Ja, in de meeste gevallen ben je je foto's en andere persoonlijke gegevens kwijt als je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Een fabrieksreset wist al je apps, instellingen, foto's, video's en bestanden die op het interne geheugen van het toestel zijn opgeslagen. samsung.com +2
Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je gegevens van de telefoon gewist. Hoewel in je Google-account opgeslagen gegevens kunnen worden hersteld, worden alle apps en de bijbehorende gegevens verwijderd. Als je je gegevens wilt herstellen, moet je ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in je Google-account.
Ja, na een fabrieksreset van je iPhone wordt alles gewist: alle gegevens, instellingen, apps, foto's, contacten, wachtwoorden en Apple Pay-kaarten worden verwijderd en het toestel gaat terug naar de staat waarin het was toen je het uit de doos haalde, met de nieuwste iOS-versie. Het is dus een volledige wissen van alle persoonlijke informatie, tenzij je een iCloud- of computer-back-up hebt om het terug te zetten.
Als je naar de fabrieksinstellingen terug gaat worden al je persoonlijke gegevens en instellingen permanent gewist. Ze kunnen daarna ook niet meer hersteld worden.
Belangrijk: Je kunt foto's en video's alleen herstellen als ze nog in de prullenbak staan.
3 stappen om foto's te herstellen na een fabrieksreset zonder back-up
Start AnyRecover (Android) op je pc en begin door op 'Telefoongegevens herstellen' op het scherm te klikken. Verbind vervolgens je smartphone met je pc. Klik op 'Start' om verder te gaan en kies de gewenste scanmethode. We raden vaak de volledige scanoptie aan.
Als je een foto of video verwijdert waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan. Als je een foto of video van je apparaat met Android 11 of hoger verwijdert waarvan geen back-up is gemaakt, blijft deze 30 dagen in de prullenbak staan.
Door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen worden eventuele software- of configuratieproblemen opgelost, waardoor het weer normaal functioneert . Dit kan problemen met software-updates verhelpen, fouten in het besturingssysteem herstellen en de algehele prestaties verbeteren.
Een fabrieksreset is een proces waarbij je computer of apparaat wordt teruggezet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Dit betekent dat al je gegevens, apps en persoonlijke instellingen van het apparaat worden gewist en dat het in dezelfde staat wordt teruggebracht als toen je het voor het eerst kocht.
Kortom, een fabrieksreset verwijdert niet alles van je Android Samsung Galaxy-telefoon . De gegevens zijn nog steeds te herstellen. Je moet extra stappen ondernemen om gegevens permanent van je Android-telefoon te wissen.
Het resetten/wissen van je apparaat heeft geen invloed op de inhoud van iCloud . Je zou daarna gewoon weer moeten kunnen inloggen en alles wat eerder gesynchroniseerd/geback-upt was, opnieuw kunnen downloaden. Als je apparaat echter helemaal vol is, kan dat problemen veroorzaken met het bijhouden van bestanden of zelfs met de synchronisatie.
Deze methode werkt het beste als je iPhone nog normaal functioneert:
Je kunt je persoonlijke gegevens, inhoud en instellingen (zoals privacy- en netwerkinstellingen) veilig van je iPhone verwijderen. Wanneer je je iPhone wist, worden de fabrieksinstellingen hersteld . Als je de iPhone-instellingen wilt resetten maar je persoonlijke gegevens wilt behouden, raadpleeg dan 'iPhone-instellingen terugzetten naar de standaardwaarden'.
Maak een back-up van je Android-telefoon.
Door het te uploaden naar een service zoals Google Drive™ of een service die wordt aangeboden door je telefoonprovider , voorkom je dat je alles kwijtraakt tijdens een fabrieksreset.
Nee, je kunt je gegevens niet meer terugkrijgen als ze eenmaal gewist zijn. Een fabrieksreset betekent dat je apparaat weer helemaal nieuw is, net zoals toen je het kocht.
En dat is meestal prima voor gewone gebruikers, maar de waarheid is dat een standaard fabrieksreset niet altijd 100% veilig is . De afgelopen jaren hebben telefoonfabrikanten het steeds moeilijker gemaakt om toegang te krijgen tot gegevens die zogenaamd gewist zijn tijdens een fabrieksreset, maar er bestaan nog steeds kwetsbaarheden.
Ja, een fabrieksreset wist alles van je apparaat (telefoon, tablet, computer), inclusief persoonlijke gegevens, apps, foto's, video's, instellingen, en bestanden; het zet het apparaat terug naar de staat waarin het uit de fabriek kwam, dus een back-up is cruciaal. Zonder back-up zijn deze gegevens vaak permanent verloren.
Denk aan gedownloade apps, gemaakte foto's en opgeslagen wachtwoorden. Heb je voor de volledige reset geen grondige back-up van persoonlijke bestanden gemaakt? Dan ben je deze gegevens waarschijnlijk definitief kwijt. Het is dus niet verstandig om zomaar een zogeheten factory reset uit te voeren.
Hoe reset ik mijn toestel via het instellingen menu?
Door je oude Android-telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen kun je hem sneller maken. Zo worden opgehoopte ongewenste bestanden verwijderd, overbodige apps en processen afgesloten en de systeeminstellingen teruggezet naar de standaardwaarden.
Voordat u uw apparaat inruilt of aan iemand anders doorgeeft, is het belangrijk om een back-up van uw gegevens te maken en een fabrieksreset uit te voeren . Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw persoonlijke gegevens beschermd zijn. Vergeet niet om eventuele garanties die specifiek voor uw inruilapparaat gelden, te annuleren.
Een fabrieksreset op de oude telefoon heeft geen invloed op de nieuwe telefoon .
Ja, definitief verwijderde foto's zijn vaak nog te herstellen, vooral als je snel bent en gebruik maakt van de "Recent verwijderd" of "Prullenbak" mappen in je foto-apps (zoals Google Foto's, iPhone Foto's, Samsung Galerij) waar ze 30-60 dagen blijven staan, of door gespecialiseerde dataherstelsoftware te gebruiken als ze volledig zijn gewist en de opslag niet is overschreven.
Items die permanent verwijderd zijn, kunnen niet worden hersteld. Als je foto's en video's mist, controleer dan je prullenbak . Foto's en video's in de prullenbak worden permanent verwijderd na: zestig dagen voor foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt.
Zo zoek je een onlangs toegevoegde foto of video: