Waar is popcorn van gemaakt?

Het wordt gemaakt van maïs, maar niet elke soort maïs is geschikt om popcorn van te maken. In deze fabriek wordt de maïs gesorteerd, gepopt en verpakt. Waarschijnlijk bestaat popcorn, oftewel plofmaïs, al duizenden jaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Wat zit er allemaal in popcorn?

Popcorn zonder toevoegingen bevat slechts één enkel ingrediënt – maïs. Bij het verhitten van de maïskorrel ontstaat er stoom aan de binnenkant, omdat het water in de korrel verdampt. Door de druk barst de schil open en voilà – popcorn is geboren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op menshealth.com

Is popcorn gezond om te eten?

Popcorn bevat nog meer antioxidanten dan fruit en groenten. En is daarom door onderzoekers uitgeroepen tot gezondste snack. De wetenschappers presenteerden hun resultaten afgelopen week tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society. Popcorn blijkt heel wat polyfenolen te bevatten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Hoe is popcorn gemaakt?

Bij pofmais gebeurt precies hetzelfde. Er zit een heel klein beetje water in zo'n maiskorrel dus als je hem verhit komt hij ook onder druk te staan. Als de druk te groot wordt, dan ploft hij uit elkaar en heb je popcorn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Kan je van verse maïs popcorn maken?

Ook de gewone uit de supermarkt kan niet gebruikt worden om popcorn van te maken. Je moet voor popcorn speciale popcorn maïs hebben, en daar de korrel van laten drogen. Die korrels moeten zelfs gedroogd worden, anders poffen de korrels niet tijdens het popcorn maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op inmakenenwecken.nl

POPCORN | How It's Made

27 gerelateerde vragen gevonden

Waarom popt niet alle maïs?

Popcorn popt doordat er een klein druppeltje water in de maïskorrel zit. Bij het verwarmen zet dat uit en daarom ontploft de maïskorrel. Dat gebeurt bij 175 à 180°C. Maïskorrels die te oud (en dus uitgedroogd) zijn of die aan de buitenkant beschadigd zijn, zullen niet poppen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Welke maïs is popcorn maïs?

Popcorn is gepofte maïs van maïssoorten die speciaal voor dit doel veredeld zijn, het meest wordt Zea mays ssp. mays gebruikt. De term popcorn komt uit het Amerikaans-Engels, van to pop (ploffen) en corn (maïs).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is de beste popcorn?

Over het algemeen vindt men de verse popcorn, die je zelf moet maken in de pan of popcornmachine, het lekkerst. Daar scoorde elke smaak een voldoende. De kant-en-klare zoete popcorn van C1000 haalde de hoogste score, een 7,33.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverfilm.nl

Wat is het verschil tussen maïs en popcorn maïs?

Popcorn dankt zijn naam aan het poppende geluid dat maïskorrels maken als ze gepoft worden, corn is het Engelse woord voor maïs. De pofmaïs die gebruikt wordt voor popcorn zijn de korrels van een speciale variëteit maïs (niet alle gedroogde maïskorrels zijn geschikt voor popcorn).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Hoe worden maiskorrels gemaakt?

Het product dankt zijn naam aan het ploffende (Engels: to pop) geluid dat maïskorrels (Engels: corn) maken als ze gepoft worden. Popcorn is dus simpelweg gepofte maïs. De droge maïskorrels bevatten van binnen vocht, waardoor bij verhitting stoom ontstaat in de korrel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op safefoodfactory.com

Wat is slechter popcorn of chips?

Popcorn bevat duidelijk minder calorieën en vet en meer eiwitten en vezels.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkergezond.nl

Hoeveel popcorn mag je per dag eten?

Als het je dus om de slanke lijn te doen is, kan je beter kiezen voor zoute popcorn. Eet ook niet te veel zoute popcorn. Een beetje zout is goed voor je, maar de meeste Nederlanders krijgen veel te veel zout binnen. Gemiddeld 9 tot 10 gram per dag, terwijl 6 gram het maximum is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsnet.nl

Wat is een gezonde snack voor s avonds?

