Bulgarije en Roemenië zijn de goedkoopste landen om een drankje te kopen. Na Finland zijn Ierland en Zweden de duurste dranklanden. In België is drank iets duurder. Daar betaal je iets meer dan het Europese gemiddelde.
In zowel het geval van bier, wijn en sterke dranken komt de Sligro vaak als goedkoopste uit de vergelijking. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze op ieder moment wel ergens een aanbieding voor hebben. Zonder de aanbieding zijn de verschillen tussen de Sligro, Gall&Gall en Makro iets kleiner.
In Praag betaal je gemiddeld van 1,63 euro voor een flesje bier. Daarmee is de hoofdstad van Tsjechië de goedkoopste plaats in Europa om een biertje te pakken. Ook andere alcoholische dranken zijn er goedkoop.
Een fles gedestilleerd is in België 3 euro goedkoper, in Duitsland kan het wel 8 euro per liter schelen. Oorzaak: de accijnsheffing op alcohol ligt in Nederland beduidend hoger dan in de buurlanden.
Waarom kopen we in het buitenland? Simpel: deze producten zijn er sowieso goedkoper. Daarbij komt dat de accijnzen op wijn en bier in ons land hoger zijn. Wie boodschappen in het buitenland doet, is voor die producten dus goedkoper uit.
Aldi: vergelijkbaar met de Nederlandse Aldi, alleen een stuk goedkoper en zeker voor dingen als bakproducten een echte aanrader. Lidl: de Lidl zul je wel kennen en deze vind je dus ook in Duitsland.
Aperitief of liever digestief. In ons aanbod sterkedranken vind je voor ieder wat wils: gin, wodka, whisky, rum, porto, sherry, amaretto, vermout,… Alles van een heerlijke opwarmer tot de basis voor je cocktail of als digestief bij je koffie of dessert.
DUITSLAND: het andere buurland is Duitsland. Daar vonden we wel witte rum van Bacardi in de lokale supermarkt Real. Met 12,99 euro per fles bespaar je er ook weer 5,51 euro in vergelijking met ons land.
De prijsverschillen lopen soms hoog op. Lichaamsverzorging en hygiëne kosten in Duitsland 21,13 procent minder dan in België. Voor droge voeding betaal je in Nederland 14,1 procent minder. Melkproducten zijn in Frankrijk 22 procent goedkoper en in Nederland 13,4 procent.
Wil je er binnenkort nog even lekker tussen uit? Denk dan eens Polen, de gemiddelde bierprijs ligt daar namelijk het laagst. Niet alleen in Duitsland wordt veel bier gedronken, ook de rest van Europa kan er wat van.
Na Finland zijn Ierland en Zweden de duurste dranklanden, met prijzen van respectievelijk 77 en 52 procent boven het gemiddelde. De prijs van een drankje in Nederland ligt precies op het gemiddelde, net als in Italië. In België is drank iets duurder. Daar betaal je 6 procent meer dan het Europese gemiddeld.
In Groot-Britannie is bier in de supermarkt goedkoper dan water, tenminste het echt goedkope bier, maar ook andere alcoholische dranken als cider. Volgens de Times blijkt uit onderzoek dat een blikje van het goedkoopste bier gewoon in de supermarkt al verkrijgbaar is voor 35 cent.
Van producent tot proost, dat scheelt in de prijs
Door middel van deze efficiënte formule kunnen wij jouw favoriete drankje dan ook tegen een lage prijs leveren. Hierdoor is ons prijspeil stukken goedkoper dan conventionele slijters.
Is drank goedkoper in Frankrijk? De gemiddelde alcohol prijs in Frankrijk is hoger dan in Nederland. Whisky is bijvoorbeeld duurder in Frankrijk en kost ongeveer: 18 EUR.
In Nederland zijn voedingsmiddelen iets goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. De prijs van sigaretten ligt iets boven en die van alcohol iets onder het gemiddelde. In de meeste populaire vakantielanden zijn de boodschappen duurder dan in Nederland, maar alcohol en sigaretten zijn vaak goedkoper.
In het grensplaatsje Martelange kun je goedkoop tanken en tabac en sterke drank kopen. In iets mindere maten kan dit ook bij de benzinestations langs de snelweg in Luxemburg. Bij Arlon volg je de borden Luxemburg en kom je weer op de snelweg terecht, de A4.
Luxemburg het goedkoopst
Luxemburg is gemiddeld gezien ongetwijfeld het meest voordelig voor alle beoogde dranken (behalve Bacardi Rum, dat we niet terugvonden op de webshops auchan.lu en cactus.lu).
Drank, drugs en tabak blijken relatief gezien het goedkoopst in Luxemburg. De kostprijs voor het weekpakket bedraagt er 167,50 euro, of net geen 10 procent van het gemiddelde weekinkomen (1.684 euro).
Bent u op zoek naar een Bacardi aanbieding, dan bent u bij Horecagoedkoop het hele jaar door aan het juiste adres. De Carta Blanca is zelfs nergens goedkoper! We hebben een scherp geprijsd aanbod en leveren gratis door heel Nederland bij een bestelling boven de 500 euro.
Ik kom vanuit een EU-land
U mag dit meenemen naar Nederland als u reist vanuit een EU-land: 110 liter bier. 90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter bubbeltjeswijn als champagne, prosecco of cava. 20 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol)
Beschikbaar in: Duitsland.
Naast likeur heeft ALDI ook kant-en-klare mixdrankjes, zoals Rum Cola, Gin Tonic en Vodka Orange.
Hertog Jan 0.0 sixpack blik 6x0,33 kopen
De gemiddelde prijs van Hertog Jan 0.0 is €2,23 per liter.