Goed om weten: Wit haar is harder dan gekleurd haar waardoor het moeilijker is om het thuis te kleuren. Als je maar 20 à 30 % witte haren hebt kunnen kleurshampoos je helpen. Als hun aantal oploopt, moet je de hulp van een kapper inroepen.
Bij de Grey Blending wordt er altijd een koele (antraciet of zilver) nuance gemengd met een natuurlijke nuance in combinatie met een lage waterstof (1,9%). Op handdoek droog haar aangebracht zorgt dit dat de witte haren een wat donkerder grijze kleur krijgen met een houdbaarheid van ongeveer 6 wasbeurten.
Als je grijs haar verven wil, kies dan een permanente kleurstof met zeer goede dekking. Vooral wanneer je van nature donker haar en dit graag lichter zou willen kleuren. Dat vraagt vooral om het goed lezen van de achterkant van de verpakking. Niet elke permanente kleur biedt ook daadwerkelijk honderd procent dekking.
In het geval van grijs haar kan je zoals gezegd dus het beste kiezen voor Excellence Crème. Een extra tip: een natuurtint heeft een betere grijsdekking dan een haarkleur met nuance. Een natuurtint herken je aan de enkele cijfers op de verpakking, dus 8.0, 9.0, 1.0 enzovoorts.
Grijze haren zijn stugger dan haren die nog hun natuurlijke pigment hebben. Niet iedere haarkleur pakt daarom goed op grijs haar. Een spoeling bijvoorbeeld, zie je eigenlijk nauwelijks. Geef bij de kapper daarom aan dat je graag je grijze haren wil verdoezelen.
L'Oréal wordt door velen beschouwd als het beste merk op gebied van haarverzorgingsproducten. Deze Age Perfect zorgt voor 100% grijsdekking en een natuurlijke kleur voor ouder wordend haar zodat je er alle dagen stralend uitziet.
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Maar uit recent onderzoek blijkt dat je door bepaalde veranderingen in je levensstijl je haarkleur kunt terugkrijgen. 'Een grijze haar is en blijft grijs. ' Zo dacht de wetenschap er altijd over. Maar uit recent onderzoek blijkt dat je door bepaalde veranderingen in je levensstijl je haarkleur kunt terugkrijgen.
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.
Hoe lang duurt het voordat je volledig grijs bent? Het kan na het vinden van je eerste grijze haar nog wel 10 jaar duren, voordat je echt volledig grijs bent. Bij de een gaat dit wel wat sneller dan bij de ander.
Je haarzakjes produceren minder pigment naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Pigmentloos haar is altijd wit (kleurloos). Grijs haar bestaat dus eigenlijk niet!
Grijze/witte haren kunnen wel degelijk geverfd worden, óók permanent. Miljoenen vrouwen (en tegenwoordig ook steeds meer mannen) over de hele wereld doen dat. Wel moet 't bijgewerkt worden zodra de haren gegroeid zijn; dat is altijd zo en wordt "uitgroei bijwerken" genoemd.
' Het idee van blended grey of grey blending is dat je jouw natuurlijke haarkleur mixt met grijze tinten of juist met blond, bruin, zwart of ergens daar tussenin – afhankelijk van de haarkleur die je hebt.
Bij het ouder worden neemt de productie van melaninepigment af en ontstaan grijze haren. Wanneer alle melanine volledig verdwijnt, wordt het haar wit (kleurloos). Echt grijze haren bestaan niet, het is altijd een mix van ontkleurde (witte) haren en de nog bestaande zwarte haren die samen de grijze kleur veroorzaken.
Voeding. Een gebrek of beperkte hoeveelheid aan mineralen en vitaminen kan er voor zorgen dat er pigmentverlies ontstaat in het haar. Zorg voor een gevarieerd dieet met veel eiwitten, Vitamine B12 en D3 en ijzer. Producten die deze voedingsstoffen bevatten zijn onder andere eieren, vis en melk.
Maar houd wel rekening met het feit dat overmatig wassen je hoofdhuid en haar kan uitdrogen. De meeste mensen die een kleurshampoo uit hun haar willen verwijderen, hebben de verkeerde kleur gebruikt of deze te lang in laten trekken. Vraag bij twijfel daarom altijd je kapper welke kleur hij of zij je aanraadt.
Grijs haar is dunner en droger dan haar dat zijn natuurlijke kleur nog heeft. Je gaat er daarom ook anders mee om. Lees onze tips voor mooi grijs haar voor vrouwen en ontdek hoe je grijs haar het beste kunt opleuken en verzorgen.
Helemaal asblond of mediumblonde highlights
We kunnen grijs haar nooit goed nabootsen, daarom kun je het haar vervolgens het best kleuren in een asblonde tint. Voorwaarde is wel dat je al helemaal grijs bent, anders krijg je hier en daar een donkere uitgroei.
"Haarverf is een van de best onderzochte cosmetische producten", laat KWF Kankerbestrijding weten. "Haarverf is veilig bevonden door het Europese wetenschappelijke comité voor cosmetica (SCCP) en als niet-kankerverwekkend bestempeld door het internationale agentschap voor kankeronderzoek (IARC)."
Asblond als haartrend blijft nog wel even. Deze lichtblonde kleur met grijstinten is niet alleen geschikt voor de warme zomerdagen, maar juist ook voor de herfst.
Het is een semi-permanente haarverf. Het wil zeggen dat het een tijdje blijft zitten, maar op den duur weer uit je haar gewassen wordt. Hoelang de kleur blijft zitten is afhankelijk van hoe vaak je je haar wast en hoe sterk de zilvergrijze kleur in je haar getrokken is.
Soms lukt het niet om je harde grijze haar of die hardnekkige grijze plukjes goed grijsdekkend te verven, het beste kun je het grijze haar dan voorpigmenteren of beitsen. Dit haar pakt namelijk wat moeilijker en soms verdwijnt op die plekjes de kleur wat sneller. Bij de kapper wordt dit haar ook vaak voorgepigmenteerd.
Kappers zijn het erover eens: professionele haarverf is niet alleen beter voor het haar, ook blijft het haar er langer mooi door. Professionele haarverf is er van bekende merken als L'Oréal, Wella en Schwarzkopf, maar ook merken als Goldwell en KIS staan hoog aangeschreven.