Het enige wat je hoeft te doen is je bevroren garnalen eruit halen en de heteluchtfriteuse al het werk laten doen! Malse, smakelijke Airfryer-garnalen zijn in een handomdraai perfect!
Gamba's kun je direct vanuit de vriezer bijvoorbeeld wokken, je hoeft hiervoor de gamba's niet te laten ontdooien. Wil je echter de gamba's eerst marineren dan kun je de bevroren gamba's in een marinade, in de koelkast langzaam laten ontdooien. Bereid de ontdooide gamba's wel zo snel mogelijk.
Rauwe garnalen bak je tot ze van grijs en doorzichtig naar mooi roze zijn gekleurd. Ontdooide diepvries garnalen bak je ongeveer een minuutje. Maar let op dat je de garnalen niet te lang bakt want dan worden ze droog en taai.
Ja, de bediening van de Airfryer XXL is uitstekend. Je kunt nu ook op 40 graden bakken om bijvoorbeeld iets te ontdooien wat je normaal in de magnetron doet.
Om garnalen snel te ontdooien doe je ze in een vergiet en leg je ze onder stromend water.Beweeg de garnalen rond terwijl het water stroomt. Zo zijn ze binnen 5 tot 10 minuten ontdooid.
Je kunt bevroren garnalen meteen in de wokpan doen.Garnalen wokken doe je namelijk op hoog vuur, zo ontdooien garnalen direct. Eerst ontdooien kan ook: dompel garnalen onder in koud water. Of doe 's nachts al in de koelkast, goed afgedekt.
Ook vis kun je 24 uur in de koelkast laten ontdooien of zo'n 20 minuten in koud water leggen. Schaaldieren zoals garnalen hebben genoeg aan een minuut of 10 in koud water. Gebruik liever niet de magnetron, vis verliest dan snel vocht en voedingsstoffen en het bespaart je amper tijd.
Brood ontdooien: airfryer
Het beste is dat het zo eenvoudig is om brood te ontdooien in een airfryer: Plaats het brood in de airfryer en zorg ervoor dat de sneetjes elkaar niet overlappen. Verwarm het brood vijf minuten in de airfryer op 170°C. Draai het brood om en verwarm het nog vijf minuten verder.
Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal. Als u bakpapier of aluminiumfolie op de bodem van de pan plaatst waar vet en vuil zich verzamelen, wordt de luchtstroom onderbroken en krijgt u geen goed resultaat.
Als je garnalen laat ontdooien in de koelkast zijn deze na het plaatsen in de koelkast nog 1 à 2 dagen houdbaar. Als garnalen worden ontdooid buiten de koelkast, bijvoorbeeld in (warm) water of in de magnetron, moeten deze meteen opgegeten worden.
ð¥ Gefrituurde Garnalen Ingrediënten
Alles wat je nodig hebt is een handvol gemeenschappelijke ingrediënten en je bent helemaal klaar! Je kunt bevroren garnalen gebruiken als je ze al in de vriezer hebt liggen, zorg er wel voor dat ze volledig ontdooid zijn voordat je ze gaat coaten!
Voor het beste resultaat de garnaalkroket in bevroren toestand frituren.
Schaaldieren kan je best geen twee keer invriezen en terug ontdooien. Tenzij je ze op de juiste manier laat ontdooien. Dus niet in warm water of gewoon op het aanrecht, maar in de koelkast. Het beste blijft natuurlijk met verse producten werken.
"Of het nu vlees, gevogelte, vis of schaaldieren zijn, je mag ze opnieuw in de vriezer stoppen als ze in de koelkast ontdooid werden en niet bedorven zijn."
Voorgekookte garnalen zijn prima als je Vietnamese spring rolls of een garnalencocktail maakt. Als je ze echter ook nog gaat bakken kun je er donder op zeggen dat die dingen hartstikke taai worden. Koop altijd ongekookte garnalen.
Bovendien is het opwarmen van vis in de airfryer heel gemakkelijk en hoef je onze diepgevroren visproducten niet te ontdooien voordat je ze in de airfryer plaatst. Daarbij is vis uit de airfryer extra krokant doordat de hete lucht in de airfryer de vis gelijkmatig verwarmt.
De diepvriesfrieten "Tradition Van McCain" zijn volgens ons de beste om te gebruiken in de Airfryer.
Oven naar airfryer omrekenen
Voor de meeste recepten, kan je de temperatuur van de airfryer tussen de 15 en 30 graden verlagen. Dus als het originele recept zegt dat je 200 graden moet hanteren in de traditionele oven, dan kan je 170 graden tot 185 graden aanhouden voor de airfryer.
Waar normaal gesproken friet gebakken wordt in de kokendhete olie van de frituur, komt er bij de airfryer alleen hete lucht aan te pas. Zowel aan de onderkant als de bovenkant van het mandje wordt hete lucht rond geblazen. Zo bak je je friet (of andere snacks) met een stuk minder olie en dus minder vet.
Snelle antwoord: Ja, je kunt aluminiumfolie, aluminium bakjes of schaaltjes gebruiken in de airfryer.Maar alleen als het gebruikt wordt om je gerecht in te wikkelen of om je gerecht in of op te leggen. Belangrijk is dat de folie niet de luchtstroom verstoord of los ligt in je airfryer.
Snelle antwoord: Ja, een airfryer kun je gebruiken om maaltijden of restjes mee op te warmen.
Vis is iets wat heel snel kan bederven. Het “geluk” bij vis is dat je het erg goed merkt als de vis bedorven is: Je ruikt het namelijk heel goed. Heb je dus garnalen die een dag over de datum zijn, maar waar je niks aan ruikt? Dan kan het geen kwaad om even een garnaal te proeven, en kijken of hij nog goed smaakt.
Garnalen, en eigenlijk alle gekookte of gebakken zeevruchten kan je beter niet opwarmen omdat ze er rubberig en taai van worden.
Garnalen die roze zijn, zijn al gekookt. Garnalen die niet gekookt zijn, zijn grijs. In principe eet je dus vrijwel altijd gekookte garnalen. Je kunt ze dan zo “rauw” eten, maar je kunt ze ook eerst (roer)bakken, grillen of stomen.