Kun je met de prikpil zwanger worden?

De prikpil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de prikpil krijgen, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de prikpil vergeet te nemen, is er wel kans dat je zwanger wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Is de prikpil meteen veilig?

De prikpil beschermt 12 weken tegen zwangerschap. Na deze 12 weken moet je een nieuwe injectie laten toedienen. De prikpil werkt alleen als je de injectie op het juiste moment krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Kan je onvruchtbaar worden door prikpil?

Word je van de prikpil onvruchtbaar? Nee, als je stopt met de prikpil word je gewoon weer vruchtbaar. Dat duurt soms wel lang, gemiddeld tien maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seksualiteit.nl

Hoeveel procent is de prikpil betrouwbaar?

Als je om de 3 maanden een nieuwe injectie laat zetten, is de prikpil zeer betrouwbaar. In de praktijk blijkt dat ongeveer 6 op 100 vrouwen per jaar zwanger worden terwijl ze de prikpil gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Wat zijn de nadelen van prikpil?

De prikpil is een injectie waar hormonen in zitten, die helpen voorkomen dat je zwanger wordt.
...
Bijwerkingen van de prikpil
  • Hoofdpijn;
  • pijn in je borsten;
  • heel vaak een klein beetje bloed verliezen;
  • bloeden op een onverwacht moment;
  • haaruitval;
  • puistjes;
  • zwaarder worden;
  • lichte somberheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op artsenzorg.nl

mijn ervaring met de PRIKPIL

24 gerelateerde vragen gevonden

Hoe snel na prikpil zwanger?

Na de eerste injectie bent u meteen of na 2 weken beschermd tegen zwangerschap. Dat hangt of van het moment waarop u de eerste injectie krijgt. De betrouwbaarheid is zeer groot, als de prikpil op het juiste moment is gebruikt en op de juiste manier is toegediend. De werking houdt minstens 12 weken aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat doet de prikpil met je lichaam?

De prikpil is een vorm van anticonceptie. De naam zegt het al: je laat deze vorm van anticonceptie door je arts toedienen met een prik. Eén injectie is voldoende om je 12 weken tegen zwangerschap de beschermen. Er vindt geen eisprong meer plaats en zaadcellen komen minder goed door het slijm van de baarmoederhals.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Welke leeftijd stoppen met prikpil?

In het algemeen kun je stoppen met anticonceptie als je 52 jaar bent geworden. De kans om dan nog zwanger te worden is erg klein. Zoals hierboven genoemd, weet je pas zeker dat je niet meer vruchtbaar bent als je een jaar geen menstruatie hebt gehad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Wat is de veiligste pil?

De veiligste pil is er een die levonorgestrel combineert met een lage dosis oestrogeen. Dat het gebruik van de anticonceptiepil de kans op diep-veneuze trombose verhoogt, was al langer bekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apothekersnieuws.nl

Wat is beter de pil of condoom?

Het condoom voorkomt zwangerschap minder goed dan voorbehoedmiddelen met hormonen of een spiraaltje. Het condoom beschermt ook tegen soa's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe weet je dat je zwanger bent?

Symptomen zwangerschap en jouw lichaam

De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baby-wereld.nl

Kun je met de prikpil ongesteld worden?

Prikpil en menstruatie

Belangrijk om te weten is dat de prikpil geen stopweek heeft. Dit betekent dat je zelf geen invloed kunt uitoefenen op de timing van je ongesteldheid. Je kunt je menstruatie dus niet overslaan, verschuiven of uitstellen. Je menstruatie kan wel veranderen of zelfs helemaal wegblijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op karmenta.nl

Kan ik zwanger zijn?

Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in 1 jaar zwanger. Ga naar je huisarts als je na een jaar nog niet zwanger bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan je bloeden tijdens de prikpil?

