Je kunt ze meteen zo rauw eten of even kort met wat olijfolie in de pan bakken.
Rijstpapier als basis voor crackers
Het is altijd lekker om een cracker als tussendoortje te eten. Als je een cracker maakt van rijstpapier dan is dit een lichte snack en veel gezonder dan een snack met suiker en/of vet. Zo'n rijstcracker, ook wel Vietnamese cracker genoemd, kun je prima zelf maken.
Om rijstvellen te maken wordt een slurrie van rijstmeel, zout en water (tegenwoordig vaak met tapioca zetmeel voor extra elasticiteit) superdun uitgesmeerd, gestoomd en daarna te drogen gelegd op een soort smalle brancards van grof gewoven bamboe. Vandaar het vaak fraaie ruitpatroon.
Om springrolls te maken heb je rijstvellen nodig. Week deze in (lauw) water tot ze zacht en transparant zijn. Tip: het water mag niet té warm zijn, anders worden de vellen fragiel en plakken ze harder.
Rijstvellen bereiden
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 seconden en leg op een schone plank of werkblad. Als de rijstvellen aan de snijplank of het werkblad blijven plakken, leg ze dan op een schone, vochtige theedoek en werk snel.
De spring rolls kun je in de koelkast 2 dagen bewaren. Ingevroren zijn ze 3 maanden houdbaar.
Vul een vel rijstpapier met verse, knapperige groenten zoals julienne wortel, tauge of reepjes komkommer. Het is ook heerlijk om garnalen, kip en smaakmakers zoals verse koriander toe te voegen aan je rijstpapier recept. Rol het rijstpapier strak om je favoriete ingrediënten zoals je bij een loempia zou doen.
Rijstvellen bevatten per honderd gram redelijk veel koolhydraten (zo'n 8 gram). Maar doordat de vellen zo dun zijn en dus niet veel wegen, is het wel een prima slank alternatief voor wraps gemaakt van tarwe, die zo'n 50 gram koolhydraten bevatten. Rijstvellen bevatten bovendien weinig calorieën en zijn ook glutenvrij.
Bewaren. Na opening op een droge plek bewaren.
100 g bevat 329 calorieën.
Rijstpapier (1 groot) bevat 56 calorieën.
Een portie rijstpapier komt overeen met 20 gram.
De verpakkingen van de rijstvellen zien er altijd een beetje hetzelfde uit: transparant met een plaatje op de voorkant. Je hebt ze in verschillende formaten, dit waren de grootste die de winkel waar ik was heeft. Ze zijn er ook in het vierkant en in het heel klein.
De originele knapperige spring roll komt uit China. De vulling is vaak een combinatie van garnaal, varken, taugé en kool en de buitenkant – gemaakt van bloem en water – wordt door het frituren superkrokant. Welke saus je erbij eet, verschilt per regio.
Spring Home Loempiavellen 40 Stuks bestellen? - Diepvries — Jumbo Supermarkten.
Er zitten 673 kilocalorieën in 1 portie (325 gram) gevulde wrap. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'gevulde wrap'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Rijstpapier is zo sterk dat er gebruiksvoorwerpen van kunnen worden gemaakt. Het dient voor het maken van kunstbloemen en waterverftekeningen.
Rijstpapier wordt gemaakt van onder andere rijstmeel, zout en water. Het deeg wordt vervolgens gestoomd en te drogen gelegd in de zon, zoals in deze video.
Heb jij al wel eens in de keuken gewerkt met rijstpapier? Rijstpapier kopen doe je nu bij Asianfoodlovers, de toko met een 9.2 klantenbeoordeling.
Helaas passen ze normaliter alleen niet zomaar in een ketogeen dieet. Waar normale loempia's altijd gemaakt worden van vellen op basis van tarwebloem, gaat dit bij een ketogeen dieet natuurlijk niet op.
Houdbaarheid Loempia
Loempia kun je het beste in de koelkast bewaren, hier is deze een dag of twee houdbaar. Deze moet je natuurlijk wel goed afdekken, dit kun je het beste met een stukje folie doen. In de vriezer is de loempia maximaal drie maanden houdbaar, deze moet ook hier goed verpakt of afgedekt worden.