Lurpak Smeerbare Boter Ongezouten 250g bestellen? - Zuivel, eieren, boter — Jumbo Supermarkten.
Lurpak® is een roomboter die wordt gemaakt van verse volle melk. Het meest waardevolle en smaakvolle onderdeel van de melk, de room, wordt eerst een aantal uren gerijpt, voordat deze wordt gebruikt om boter van te karnen.
In een gezonde dagelijkse voeding passen oliën en vetten. Er zijn gezondere opties dan Lurpak Roomboter Ongezouten 200 g. Lurpak Roomboter Ongezouten 200 g kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Lurpak (room)boter wordt gemaakt zoals boter van slechts 4 ingrediënten namelijk: room, melkzuurbacteriën, water en zout. Lurpak smeerbaar heeft een extra vijfde ingrediënt, er is namelijk raapzaadolie toegevoegd zodat het product goed smeerbaar is.
De roomboter van Lurpak is niet alleen geschikt voor op brood, want je kunt er ook heerlijk mee koken en bakken. Doordat de Lurpak roomboter traditioneel gekarnd wordt, bevat deze minder vocht en spat daardoor ook minder.
En laat je meevoeren door de smaken. bevat geen palmolie, geharde vetten, kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of andere toevoegingen. geschikt om in te vriezen.
De smaak van Lurpak smeerbaar ongezouten is erg fris en lekker. Het past onder ieder soort beleg en het kuipje was dan ook zo leeg. De gezouten lurpak blijft voor mij een speciale variant. Heerlijk op een hartige boterham of zo op een stukje stokbrood.
Lurpak® Smeerbaar gezouten is een mix van pure roomboter en plantaardige olie. Smeer direct uit de koelkast heerlijk makkelijk op je favoriete ovenverse brood, een croissantje, of waar je ook van houdt.
Shea boter is een plantaardi g vet die gewonnen wordt uit de vruchten van de karité boom. Deze boom groeit niet op plantages, maar vrij op de Afrikaanse savanne . Zo is shea een duurzame alternatief voor palmolie. Gemaakt zoals je het thuis ook kan maken.
Minder verzadigd vet met halvarine en margarine
Wij adviseren daarom halvarine of margarine uit een kuipje of fles te gebruiken. Ter vergelijking: als je 6 boterhammen per dag eet, krijg je bij roomboter zo'n 16 gram verzadigd vet binnen, bij margarine ongeveer 6 gram en bij halvarine zo'n 3,5 gram.
Kies daarom voor halvarine, margarine of vloeibare boter. Deze botersoorten bevatten in verhouding meer onverzadigde vetzuren en minder verzadigde vetzuren dan roomboter, kokosvet, harde margarine of bak- en braadvet uit een pakje.
Om gezond te bakken kun je dus het beste vloeibaar vet gebruiken. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten oliën, maar bijvoorbeeld ook aan vloeibare margarine of een vloeibaar bak- en braadproduct. Er zijn verschillende typen olie verkrijgbaar in de supermarkt, zoals olijfolie, zonnebloemolie en arachideolie.
Zuivelproducten, zoals room of boter, kan je zonder problemen invriezen. Verpak de producten in handige porties en in luchtdichte zakjes of potjes. Zorg er wel voor dat de boter goed ontdooid is vooraleer ze te gebruiken.
Vitamine D (D3) is toegevoegd om Engelse ziekte (rachitis) te voorkomen. In roomboter zit van nature ook vitamine D, maar veel minder. Hieraan wordt het dus niet kunstmatig toegevoegd. Door margarine te smeren op je brood krijg je eenvoudig een deel van de essentiële vetzuren en de vetoplosbare vitamines A en D binnen.
Campina botergoud bakken en braden is romig en puur van smaak! Het is speciaal ontwikkeld voor bakken en braden en spat niet. Daarnaast besteden Campina boeren extra aandacht aan koe, natuur en klimaat.
Vanuit een gezondheid perspectief is olie een stuk gezonder dan boter om mee te bakken. Olie bevat veel minder verzadigde vetten dan boter. Ook met die reden in ons achterhoofd is het altijd beter om voornamelijk te werken met olie in plaats van boter.
De mix van plantaardige oliën in Becel bevat van nature de goede meervoudig onverzadigde vetten, Omega 3 en Omega 6. Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed, en daarmee zijn ze goed voor het hart.
Vloeibare plantaardige vetten bevatten minder verzadigde vetten dan dierlijke vetten en zijn daarom gezonder. Daarnaast bevatten plantaardige oliën meer gezonde onverzadigde vetten. Onverzadigd vet verlaagt het slechte cholesterol in je bloed en verkleint daarmee je kans op hart- en vaatziekten.
Grasboter geeft zachte boter. Boter maken is niet zo moeilijk: als je hard genoeg de room slaat, krijg je boter. Kneden en klaar is Klaas. Vooral grasboter geeft zachte, smeerbare boter.
Helaas duurt het lang voordat ze bij kamertemperatuur ook maar enigszins smeerbaar worden. Bovendien galmt er bij beide een moeilijk definieerbaar nasmaakje na. De boter van Albert Heijn wordt unaniem tot winnaar verkozen.
Is koolzaadolie gezond? Koolzaadolie is gezond, omdat de olie rijk is aan onverzadigde vetzuren. Koolzaadolie bevat gemiddeld negentig procent onverzadigde vetzuren en tien procent verzadigde vetzuren. Ook bevat raapzaadolie veel antioxidanten en vitamine E.
Palmolie is een plantaardige olie, afkomstig van het vruchtvlees van de palmvrucht. Een kleine hoeveelheid palmolie geeft Becel een smeerbare structuur. Becel gebruikt gecertificeerd duurzame palmolie.
Van nature rijk aan Omega 3
Dat draagt bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. En daarom is Becel goed voor het hart. Vier besmeerde boterhammen met Becel Pure (20g) leveren een belangrijke bijdrage aan de hiervoor benodigde dagelijkse hoeveelheid Omega 3 (2g) en Omega 6 (10g).
Wist je dat margarine 100% plantaardig is en daarom veel minder bezwaarlijk is voor het milieu dan bijvoorbeeld roomboter? Waar ongezouten roomboter 16,3 kg CO2eq/kg uitstoot, is de uitstoot van margarine slechts 5,71 kg CO2eq/kg.