Vooral wanneer je net begint met de prikpil, kunnen onregelmatige en wat langer durende bloedingen voorkomen. Als je de prikpil langer dan 6 maanden gebruikt, vermindert de kans op onregelmatige bloedingen en neemt de kans op het helemaal wegblijven van de menstruatie toe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Is de prikpil gratis?

De prikpil is een anticonceptiemethode waarbij je eens per 3 maanden een injectie met hormomen krijgt, waardoor je beschermd bent tegen een zwangerschap. Ben je jonger dan 21 jaar? Dan wordt de prikpil vergoed vanuit de basisverzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Is de prikpil pijnlijk?

Het voordeel van de prikpil is dat je er niet elke dag aan hoeft te denken. Elke 12 weken ga ik naar de huisarts. Ik krijg de prik in mijn bil. Soms doet dat een beetje pijn, dat hangt af van de assistent die de pil zet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sense.info

Hoe weet je dat je zwanger bent als je de pil slikt?

De zogenaamde onttrekkingsbloedingen, geregeld door de hormonen in de pil, gaan vaak gewoon door, ook als je zwanger bent. Ook goed om te onthouden: je zou de symptomen van een zwangerschap, zoals een opgeblazen gevoel, kunnen verwarren met de klachten die horen bij de onttrekkingsbloeding in de stopweek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cosmopolitan.com

Wat is de kans dat je zwanger wordt met de pil?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Kan je zwanger worden als je aan de pil bent?

Kan ik toch zwanger zijn hoewel ik tijdens de stopweek een bloeding heb? Ja, uitzonderlijk kan dit. Als je de pil fout gebruikt hebt, kan je zwanger worden. Je kan dan toch een bloeding krijgen tijdens je stopweek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Hoeveel uur mag je te laat zijn met de pil?

Meer dan 12 uur geleden. Ben je één pil vergeten en had je deze eigenlijk meer dan 12 uur geleden moeten innemen? Dan kan de werking van de pil verminderd zijn. Kijk in onderstaande tekst wat je moet doen om toch beschermd te zijn tegen een zwangerschap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Kun je zwanger worden als je niet meer ongesteld wordt?

De overgang en vruchtbaarheid

Zoals hierboven genoemd, weet je pas zeker dat je niet meer vruchtbaar bent als je een jaar geen menstruatie hebt gehad. Bij het gebruik van anticonceptie met hormonen is het moeilijk vast te stellen of je nog een eigen menstruatiecyclus hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Welke leeftijd vrouw onvruchtbaar?

Vrouwen zijn vruchtbaar vanaf hun eerste menstruatie (ook 'menarche' genoemd). Meestal gebeurt dat tussen de 12 en 15 jaar. Vrouwen zijn vruchtbaar totdat ze niet langer menstrueren (menopauze). Een vrouw is het vruchtbaarst tussen 18 en 30 jaar, met een piek rond de 25.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Kan je misselijk worden van de prikpil?

Er kunnen nevenwerkingen optreden, zoals hoofdpijn, misselijkheid, gespannen borsten of duizeligheid. Gewichtstoename kan voorkomen, maar veel vrouwen ontsnappen aan dat ongemak. Sommige geneesmiddelen kunnen de betrouwbaarheid van het anticonceptiemiddel verminderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gynandco.be

Welke pil voor 15 jarige?

Welk type pil? De pil is er alleen voor meisjes. Je dochter kan de pil op doktersrecept krijgen. Omdat er verschillende soorten anticonceptiepillen zijn, kan ze het best met de huisarts of iemand van Sense.nl overleggen welke pil het meest geschikt voor haar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opvoeden.nl

Wat is het beste voorbehoedsmiddel?

Anticonceptiepil (combinatiepil)

Bij goed gebruik is de pil voor 99% betrouwbaar. Meestal wordt met 'de (anticonceptie)pil' de combinatiepil bedoeld, die zo heet omdat deze pil twee verschillende hormonen – oestrogeen en progestageen – bevat. De hormonen in de pil voorkomen een eisprong en daarmee een zwangerschap.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverloskundige.nl

Populaire vragen