Tip: Bak de aardappelkroketjes in de frituur op 180 °C voor 4 minuten of in de oven op 200 °C voor 20 minuten.
Frituur (175°C): maximaal 200-250 gram aardappelkroketjes gedurende 3-4 minuten. Laat na het frituren even uitlekken. Oven (220°C): bak de aardappelkroketjes 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Eenmaal keren.
Kroketten kun je direct vanuit de vriezer frituren of in de oven/airfryer bakken.
OVEN: Verwarm de oven voor op 220°C (hete lucht). Spreid de kroketten uit in één laag op de bakplaat met bakpapier en plaats die in het midden van de oven. Bak ze goudgeel gedurende 16 minuten. Voor een beter resultaat raden wij u aan de kroketten halverwege de bereidingstijd om te draaien met een spatel.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de bevroren kroketten op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3 Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de kroketten in 14-16 min.
Verwarm de hete lucht oven voor op 220°C-250°C. 2. Bedek het ovenrooster met bakpapier en verdeel er de bitterballen of andere snackjes direct uit de diepvries over. Schuif het rooster in het midden van de oven en bak de hapjes in 8-12 minuten goudbruin af.
Verwarm je oven goed voor en bak ze op:
Hetelucht 220°C = icoontje met propellertje = +/- 15 minuten. Elektrisch 240°C = icoontje met boven- en onderwarmte = +/- 15 minuten. Leg de bevroren kroketten op een ovenrooster en gebruik geen bakpapier. Leg onderin de oven een schaal of aluminiumfolie om olie op te vangen.
Voor gewone kroketten in de airfryer te bakken zijn de baktijden ongeveer hetzelfde voor elk merk, er is wel een verschil tussen bevroren kroketten en kroketten die al ontdooid zijn, hieronder de baktijden: Aardappelkroketten: (bevroren) 14 minuten op 200°C. Aardappelkroketten: (ontdooid) 10 minuten op 200°C.
Een gietijzeren pan werkt het beste voor frituren zonder frituurpan. Dit materiaal houdt de hitte goed vast. Zo zijn er ook speciale frituurpannen voor het fornuis, inclusief handig uitlekmandje. Deze zijn ook geschikt voor inductie en elektrisch koken.
Koekenpan: Verhit 15g (2el) olie of vloeibare margarine in de koekenpan. Bak gedurende 10 tot 15 minuten op middelhoog vuur. Tussentijds regelmatig keren.
Kroket kun je natuurlijk bakken in een friteuse, maar ook gewoon in olie in een pan.
Er zitten 72 kilocalorieën in 1 groot (30 gram) aardappelkroket. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'aardappelkroket'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
175°C. Frituur porties van 500g gedurende 3 tot 4 minuten.
Aardappelen, pasta en rijst
Reken op 200 à 250 g aardappelen per persoon (voor puree mag dat 250 à 300 g per persoon zijn). Ga je kroketjes serveren, voorzie dan 6 stuks per persoon en hou een extra zak achter de hand in de diepvriezer.
Onze croquetten, met hun zacht vloeiende ragout, stukjes mals rundvlees en een heerlijk krokante korst, zijn nu geschikt voor bereiding in Airfryer en oven.
Eigenlijk kun je in de Airfryer alles bereiden wat je ook in de oven kunt bereiden, alleen dan sneller! Staat er op de verpakking geen bereidingstijd voor in de Airfryer, ga dan uit van de temperatuur die gebruikt wordt voor de oven min 20 graden, en iets meer dan de helft van de tijd.
Wat is het het grootste verschil? Het voornaamste verschil tussen het bakken in olie versus in de heteluchtfriteuse is dat er geen vet wordt toegevoegd aan de friet. De frieten bak je overigens wel krokant omdat een heteluchtfriteuse wel gewoon dat ''grill effect'' heeft.
Frietjes kun je ook gewoon in de oven bakken. Gebruik hiervoor gewone frietaardappelen, snij ze in frietjes, doe ze in een diepvrieszakje met een beetje olijfolie of arachideolie en schud goed om, zodat alle frietjes een laagje olie krijgen.
Uit de berekening is gebleken dat het qua kosten niet veel verschil maakt of je nu de oven of de Airfryer dagelijks gebruikt. Maar het stroomverbruik van de Airfryer is wel degelijk lager (door lagere opwarmtijd) als je het vergelijkt met een oven of de frituurpan.
Het bereiden van producten in de Airfryer levert echter een knapperiger resultaat op dat meer weg heeft van een friteuse dan een oven. Daarnaast is de Airfyer sneller opgewarmd (2 à 3 minuten, en de nieuwe modellen hoeven niet meer voorverwarmd te worden). Een oven doet hier snel 10 minuten over.
De korst is anders (dikker) dan van producten welke geschikt zijn voor de friteuse. Wanneer u de ovenproducten bereidt in een friteuse zult u niet het gewenste resultaat krijgen.
Oven: Verwarm de oven voor voor naar 220° Celsius. Leg de frikandellen in een ovenschaal eventueel op een vel bakpapier. Als de oven volledig is voorverwarmd bak je de frikandellen in ongeveer 10 minuten gaar.
Plaats het rooster in het midden van de voorverwarmde heteluchtoven en gebruik een bakplaat onderin zodat de oven schoon blijft. Bak de mini snacks ca. 9-10 minuten. Laat de mini snacks buiten de oven minimaal 2 minuten rusten voor optimale krokantheid.