Na het wassen kun je de stof in de droger doen, de krimp is er dan wel uit. Mocht je na het maken de stof op hogere graden gaan wassen, dan kan de stof als nog meer gaan krimpen. Na het wassen strijk je de stof even goed uit, en dan fijn aan de slag er mee !
Een mooie dikke poedergroene katoen wafel stof en wordt voller na een keer gewassen te zijn. Samenstelling: 100 % katoen- krimp percentage van 5%.
Hier kun je nog allerlei handige dingen van maken! Vooral als je kinderen in huis hebt komt een stukje wafelstof altijd van pas. Maak er bijvoorbeeld spuugdoekjes, washandjes of (vaat)doekjes van. Of maak iets handigs voor jezelf: herbruikbare wattenschijfjes!
Wafelstof of wafeldoek wordt ook wel piqué genoemd. Wafelstof is een stof gemaakt van katoen draden geweven in een wafelbinding, hierdoor ontstaat een wafel-reliëf met diepte verschillen in de stoffen.
Natuurlijk is wafeldoek niet alleen geschikt voor babyspullen! Ook voor jezelf is het een heerlijk weefsel om te gebruiken. De wafel badjas, de we ook kennen als sauna badjas is gemaakt van wafelkatoen. Die maak je dus nu zelf!
De wafeldoek is een doek die op z'on manier is geweven zodat wafels ontstaan. De doek is een handdoek en GEEN theedoek. Ze is niet zo donzig, pluizig of pluche zoals een handdoek. Maar heeft wafels, die overigens zacht aanvoelen.
BWafeldoek kent diverse benamingen, zo staat deze stof ook wel bekend als wafelstof, wafelkatoen en pique.
Wafelkatoen: wat is dat eigenlijk? Het woord wafelkatoen verraadt eigenlijk al twee dingen: van welk materiaal de stof gemaakt is, en op welke manier deze is geweven. Wafelstof is vervaardigd van 100% katoen dat is geweven in de specifieke wafelstructuur.
De wafel badjas is een licht geweven stof, die soepel om je heen valt. Daarbij neemt hij uitstekend vocht op, dus na het douchen of badderen kun je hem zonder problemen direct aantrekken. Ten derde is het de ideale badjas om mee te nemen in je vakantie koffer. Je kunt hem opvouwen tot een klein pakketje.
Een babydeken is te koop in katoen, wol en synthetisch materiaal. Uit onderzoek van Consument en Veiligheid in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zo zeer uitmaakt van welk materiaal je dekentje is gemaakt, zolang het bedje maar kort en strak wordt opgemaakt.
Waarom was je stof voordat je er een kledingstuk van knipt en naait? Voorwassen doe je voornamelijk om de eerste krimp eruit te halen. Veel stoffen hebben namelijk de jammerlijke neiging een beetje te krimpen tijdens hun eerste wasje.
Elke stof waar natuurlijke vezels in verwerkt zijn, hebben het risico te krimpen met wassen. Natuurlijke vezels zijn bijvoorbeeld katoen, zijde, wol, jute en linnen.
Tricot uni: wassen 30 graden, geen chloorhoudende middelen gebruiken, droger Nee, strijken max. 110 graden.
Een saunabadjas is doorgaans dunner dan een gewone badjas. Dat komt door de wijze waarom saunabadjassen worden geweven. Daarnaast biedt de ideale saunabadjas optimaal draagcomfort. Een badjas voor in de sauna neemt daarnaast veel meer vocht op dan de gemiddelde katoenen badjas.
Bij Blokker vind je badjassen die gemaakt zijn van fijn en zacht materiaal. Hierbij heeft Blokker voor jou de beste merken geselecteerd. Denk hierbij aan Seahorse badjassen en badjassen van Walra. Deze badjassen zijn gemaakt van super zacht badstof katoen, zodat jij er 's ochtends heerlijk bij zit.
Er zijn verschillende benamingen voor de stof met wafelstructuur. Zo staat het ook bekend als wafelstof, wafelkatoen of piqué. Het Franse woord piqué betekent zoiets als naaien of stikken. Een piqué stof is wat grover van structuur waardoor het als het ware gestikt lijkt.
Vaak is 30 graden warm genoeg. Kies alleen voor 40 graden als de was flink vuil is. Een voorwas is niet nodig. Bad- en keukenhanddoeken, theedoeken, washandjes, beddengoed, sportsokken, wit ondergoed en babykleertjes: voor was die hygiënisch schoon moet worden, is 60 graden de beste temperatuur.
Indien u twijfelt kan de zelfkant (een hoeveelheid kleine gaatjes aan de rand van de stof, die altijd van voren naar achteren worden doorgestoken) duidelijkheid geven. De gladde kant van de gaatjes is de goede kant van de stof.
Zelf een rond boxkleed maken is niet moeilijk en je hebt geen speciaal boxkleed naaipatroon nodig. Leg de bodemplaat simpelweg op de twee lagen fiberfill. Gebruik een meetlint + watervaste stift om rondom minimaal 3 centimeter groter af te tekenen (een boxkleed mag namelijk lekker ruim vallen).
De wikkeldoek geeft de baby houvast, schept duidelijkheid en zorgt ervoor dat de zuigeling niet overprikkeld raakt. De wikkeldoek geeft hem een veilig gevoel en maakt hem rustig. Als de baby aan de borst gaat, wikkel je hem niet in.
Een omslagdoek, ook wel wikkeldoek of wikkeldeken genoemd, gebruik je om je baby op temperatuur te houden. Het zorgt ook voor rust en geborgenheid doordat je met het inwikkelen van je kleine een beetje de krappe ruimte in de baarmoeder nabootst.
Je stapt vaak over van wiegje naar ledikant na drie tot zes maanden. Daarna gaan baby's te veel draaien en worden ze te groot. Een wiegje is dan niet meer veilig. Je hebt niet meer nodig dan 2 molton onderleggers, 3 hoeslakens, 4 lakens en 2 dekens.