Hieronder een overzicht van een paar lekkere, maar vooral ook gezonde, snacks.
  • Popcorn.
  • Ongezouten noten en pinda's.
  • Groenten = ultiem gezond snacken.
  • Fruit.
  • Havermoutkoekjes.
  • Tot slot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fit.nl

Wat is gezonder zoete of zoute popcorn?

Eigenlijk zit er niet zo veel verschil tussen popcorn naturel, zout en zoet, weet Libelle's diëtist Wendy Walrabenstein: "Popcornmaïs (dat zijn de harde korrels waarvan popcorn wordt gemaakt) bevatten 375 kcal per 100 gram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.nl

Hoeveel calorieën in popcorn?

Er zitten 154 kilocalorieën in 1 schaaltje (40 gram) popcorn. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'popcorn'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Is popcorn goed verteerbaar?

Een licht verteerbare snack, zoals popcorn, is ideaal na een avondtraining. De zoute popcorn vult jouw energievoorraad en de verloren elektrolyten terug aan. Wanneer je ervoor kiest om iets intensiever te gaan trainen, kan je zelfs nog wat extra suikers toevoegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op running.be

Kun je popcorn maken van maïs uit blik?

Voor kleine porties kan men ook gebruik maken van een conservenblikje om de maïskorrels in te poffen. Na gebruik kan het blikje worden weggegooid bij het restafval of bij een speciaal inzamelpunt. Neem altijd een pan die groot genoeg is, een maïskorrel wordt na het poffen zo'n zeven tot acht keer groter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Kan je van suikermaïs popcorn maken?

In deze instructievideo laten we je zien hoe je popcorn kunt maken. Popcorn is gepofte suikermaïs. Je gebruikt voor popcorn gedroogde maïskorrels.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.be

Kun je magnetron popcorn in de pan doen?

Daarnaast kun je je popcorn natuurlijk poffen in de koekenpan: verwarm de pan tot 200°C, eventueel met een laagje olie naar keuze (geen boter). Voeg daarna de pofmaïs toe en leg het deksel erop. Haal het deksel niet tussentijds van de pan en zet het vuur uit als je steeds minder poffende geluiden hoort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eetblog.nl

Hoeveel calorieen zitten er in zelfgemaakte popcorn?

Doordat je de maïskorrels verhit ontstaat er stoom aan de binnenkant en barst de schil open et voilà: daar is de popcorn. Per 40 gram zoute popcorn krijg je circa 151 kcal binnen, 5,1 gram eiwitten, 2 gram vet (waarvan 0,4 verzadigd), 0,94 gram zout en 28,1 gram koolhydraten (waarvan 0 gram suiker).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op runnersworld.com

Hoe laat je zout aan popcorn plakken?

Wil je je popcorn kruiden met een beetje zout? Hussel dan meteen 60 ml olijfolie door de popcorn en bestrooi met het zout. Het zout blijft dan lekker plakken aan je popcorn en dat is precies wat je wil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Welke soorten popcorn zijn er?

10 lekkere popcorn variaties
  • Ik ben een echte liefhebber van popcorn! ...
  • ♥ Sweet salt mix. ...
  • ♥ Kokos popcorn. ...
  • Popcorn met kaneel en suiker. ...
  • ♥ Pindakaas en pure chocolade popcorn. ...
  • ♥ Butter popcorn. ...
  • Popcorn met koffiesmaak. ...
  • ♥ Chocolade popcorn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op proud2bme.nl

Hoe maak je Pofmais?

Zet een redelijk grote pan met deksel op het vuur. Bedek de bodem met een dun laagje zonnebloemolie en leg hier drie maïskorrels in. Doe direct het deksel weer op de pan. Zet het vuur nu hoog en wacht tot je alle drie de korrels hebt horen 'poppen'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kookidee.nl

Waar koop ik maïs om popcorn te maken?

Bijna alle supermarkten in Nederland verkopen zakjes met pofmaïs. Dit zijn kleine zakjes met maïs kernels welke geschkt zijn voor het maken van popcorn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op popcornrecepten.nl

Hoe verandert maïs in popcorn?

Als het daarin 230 graden is, verandert het water in de maïs in stoom. Door de druk ontploft de maïskorrel en keert zich binnenstebuiten. Nu verschijnt we het witte, luchtige zetmeel. Als het goed is, heeft de popcorn nu precies 44,5 keer het originele volume.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Populaire vragen