Zo maak je de knaks klaar: IN EEN PAN: Bij voorkeur de worstjes langzaam in het vocht verwarmen zonder ze te laten koken. IN DE MAGNETRON: Leg de worstjes naast elkaar op een bord en verspreid ze zoveel mogelijk.Verwarm deze gedurende 1½ minuut bij 450 Watt.
In het blik zitten 12 knakworsten. Heerlijk met mosterd of mosterdsaus. U kunt de worstjes verwarmen in het eigen vocht of negentig seconden in de magnetron op een bord op 450 watt. Knacks zijn ook koud lekker.
De knakworsten van Unox zijn eenvoudig klaar te maken. Hiervoor opent u het blik en giet u de worsten met het vocht en al in de pan. U verwarmt ze zonder ze te koken. U kunt de Unox Knaks ook in de magnetron opwarmen.
Bereiding: Verwijder de verpakking. Pan: verwarm de knakworsten 6-8 minuten in heet, niet kokend water.Magnetron (700 Watt): leg de knakworsten op een voor de magnetron geschikt bord en verwarm 1,5 minuut.
5 Knakworsten in een verpakking. Heerlijk met een beetje mosterd op een broodje. Opwarmen kan gemakkelijk in het warme water.
Verwarm de Knaks in het vocht in de pan, of in 1,5 minuut op een bord in de magnetron bij 450 Watt. Knaks zijn koud ook lekker!
Doe de knakworsten inclusief het vocht in een pannetje. Warm het pannetje op de laagste stand op. Laat de knakworsten niet koken! Als er waterdamp van het vocht afkomt dan zijn de knakworsten klaar.
5. Gekookte worst. Rookworst, knakworst en al hun gekookte worst-soortgenoten, blijven twee weken lang goed in de koelkast.
Het velletje van de knakworst uit blik bestaat zoals bij de traditionele worsten niet uit darm, maar meestal uit rundercollageen. Knakworsten kun je zowel koud als warm eten. De knakworsten zijn namelijk al helemaal gaar en klaar voor consumptie. Het opwarmen kan gemakkelijk in een pannetje op het fornuis.
Toch is het ook dan nog af te raden om je eten in geopend blik te bewaren. Bij het openen kan het laagje beschadigen. Daarnaast kun je een blik niet meer goed afsluiten en droogt het voedsel uit. Ook worden de geuren van andere producten in de koelkast opgenomen.
Het advies om een geopend blik niet in de koelkast te zetten, heeft vooral met de smaak van het voedsel te maken. Als een blik geopend is, kan het metaal onder invloed van zuurstof reageren met de inhoud. De producten van die reactie kunnen in het voedsel terechtkomen. Dat kan een metalige smaak aan het eten geven.
Metalen afwerking kan leiden tot vonken. Metalen sluitingen: Kan leiden tot vonken en kan vuur doen ontstaan in de oven. Papieren zakken: Kunnen brand doen ontstaan in de oven. Schuimplastic: Dit kan smelten of het voedsel in het schuimplastic besmetten wanneer het blootgesteld wordt aan hoge temperaturen.
Wanneer je soep uit blik wilt opwarmen, zorg je ervoor dat je de soep in een schaaltje of diep bord giet. Blik kan metaal bevatten, dus dit mag niet in de magnetron. Daarna kun je het schaaltje of bord in de magnetron zetten en voor 1 tot 2 minuutjes opwarmen met 1000 Watt.
Opwarmen in de magnetron
Je kunt er ook vlees of vis mee klaarmaken. Volgens het Voedingscentrum is koken met een magnetron gezond: veel vitamines blijven beter behouden en je hoeft geen olie of vet te gebruiken.
Voedsel uit blik eten enkele jaren na de THT-datum vormt geen risico voor de gezondheid. Voedsel uit blik kan zelfs meegaan tot 50 jaar naar de uiterste houdbaarheidsdatum!
Het bewaaradvies op de verpakking is daarom altijd leidend. Twijfel je of je knakworsten nog goed zijn? Kijk, ruik en proef een beetje. Als knakworsten een rare geur hebben of er anders uit zien, dan kun je deze beter weggooien.
De vloeistof in het blik bestaat uit water en zout.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Met de knakworsten XXL uit de diepvries, voorkom je waste.Je kunt precies de juiste hoeveelheid bereiden en de rest van de knakworsten bewaar je in de vriezer voor een volgende keer.
Bewaartip voor dit product. Overdoen in bewaarbakje en goed afgesloten bewaren in de koelkast.
De fabrikanten van knakworstjes beginnen zich grote zorgen te maken. Het velletje van de zogeheten Weense worstjes is bijna duurder geworden dan de inhoud, klagen Oostenrijkse producenten vandaag in krant Kronen Zeitung. Het tekort komt onder meer door sancties tegen Iran, een grote leverancier van schapendarmen.
Zo maak de knaks klaar Verwarm de Knaks in het vocht in de pan, of in 1,5 minuut op een bord in de magnetron bij 450 Watt. Knaks zijn koud ook lekker!
Knakworst recepten
Knakworstjes zijn kleine dunne worstjes die zowel warm als koud gegeten kunnen worden, en die het allerlekkerst zijn op een broodje. Je kunt knakworstjes ook goed gebruiken in bladerdeeghapjes én zelfs door de pasta.
Ze concludeerden dat zowel knakworsten als rookworsten en hotdogs niet heel goed zijn voor onze gezondheid. Dit komt voornamelijk omdat een knakworst gemaakt is van afvalvlees. Ook zitten er vaak veel kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere kunstmatige ingrediënten in die allesbehalve gezond zijn.
Knakworstjes met bladerdeeg – een heerlijk borrelhapje!
Je kunt ze zowel warm als koud serveren deze knakworstjes met bladerdeeg, een heerlijk borrelhapje. Zelf vind ik ze overigens warm wel het lekkerst. Tijdens een verjaardag of borrelavond zorg ik er gewoon voor dat ik ze al helemaal klaar en gebakken heb.