Het resultaat is een exclusieve spirit op basis van Duvel met gouden kleurtoetsen en bloemige aroma's. Duvel Distilled, 10 jaar gerijpt, is vanaf midden november beschikbaar op de Duvel Webshop, Duvelshop, en ook in je plaatselijke drankenhandel.
Deze Duvel Distilled wordt ongetwijfeld een collectors' item waar heel wat Duvel-lovers reikhalzend naar uitkijken. Een beperkte reeks van 8000 genummerde flessen is beschikbaar vanaf november via de drankenhandel/webshop.
Onze reporter proeft Duvel Distilled, een nieuw distillaat van 150 euro met slechts 5.500 exemplaren in ons land: “Geen Duvelsmaak, wel zachter dan whisky”
Duvel Distilled is een zuivere, transparante drank met strogele en gouden kleurtoetsen met een aroma van vanille, rozijnen en toffee. Het alcoholpercentage bedraagt 40°. Door de spirit te laten rijpen op eikenhouten bourbon- en sherryvaten, krijgt deze sterke drank een subtiele vanilletoets.
€ 22,19. Prijs en voorwaarden zoals vermeld in de folder zijn leidend.
Duvels distillaat in een schitterende fles
Deze sterkedrank verdient ook een speciale verpakking in dit feestjaar. Daarom wordt Duvel Distilled in een bijzondere fles én in beperkte oplage gebotteld. De iconische vorm van het Duvel glas vormt de basis van de fles en ook de rode D is prominent aanwezig.
Sinds 2007 selecteren de brouwers van Duvel elk jaar een andere soort hop om het bier een unieke smaak te geven. Zo verschenen er al zes variëteiten voor een beperkte periode in de rekken onder de naam 'Duvel Tripel Hop'.
Dankzij zijn verrassend hoog alcoholvolume (8,5 %), zijn enorme schuimkraag, fijne pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt Duvel zich duidelijk van andere Belgische bieren.
'Duvels zijn goed voor Aspes cholesterol. Ze bevatten vitamine B en hebben een positieve invloed op zijn genezing', zegt de behandelend cardioloog Bert Rocher zaterdag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
Een bier waar zo intens en zo lang aan gebrouwen is dat drink je met respect, neem dus je tijd en schenk het bier langzaam in het glas dat je lichtjes gekanteld houdt. Vermijd contact tussen fles en glas en breng de fles wat hoger voor een rijke schuimkraag. Laat ongeveer 1 cm bier in het flesje.
“Maar ook de hopoliën zijn belangrijk want die gaan de aroma's vormgeven. Bij sterk gehopte bieren, Duvel Tripel Hop bijvoorbeeld, zou ik aanraden om die binnen de 6 maanden al uit te drinken want daarna gaat het al achteruit.”
De schotse brouwerij Brewmeister is er opnieuw in geslaagd om het sterkste bier ter wereld te produceren. Na recordbier Armageddon (65% alcohol) is nu Snake Venom met 67,5% alcohol de nieuwe nummer één.
In 1974 kwam Jan Toye, neef van Fred Van Roy, aan de leiding van het bedrijf. In 1975 wijzigde de naam van Brouwerij De Hoorn in Brouwerij Palm. Sinds 1998 is brouwerij Palm ook eigenaar van brouwerij Rodenbach en sinds 2001 van Brouwerij De Gouden Boom.
De eigenschappen van de belletjes hangen voornamelijk af van de grootte van de groeikernen en van de concentratie CO2 in de drank. In de regel geldt dat hoe hoger de concentratie CO2 en hoe groter de ingesloten luchtbelletjes in de oneffenheden en vezeltjes, hoe harder de belletjes groeien en hoe sneller ze afbreken.
Hier kan je Duvel kopen voor amper 0,99 euro per flesje (en zelfs minder als je het slim aanpakt) Wie graag Duvel drinkt, kan momenteel een koopje doen bij warenhuisketens Albert Heijn en Colruyt. In plaats van ongeveer anderhalve euro voor een flesje, betaal je er nu maar 0,99 euro.
De prijs van Duvel verschilt per verpakking en per winkel. De gemiddelde literprijs van Duvel in de winkel is €5,71.
Maar ook Satan (van het Brabantse De Block), Judas (van Alken-Maes) en Lucifer (onlangs door brouwerij Het Anker overgenomen uit de failliete boedel van Liefmans), klinken vrij duvelachtig.
Een frisse Jupiler van 33cl is goed voor 113 Kcal. Bij het drinken van Stella haal je de 113 Kcal al na 25cl. Een Hoegaarden van 33cl bevat 114 Kcal. Na een Duvel heb je maar liefst 175 Kcal binnen, maar een donkere Leffe doet het meeste kwaad, één Leffe van 33cl is goed voor 205 Kcal.
Brouwerij Achouffe in het groene hart van de Belgische Ardennen, brouwt kwalitatieve speciaalbieren. Leven in de brouwerij? Yes! De bieren De Koninck ontstaan al sinds 1833 in onze Stadsbrouwerij.
Maar het strafste bier ooit gebrouwen heeft maar liefst een alcoholpercentage van 70% en dat is zelfs straffer dan Vodka. Het record staat op naam van de Nederlandse brouwerij 't Koelschip uit Almere met het bier 'Mystery of Beer'.
Strafste bier van België:
Black DamnationV (Double Black) gebrouwen in Brouwerij Deca door de Struise Brouwers. 26%
Bij het bereiden van een 'standaard' steak, is een red ale bijvoorbeeld een geweldige match. Rode ales zijn zwaar en hebben een fijne aroma waardoor ze de smaak van het sappige vlees versterken. Ook porters passen geweldig bij een biefstuk - vooral bij een een porterhouse steak.
Oud bier is namelijk niet schadelijk voor de gezondheid. Enkele jaren geleden werden brouwers door de EU verplicht om houdbaarheidsdatums op hun bierflesjes te zetten. Iets waar veel protest op kwam, want bier bederft niet. Het kan wel anders gaan smaken en na lang bewaren kan er een vertroebeling optreden.