De lekkerste Bossche bol bestellen doe je bij Bakker Bart. Deze overheerlijke roomsoes uit 's-Hertogenbosch wordt bij bakker bart geserveerd met een lekkere chocolade topping.
Hoogstpersoonlijk haalt hij dagelijks zo'n 1500 Bossche Bollen door de chocolade. Want Jan de Groot (Den Bosch, 1971) is naast maker van het succesvolste gebakje van Brabant, ook hoeder van een geheim recept.
De enige echte Bossche Bollen zijn de Bossche Bollen van de Groot. Deze zijn nu ook verkrijgbaar bij Houwens Vlaai & Zo in Eindhoven. De Bossche Bollen zijn heerlijk voor bij de koffie of cappuccino.
Bestek heb je niet nodig
De Bossche bol eet je namelijk “gewoon uit het vuistje”. Draai de Bossche bol 180 graden en neem 'm tussen je vingers van één hand. Daarna is het een kwestie van happen. Ja, je verwacht een redelijke kliederboel.
Verschil tussen moorkop en Bossche bol
Een moorkop is kleiner dan een Bossche bol. Het verschil zit hem er verder onder andere in dat de basis van een moorkop een soesje is van zeer luchtig deegwaar, dit in tegenstelling tot de Bossche bol waar alleen de omtrek bestaat uit een laagje deegwaar.
Een Bossche bol (Bosschenaren noemen het een sjekladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gemaakt van soezenbeslag en daarna gevuld met verse slagroom.Tot slot wordt de bol geglazuurd met gesmolten chocoladefondant.
Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, gedoopt in gesmolten pure chocolade en daarna gevuld met slagroom. Bossche bollen hebben een diameter van ongeveer 12 cm en zijn daarmee grote gebakjes.
Chocolade Bossche bol € 2,90
Dit is een echte traktatie om lekker voor te gaan zitten, en waar je je vingers.
Bossche bollen zijn natuurlijk niet heel gezond, maar vergeleken met ander gebak vallen ze nog best mee:Een Bossche bol levert per stuk minder calorieën dan het meeste andere gebak. Als je op je gewicht let en iets te vieren hebt: kies dan een mini bol, die hebben ze namelijk ook bij de Groot :) Smakelijk!
Kan ik overgebleven Bossche bollen invriezen? “Kan ik overgebleven Bossche bollen invriezen?” Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
Een SUPERBOL: dit is een grote Bossche bol voor. ongeveer 6 personen. Deze kost € 13,25 en in. kadoverpakking € 14,75.
Houdbaarheid: ca. 3 dag(en). Deze smaakmaker is het lekkerst als u deze dezelfde dag nog op eet. Wij adviseren u om dit product maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren, langer bewaren zal invloed hebben op de geweldige smaak van dit product.
Deze vastgoedondernemer uit Fijnaart is groot geworden met vastgoed in Nederland en Duitsland. Hij heeft een vermogen van 160 miljoen euro. Meer dan vorig jaar, maar toch moest hij in de lijst een aantal plekken prijsgeven. Hij komt van plek 238.
1 stuk (75 gram) bossche bol bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Jan de Groot (45) is de derde generatie van familiebedrijf banketbakkerij Jan de Groot. Hij maakt duizenden Bossche Bollen per dag. Tot vijf jaar geleden woonde hij boven de winkel aan de Stationsweg, daarna verhuisde hij naar Engelen.
Er zit 21,3 gram vet in 1 stuk (75 gram) bossche bol, waarvan 11 gram verzadigd vet.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 1509 Kj (360 Kcal), Vetten 29.5 g., Vetten verzadigd 18.2 g., Koolhydraten 20.4 g., Suikers 15.7 g., Eiwitten 3.4 g., Zout 0.13 g.
Per dag maakt de Bossche bakker zo'n 1500 Bossche bollen bij de bakkerij op de Stationsweg.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 1069 Kj (255 Kcal), Vetten 21.7 g., Vetten verzadigd 12.7 g., Koolhydraten 14.8 g., Suikers 5.5 g., Eiwitten 0.9 g., Zout 0.20 g.
Toen de Haagse banketbakker Henri van der Zijde zich in 1938 vestigde als Haagsche Banketbakkerij, Lunchroom en Snelbuffet in dezelfde Vischstraat op nummer 25, bedacht Henri daar zijn variant op, met slagroomvulling en overgoten met echte chocolade, die volgens zijn nazaten gezien moet worden als het origineel van de ...
Voor Bosschenaren zijn de bollen van Jan de Groot tegenwoordig zonder twijfel "de enige echte". Het geheime recept wordt binnen de familie steeds overgedragen en is de "Bossche bol van Jan de Groot" een beschermd handelsmerk.
Hoeveelheid eiwit in bossche bol:
3,8 gram. in 1 stuk (75 gram)
1 minibol (50 g) bevat 169 calorieën.