De Mexicano wordt fabrieksmatig geproduceerd. De samenstelling is een pittig gekruid gehakt van rundvlees, kip en varkensvlees. In 2018 werd paardenvlees als ingrediënt geschrapt.
Ingrediënten: 42% Rundvlees, 25% kipseparatorvlees, water, paneermeel (TARWE), kipcollageen, plantaardig eiwithydrolysaat (SOJA), paprika, zout, TARWEZETMEEL, ui, SOJA-EIWIT, kruiden, specerijen, stabilisator: E451, smaakversterker: E621, suiker, gistextract, aroma, zonnebloemolie, specerijenextract, antioxidant: E321, ...
Een Mexicano kun je in een broodje eten met mayonaise of een andere saus naar eigen voorkeur. Deze vlezige hartige snack gaat ook goed samen met friet. Voor de vleesliefhebber is de Mexicano waarschijnlijk een van de beste snacks, de pittige kruiden maken dit rijke tussendoortje extra smaakvol.
Serveer de smoky Mexicano met frietjes en sambal ketchup of tussen een heerlijk broodje.
Er zitten 297 kilocalorieën in 1 stuk (135 gram) mexicano. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'mexicano'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
De Mexicano wordt fabrieksmatig geproduceerd. De samenstelling is een pittig gekruid gehakt van rundvlees, kip en varkensvlees. In 2018 werd paardenvlees als ingrediënt geschrapt.
Broodje mexicano 4,70 EUR.
Veel snackbars gebruiken gewoon curry ketchup, wat sla onder de carrero ( de diepvries snack die hiervoor gebruikt wordt) en sommigen doen er rauwe ringetjes ui, plakjes tomaat en/ of komkommer / augurk.
Een heerlijke vleessnack met een duivels pikante kruiding.
In een frikandel zit voornamelijk kippenvlees (40%) dat achterbleef op het karkas (zogenaamd separatorvlees), varkensvlees (25%), afhankelijk van de producenten ook nog paardenvlees (5%). De rest van de frikandel is gemaakt van water, kruiden, uien, paneermeel, bindmiddel en smaakversterkers.
Ingrediënten: Kippenseparatorvlees 64%, rundvlees 10%, drinkwater, paneermeel (TARWEBLEOM, drinkwater, gist, tafelzout), uien, tafelzout, specerijen, rundervet, SOJA-EIWIT, bouillon (gehydroliseerd plantaardig eiwit (koolzaadeiwit, maïseiweit), tafelzout), antioxidant (ascorbinezuur).
Dit assortiment wordt op korte termijn uitgebreid met kroketten en bitterballen die eenvoudig en snel in de oven of airfryer bereidt kunnen worden. Het merk is in Nederland verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo en een groot aantal Turkse en Noord-Afrikaanse supermarkten.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
De kostprijs van een frikandel bedraagt amper 0,06 euro. De groothandel koopt ze voor 0,17 euro per frikandel in bij de fabrikant. De friturist betaalt 0,50 euro bij de groothandel en de consument legt gemiddeld 1,75 euro neer voor een frikandelletje.
Bamischijf: 193 kcal, 9.8 gram vet (1.9 gram verzadigd), 1.4 gram suiker, 1.4 gram zout.
Reacties. De Chickano is samengesteld uit kip en kalkoen. De Mexicano bevat: paardenvlees, varkensvlees, rundvlees en kip.
Een burger die niet voor watjes is, dat is de Mexicano Burger. Een nieuwe aanwinst in de Mexicano familie, dit keer vierkant en perfect voor op een broodje. De Mexicano Burger heeft exact dezelfde smaak als de standaard Mexicano, dus een pittig smaak. Ook de herkenbare ribs zijn op de vierkante burger aangebracht.
Het Nederlandse kapsalon op een broodje, dat is een broodje Mitraillette zoals ze dat in Brussel ooit bedacht hebben. Een half stokbrood belegd met wat sla of andere groenten, een frituursnack, frietjes, kaas en een gulle portie saus.
Oven/airfryer:
Verwarm je oven voor naar 200° Celsius en voor een airfryer 180° Celsius. Als de oven of airfryer volledig voorgewarmd is dan leg je de Mexicano op het rekje. In ongeveer 8 tot 9 minuten is je Mexicano klaar.