Wordt gebruikt bij een moeilijk verlopende menopauze. De vrouw is erg geprikkeld en zenuwachtig. Fysiek is er in de ochtend vaak een verergering. Verbetering bij menstruatie.
In de homeopathische geneeskunde wordt Lycopodium Clavatum veelal toegepast ter verbetering van het functioneren van de lever en de galblaas. Daarnaast wordt het toegepast bij darm- nier- en buik- en maagklachten.
De Pulsatilla-patiënt wil mensen om zich heen, wil getroost worden en aandacht hebben. Hij zoekt sympathie en voelt zich beter als hij die krijgt. Hij is soms bang alleen of in het donker te zijn. Sterk wisselende emoties zijn heel typerend voor mensen die Pulsatilla nodig hebben.
Vogel belladonna D4 druppels is een homeopathisch geneesmiddel dat wordt toegepast bij koorts, hoofdpijn, misselijkheid en (incidentele) maagpijn. Bij hoge koorts en plotselinge buikpijn is het verstandig een arts te raadplegen. De druppels worden verpakt in een flesje met een inhoud van 50 ml.
Sepia is een van de middelen die kan worden ingezet om de bijwerkingen van [langdurig]hormoongebruik te neutraliseren. Hierbij kun je denken aan langdurig pil gebruik, of het gebruik van een spiraaltje met hormonen of inhalers die corticosteroïden bevatten, een prednison kuur.
Nux vomica-Homaccord is een homeopathisch geneesmiddel met bestanddelen traditioneel gebruikt voor de behandeling van functionele stoornissen van de lever en het maagdarmkanaal, waaronder acute en chronische gastritis, maagzuur, indigestie, misselijkheid, constipatie, opgeblazen gevoel en diarree; ontgifting van de ...
Wolfsklauw stimuleert de nierwerking. Het kan allerlei nier-, blaas- en urinewegproblemen verhelpen zoals retentie of het niet vrijelijk kunnen plassen. Verder wordt het ingezet bij spijsverteringsaandoeningen zoals diarree en dysenterie. Daarnaast is het een veel gebruikt laxeermiddel.
De hubertusklauw zou honden extra grip gegeven hebben bij het vastgrijpen van een wolf tijdens een gevecht. Waarschijnlijk komt hier ook de naam wolfsklauw vandaan (want wolven zelf hebben deze extra tenen namelijk niet).
Wolfsklauwen groeien in de regel op zure, min of meer humusrijke, kalkarme zandgrond, op lichte of half beschaduwde plekken met een hoge luchtvochtigheid. Wat hun vestiging aangaat, gedragen ze zich min of meer als pioniers.
Honden hebben aan elke voorpoot meestal vijf tenen met nagels en vier aan elke achterpoot. Sommige rassen hebben een extra teen aan de achterpoot: een nagel aan de binnenkant van de poot, een zogenaamde wolfsklauw of hubertusklauw.
Brandende en periodisch optredende pijn, die 's nachts het hevigst is en die verbetert door warmte. Gebruikt bij een brandende tandpijn die verbetert door warme mondspoelingen, bij gezwollen oogleden als het onderste ooglid is aangetast en warme kompressen verlichting brengen en bij een irriterende neusloop.
Vooral 's nachts vinden ze het moeilijk om zich te ontspannen en rustig in bed te blijven liggen. Arsenicum album kan mensen helpen die een verlies hebben meege- maakt, bijvoorbeeld door een faillissement, het verlies van een baan of verlies door diefstal.
Je kunt zelf de nagels van je hond knippen maar dit kun je ook door de dierenarts laten doen. De kosten hiervan liggen ongeveer tussen €7,50,- en €12,50,-. Sommige dierenartsen knippen de nagel van je hond gratis bij een consult.
Een hondenvoet bestaat uit zoolkussens met eelt, nagels en haren. De hond staat eigenlijk, als we het zouden vergelijken met de voet van de mens, op zijn tenen. De voeten dienen als schokdemper om de botten en gewrichten te beschermen tegen schokken.
Daarom kun je onder water dus niet ruiken. Honden hebben daarom inderdaad ook moeite om zaken die onder water zijn waar te nemen. Maar typisch zijn gassen e.d. lichter dan water en wanneer ze vrij komen borrelen ze naar boven waardoor honden ze wél weer kunnen ruiken.
Honden zijn altijd in voor gezelschap. Een hond komt tegen je aan liggen wanneer hij zijn kans schoon ziet en sommige honden achtervolgen je het liefst de hele dag, om te kijken waar je heengaat en wat je gaat doen. In principe wil een hond altijd bij jou of bij een ander gezinslid zijn.
Ook honden die voorop lopen tijdens het wandelen doen dit niet omdat ze de baas willen zijn. Het is eerder andersom. In een roedel loopt de leider achterop en houdt het overzicht over de groep. Als jouw hond een paar meter voor jou loopt doet hij dat eigenlijk om de boel te 'verkennen'.
Het overmatig aan de poten bijten is te vergelijken met nagelbijten bij mensen. Bij stress zal jouw hond zijn aandacht ergens anders op willen focussen. Hierbij zal hij aan zijn poten gaan knagen als zelf-belonend gedrag. Hierbij komt endorfine (het gelukshormoon) vrij, wat zorgt voor een prettig en veilig gevoelig.
Pekel en ijsklompjes kunnen (zoals gezegd) wondjes vormen op de voetzolen. Je kunt dit heel makkelijk voorkomen door wat vaseline op de voetzolen van je hond te smeren.
Gebruik bij vuile wonden aan een poot een soda- of biotexbadje. Wat goed werkt bij beweeglijke dieren is sodawater in een plastic handschoen doen, en de poot in de handschoen stoppen en even een paar minuten vasthouden. Gebruik voor het ontsmetten van wondjes in de buurt van de bek of ogen enkel schoon water.
Je kunt zoals gezegd niet korter knippen dan 2 mm voor het leven. Bedenk ook dat honden hun nagels nodig hebben. Nagels geeft grip bij staan, lopen en rennen en wat dacht je van graven? Laat je hond nadat je de nagels hebt geknipt even op 4 poten staan om te zien of de nagels te grond raken.
Het leven van de nagel
Aan het begin van de nagel zit het leven. In het leven zitten zenuwcellen en loopt een bloedvat. Als je hierin knipt, dan doet dat je hond pijn en kan het flink bloeden. Het bloeden blijft gelukkig niet lang doorgaan, maar je kunt het eerder stoppen door er aluin of Nail-Safe op te doen.
Als stelregel kunt u het beste aanhouden dat wanneer uw hond in rechte stand staat, de nagels de grond net of net niet behoren te raken. Wanneer dat het geval is, hoeft u de nagels niet te knippen. Raken de nagels de grond en staan de tenen scheef of omhoog, dan zijn de nagels te lang.
De duimnagel wordt ook wel de wolfsklauw of hubertusklauw genoemd, dit ondanks dat wolven helemaal geen duimnagel hebben! Deze wolfsklauw komt door zijn positie natuurlijk niet met de ondergrond in aanraking, waardoor deze niet de kans krijgt om te slijten.