Welke klachten kan ik krijgen bij een longembolie? Door een longembolie kunt u verschillende klachten krijgen, zoals: sneller ademen of moeilijk ademen. pijn bij het ademen (op de borst of in de bovenrug)
Veelvoorkomende symptomen die horen bij een longembolie zijn een benauwd gevoel, pijn op de borst tijdens het ademhalen, een verhoogde hartslag en bloed ophoesten.
Belangrijke klachten bij een longembolie zijn:
Hartkloppingen en / of pijn op de borst. Flauwvallen. Bloed of slijm ophoesten. Benauwdheid.
Het herstel van een longembolie kan even duren, vaak wel 3 maanden. In die periode blijft u onder controle van uw arts. Houd rekening met het feit dat u bloedverdunners gebruikt.
Bij een longembolie is je longslagader verstopt. Deze verstopping is meestal een bloedprop. Ook vet of een luchtbel kunnen de oorzaak zijn. Door een longembolie kun je benauwd zijn en pijn op de borst voelen.
Wist u dat uw longen de oorzaak kunnen zijn van uw rugpijn? Onze longen hebben als functie om het lichaam te voorzien van zuurstof. Daarnaast zorgen zij ervoor dat koolstofmonoxide uit het bloed verwijderd wordt. Wanneer de longen niet naar behoren werken, kan dit o.a. (hoge) rugklachten en rugpijn veroorzaken.
Longen. Pijn in de borst kunt u ook hebben bij een longontsteking, griep of bij een erge verkoudheid. Ademen en hoesten doen pijn. Een ontsteking van de longvliezen (pleuritis) kan een scherpe pijn geven.
' Omdat een longembolie vaak vanzelf verdwijnt, zijn andere medicijnen meestal niet nodig. 'Alleen als iemand een levensbedreigende longembolie heeft, wordt soms een medicijn gegeven dat het stolsel echt laat oplossen.
Longemfyseem is een langdurige (chronische) aandoening van de longen die zich kenmerkt door chronische hoest, kortademigheid, piepen op de borst, opgeven van sputum (dik slijm) en een toenemende beschadiging van de longen.
Vaak voelt u iets op de plek van de blokkade. Bij een bloedpropje in uw voet of been voelt u kramp, tintelingen of uw been gaat opzwellen.
Hoe kun je het herkennen? Als een bloedklonter een ader verstopt, ontstaat altijd een ontsteking van de bloedvatwand. Het gaat zeer dikwijls om een spatader. Je voelt dan een pijnlijke streng, en de zone rond de ontsteking wordt rood, warm en gezwollen.
De klont kan langzaam groter worden. Zo groot dat het bloedvat dicht kan gaan zitten. Uw bloed kan dan niet meer goed terugstromen van uw onderbeen naar boven, richting uw hart. Daardoor kan het onderbeen dik worden en pijn doen.
Lange tijd hoesten is vaak de eerste klacht bij longkanker. Andere klachten die u kunt krijgen: bloed ophoesten, moe zijn, geen zin in eten en afvallen als u dat niet wilt. Longkanker komt vaak door lang en veel roken. Soms ontstaat het bij mensen die nooit gerookt hebben.
Chantal Driesen legt uit: 'De longen reageren overmatig op prikkels, zoals temperatuurwisselingen, stof en pollen. Stress is ook zo'n prikkel. Hierdoor knijpen de spiertjes om de luchtwegen te sterk samen, waardoor je je heel benauwd kunt voelen.
Bij het vermoeden van trombose, zal er een echo van de bloedvaten worden gemaakt. Bij het vermoeden van een longembolie, wordt er meestal een CT-scan van de bloedvaten van de longen gemaakt. Hierbij wordt contrastvloeistof met jodium gebruikt.
Herstel bij een longembolie
Hoe lang hangt af van de ernst en de oorzaak van de longembolie. Vaak duurt het tussen drie en twaalf maanden. In sommige gevallen moet je de bloedverdunners altijd blijven gebruiken, bijvoorbeeld als je meerdere longembolieën hebt gehad.
Er ontstaan makkelijker stolsels in de benen (of op andere plaatsen in het lichaam) als bloed te langzaam stroomt. Dit gebeurt bijvoorbeeld na langdurige bedrust, na een operatie, na een botbreuk of na een lange vliegreis. Soms ontstaat een longembolie doordat het bloed zelf een verhoogde neiging heeft tot stollen.
Het korte antwoord: ja, dat kan. “Als iemand bloedverdunners gebruikt voor de behandeling van trombose, longembolie of boezemfibrilleren, en diegene neemt de medicatie zorgvuldig alle dagen in, is de kans om trombose of longembolie te krijgen laag”, aldus dr. Gerdes.
Bij een longembolie geeft de arts u altijd antistollingsmedicijnen. De behandeling begint met een snel werkend middel (meestal fraxodi) via een kleine injectie in de huid. Daarna krijgt u antistollingtabletten (meestal sintrommitis). Dit antistollingsmedicijn blijft u zes maanden gebruiken.
Symptomen van pijn aan het middenrif
Spierspasmen. Kortademigheid / ademhalingsproblemen. Het is lastig om diep in en uit te ademen. Pijn in het midden van de rug.
Symptomenchecker Drukkend gevoel op de borst
Je hebt het meeste last van het symptoom 'drukkend gevoel op de borst'. Een drukkend gevoel op de borst wordt ook wel eens omschreven als een bandgevoel om de borst of het gevoeld dat er een olifant op de borst zit.
Problemen met de longen bijvoorbeeld worden vaak gevoeld in het middelste deel van de rug. Rugpijn midden kan echter ook voortkomen uit problemen met één of meer rugwervels. De wervels in het midden van de rug worden de borstwervels genoemd en zitten vast aan de ribben.
De oorzaak van hoge rugpijn is meestal een geleidelijke overbelasting van gewrichten en spieren bij verkeerde werkhouding. Dit uit zich in vaak terugkomende of zelf chronische pijnklachten tussen de schouderbladen. Hoge rugpijn kan ook plotseling ontstaan door een verkeerde beweging of een klein trauma moment.