijk nooit doen. Een leeuw veroorzaakt ongeveer 250 dodelijke gevallen per jaar.
Leeuwen jagen meestal 's nachts, omdat hun ogen zich hebben aangepast aan het donker waardoor ze een enorm voordeel hebben ten opzichte van hun prooi. Ze jagen meer tijdens stormen omdat lawaai en wind het nog moeilijker maken voor hun prooi om ze te zien en horen. Bij het jagen hebben leeuwinnen specifieke rollen.
Tijger. Het zijn de sterkste katachtigen ter wereld, en kunnen dus ook leeuwen verslaan. Tijgers zijn echte jagers en hebben alles wat er nodig is om de verschrikking van de natuur in zuidoost Azië te zijn. Wanneer ze in een gevecht belanden kunnen ze op hun achterpoten staan en zo domineren over al hun tegenstanders.
Het prijskaartje voor een mannetjesleeuw start vanaf 18.000 (ook in het dierenrijk heerst seksisme) en kan oplopen tot 81.000 euro als het om een groot dier met lange zwarte manen gaat. De klant kan zijn doelwit op voorhand aan de hand van foto's uitkiezen.
Een mannetjesleeuw heeft per dag ongeveer 7 kg vlees nodig. Een vrouwtjesleeuw heet een leeuwin, de jongen zijn welpen. De brul van een leeuw is tot wel 8 km verder hoorbaar.
Kijk, dat is nu wel iets wat bij gewone huiskatten en leeuwen hetzelfde is: ze kunnen hun nagels intrekken zodat deze niet zo snel afslijten bij het lopen. Maar als ze een prooi willen vangen, dan gebruiken ze die nagels wel hoor!
Reacties. Oude, jonge of zieke leeuwen kunnen worden aangevallen, gedood en opgegeten door andere roofdieren zoals hyena's en luipaarden. Daarnaast kunnen mannetjesleeuwen welpen die niet van hen zijn doden en eten . En een krokodil kan een zwemmende leeuw grijpen en opeten.
Het lijkt een spannende strijd te gaan worden, maar ineens krijgt de leeuw steun van twee soortgenoten. Met z'n drieën vallen ze de krokodil aan. Uiteindelijk moet de krokodil het onderspit delven. Het laatste beeld: trotse leeuwen bovenop de dode olifant.
Enerzijds zijn er grote roofdieren zoals leeuwen en beren: die zien mensen als voedsel en jagen er zelfs op. Anderzijds heb je dieren zoals hyena's, die wanneer ze de kans krijgen een kind zullen meegraaien, maar een volwassene pas zullen aanvallen indien ze worden uitgedaagd.
Ze worden beroofd van slaap om beschikbaar te zijn voor aaiende klanten, wat hun immuunsysteem verder verzwakt. Om hen stil te laten zitten voor het aaien en fotograferen, worden ze fysiek gestraft als ze natuurlijk gedrag vertonen, zoals spelen, rondrennen en springen.
Met gemak jagen ze op prooien die groter zijn dan zijzelf. De leeuwinnen zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de jacht; de mannetjes vallen door hun manen te veel op. Toch zijn de mannetjes leeuwen agressiever tijdens het voeden dan leeuwinnen, ondanks dat zij de prooi niet gedood hebben.
De tijger, om precies de zijn de Siberische Tijger, dat is de grootste van die drie. Op nummer 2 staat de leeuw, op 3 de panter. De Siberische Tijger is echter niet de grootste katachtige, dat is de Lijger. Het kind van de mannetjesleeuw en de vrouwtjestijger kan wel 3 meter lang worden!
Net als katten houden leeuwen niet van zwemmen. Soms springen zij wel in het water voor verkoeling of om te vluchten uit een gevaarlijke situatie, maar dat gebeurt niet vaak. Mocht je ooit een leeuw tegenkomen in het wild, blijf dan muisstil staan en ren in geen enkel geval weg! Meestal vertrekt de leeuw dan weer.
Leeuw (22 juli - 23 augustus)
Een Leeuw vindt jou leuk als ze opscheppen waar je bij bent: ze laten je graag (letterlijk!) hun buikspieren zien en pronken met hun prijzen of het aantal mensen dat met ze flirt.
Een Leeuw-man beschikt over een groot ego en verlangt van jou dat je alles uit de kast haalt om hem te verleiden en te bevredigen. Maar tegelijkertijd zal hij er ook alles, maar dan ook echt alles aan doen om jou dat te geven wat je wilt. Maar zo vrijgevig als hij is geeft hij je dat al voordat je het vraagt.