Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
Houdbaarheid: ca. 3 dag(en). Deze smaakmaker is het lekkerst als u deze dezelfde dag nog op eet. Wij adviseren u om dit product maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren, langer bewaren zal invloed hebben op de geweldige smaak van dit product.
Hoogstpersoonlijk haalt hij dagelijks zo'n 1500 Bossche Bollen door de chocolade. Want Jan de Groot (Den Bosch, 1971) is naast maker van het succesvolste gebakje van Brabant, ook hoeder van een geheim recept.
Banketbakkerij Jan de Groot, specialist in de echte Bosschebollen.
Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, gedoopt in gesmolten pure chocolade en daarna gevuld met slagroom. Bossche bollen hebben een diameter van ongeveer 12 cm en zijn daarmee grote gebakjes.
Chocolade Bossche bol € 2,70.
Jan de Groot
Per dag worden er zo'n 1500 Bossche bollen door de chocolade gehaald bij de bakkerij op de Stationsweg in Den Bosch. Het perfecte visitekaartje voor toeristen: loop het station uit en je ziet de rij voor de Bossche bollen al staan. Het familiebedrijf is al jaren eindbaas in het maken van de bollen.
Bakkerij & lunchroom Royal
Aan de Visstraat vind je Bakkerij Royal. Een toffe horecazaak en winkel in één. Elke dag wordt bij Royal brood, gebak en Bossche Bollen met liefde gemaakt. Een echte aanrader is natuurlijk de Bossche Bol, die door Royal in een nieuw jasje is gestoken!
Sommigen 'douwen 'm in een keer noar binnen', anderen lepelen eerst via een gaatje de slagroom er uit en eten dan met de handen verder. Je kunt 'm ook ondersteboven eten, zodat de chocolade als een soort bodem fungeert. Maar gewoon netjes met mes en vork eten is natuurlijk ook prima, vooral in openbare gelegenheden.
Een moorkop is een soes gevuld met slagroom, die aan de bovenkant is afgemaakt met chocoladefondant. Sommige bakkers spuiten nog een extra toef slagroom bovenop, die ze eventueel afwerken met een stukje fruit. Ook een Bossche bol is een gebakje gevuld met slagroom en afgemaakt met chocolade.
Als het gaat over de geschiedenis van de chocolade bol met slagroomvulling dan kom je twee hoofdrolspelers tegen; Bosschenaar Josephus Johannes Lambermont en Hagenaar Henri van der Zijde. Allebei gevestigd in de Visstraat. Josephus Johannes Lambermont bestierde vanaf 1872 de bloeiende banketbakkerszaak op nummer 16.
Jan de Groot (45) is de derde generatie van familiebedrijf banketbakkerij Jan de Groot. Hij maakt duizenden Bossche Bollen per dag.
Dat kan wel, maar de smaak is dan iets minder dan wanneer je het vers eet.
Taart bewaren in de vriezer
Doe de taart in een taartdoos en doe hier een zak omheen. De taart blijft zo ongeveer 3 maanden goed. Ook losse taartbodems kun je goed invriezen. Bewaar ze in een afgesloten zak, dan blijft hij zo'n 4 maanden goed.
Het beste antwoord. De enige echte Bossche Bollen kosten per stuk €2,- bij Jan de Groot. En de mini-bolletjes kosten €1.45.
Een MINIBOL: deze is ongeveer net zo groot als een mandarijn . Deze kost 1,65 euro per stuk en moet altijd 2 werkdagen van te voren besteld worden.
100 g bevat 393 calorieën.
Tot de jaren twintig stond het gebakje nog gewoon bekend als chocoladebol. Rob kwam erachter waar de titel 'Bossche bol' vandaan kwam. ''Die naam ontstond door burgemeester Van Lanschot. Hij maakte via de radio reclame voor Den Bosch en doopte hiervoor de chocoladebol om tot de Bossche bol.
Hier ontstaat het verschil: de soes van de chocoladebol bestaat vanbinnen volledig uit luchtig deeg. De Bossche bol fungeert daarentegen als een 'ballon' en is hol. Ook is de Bossche bol groter. ,,De maat is gemaakt op de grote mond van een Bosschenaar," grapt Bakker Lauwerijssen.
Waar komt de naam moorkop vandaan? De moorkop is vernoemd naar de Moren; Moor komt van het Latijnse maurus, 'bewoner van Noordwest-Afrika'. Maar in het Nederlands werd het woord Moor ook wel gebruikt als synoniem voor het woord 'neger'.
Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
De Bossche Kus is een grote bonbon met een stevige chocolade vulling met als Bossch accent een vleugje brandenwijn. Deze vulling is omgeven met een laagje hazelnootstukjes en wordt afgewerkt met een laagje chocolade. De naam Bossche Kus is een geregistreerde merknaam.
Voedingswaarde Overzicht:
Er zijn 637 calorieën in een portie Appeltaart slagroom.