Niet consumeren na TGT-datum. Vleeswaren zijn gevoelig voor uitgroei van ziekmakende bacteriën. Deze zijn niet te zien, te ruiken of te proeven.
Eenmaal geopend raden wij aan de vleeswaren in de koelkast te bewaren en de producten binnen 3 dagen te consumeren. Alhoewel de meeste vleeswaren niet snel bederven zullen de vleeswaren wel smaak en aroma verliezen.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het vlees heeft een afwijkende licht zure geur, is grauw verkleurd of plakkerig. Eet geen vleeswaren die er raar uitzien of niet goed ruiken.
De THT-datum staat voor de garantie van kwaliteit. Als de THT-datum van producten verstreken is, is er sprake van verminderde kwaliteit. Maar het is wel nog altijd veilig om het voedingsmiddel te eten, op voorwaarde dat de producten in goede omstandigheden bewaard werden en dat de verpakking niet beschadigd is.
Ongeopende blikken Weense worst kunnen 2-5 jaar na de gedrukte datum bewaard worden op een koele, donkere plek . Zodra u het blik opent, moeten de worsten binnen 2-4 dagen gegeten worden als u ze gekoeld bewaart. Als u besluit de worsten in te vriezen, kunnen ze tot 2 maanden veilig bewaard worden.
Na opening zijn de Knakworsten nog 2 dagen houdbaar in de koelkast (max.7°C). De Knakworsten na opening niet in het blik bewaren.
Sterke of onaangename geur : Een sterke of onaangename geur is het eerste teken dat uw worst bedorven is. Als uw worst een visachtige, zure of zure geur heeft, wilt u hem waarschijnlijk weggooien. Gekookte worst heeft vaak een rotte geur als hij bedorven is, dus zelfs als u hem voorgekookt hebt gekocht, gooi hem dan weg als u die geur opmerkt.
Weet u echt hoelang u uw vlees kunt bewaren? Hebt u al gedacht aan een vacuümbewaring van uw vlees in de koelkast? We raden u normaal aan om uw vlees in het koelste gedeelte van uw koelkast te plaatsen (tussen 0 en 4 °C). Zelfs als het vacuüm wordt bewaard zal vlees na maximum 14 dagen niet meer eetbaar zijn.
Om zo lang mogelijk van de droge worst te kunnen genieten, is het belangrijk om rekening te houden met de houdbaarheid van droge worst. Droge worst bewaren kan op een aantal verschillende manieren. Vaak krijgen we de vraag; ''is de worst nog eetbaar met de schimmels erop?'' Het antwoord hierop is ja!
Niet consumeren na TGT-datum. Vleeswaren zijn gevoelig voor uitgroei van ziekmakende bacteriën. Deze zijn niet te zien, te ruiken of te proeven.
Data op verpakte worsten
Het product kan na de datum worden gebruikt, mits het veilig is bewaard . "Verkoopdatum" - vertelt de winkel hoe lang het product te koop moet worden aangeboden voor voorraadbeheer. Het is geen aankoop- of veiligheidsdatum.
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.
Hoe lang kun je droge worst bewaren? "Dankzij het zout, de fermentatie en het drogen kun je een droge worst in principe eindeloos bewaren. Alleen gaat die natuurlijk wel verder indrogen. Net zoals bij een komkommer wordt het uiteinde droog wanneer je er een stukje vanaf snijdt.
Hoe lang is vacuüm verpakt vlees houdbaar in de koelkast? De normale 3 tot 5 dagen maximale houdbaarheid van rauw vlees kan worden verlengd tot 10 dagen wanneer vacuüm verpakt en bewaard in de koelkast. In vriescondities kan vlees tot 6 maanden vers blijven wanneer vacuüm verpakt.
Gekookt eten en vlees is namelijk zonder een vacuumzak ongeveer 2 tot 5 dagen goed. Terwijl als je het gaat vacumeren kan het voedsel ongeveer 8 tot 10 dagen bewaren. Groentes zijn veel langer houdbaar dan vlees of vis.
Waar je droge worst kunt bewaren
houdbaarheid van ongeveer twee maanden tot een half jaar.
Rauw vlees – Rauw vlees kan tot 10 dagen worden bewaard als het vacuüm verpakt is voordat het gekookt of ingevroren moet worden. Ter vergelijking: rauw vlees dat niet vacuüm verpakt is, blijft slechts 3-5 dagen goed in de koelkast voordat het wordt omgedraaid.
Tips voor houdbaarheid
Hoe lang zijn rauwe worsten houdbaar na de uiterste verkoopdatum? Nadat worsten zijn gekocht, kunnen ze 1 tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard - de uiterste verkoopdatum op de verpakking kan tijdens die opslagperiode verlopen, maar de worsten blijven veilig om te gebruiken na de uiterste verkoopdatum als ze op de juiste manier zijn bewaard.
De sonde moet ten minste 165 graden Fahrenheit aangeven. Als u daar te ver overheen gaat, drogen ze uit." Als uw sonde ten minste 165 graden Fahrenheit aangeeft, is uw braadworst volledig gaar en veilig om te eten, zelfs als het midden er nog een beetje roze uitziet.
Alle worsten - behalve droge worst - zijn bederfelijk en moeten daarom gekoeld of ingevroren worden bewaard . Ongekookte verse worst kan één tot twee dagen in de koelkast worden bewaard; na het koken drie tot vier dagen in de koelkast (40 °F of lager).
Knakworsten in een ongeopend blik kun je minstens bewaren tot de datum die op het blik vermeld staat.
De knakworst is een kleine, bruine, dunne, zachte worst die zowel koud als warm op of zonder een broodje als snack gegeten kan worden.