Als je kebab helemaal in folie is gewikkeld, kun je hem het beste in de oven verwarmen. Zet de oven op 300 graden Fahrenheit en laat hem verwarmen. Plaats vervolgens de kebab, nog in de aluminiumfolie, in de oven en laat deze ongeveer 30 minuten opwarmen.
Het beste is kort in een hete (voorverwarmde) oven. (180-200 graden) Of juist wat langer in een minder hete oven. (150 graden). In het eerste geval loop je iets meer risico (maar niet altijd ongewenst) dat ze knapperig worden, in het eerste geval loop je iets meer risico dat ze wat uitgedroogd / taai worden.
De afgewerkte kebab kan ongeveer 3 dagen geschikt blijven om te eten, als het in de koelkast wordt bewaard bij een temperatuur van maximaal 5 graden. Als u de komende dagen niet van plan bent om te barbecueën, is het beter om het te laten bevriezen.
Heb je shoarmavlees bereid en wil je de restjes bewaren? Dan kun je dit vlees maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Doe dit het liefst in een luchtdicht, goed afgesloten bewaarbakje. Zo blijft het vlees het langste goed.
Wat kan niet in de magnetron? Eten met een schil eromheen kan niet altijd opgewarmd worden in de magnetron. De schil zorgt er namelijk voor dat de warmte niet kan ontsnappen, waardoor het eten als het ware ontploft. Denk dan bijvoorbeeld aan eieren en druiven.
Het kan worden verwarmd in de magnetron, op het fornuis of in de oven, maar het moet na één keer worden geconsumeerd. Na een tweede keer opwarmen is de kans te groot dat er meer bacteriën op de kip komen, wat kan leiden tot ernstige ziekte of voedselvergiftiging.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet de lege bakplaat een kwartiertje in de warme oven, zodat deze goed opwarmt. Haal voorzichtig uit de oven en spreid de friet uit op de hete bakplaat. Zet 5 minuten in de hete oven.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Kan je shoarma opwarmen? Zorg dat je shoarmavlees altijd door en door verhit. Zo worden eventuele schadelijke bacteriën gedood en kun je er niet meer ziek van worden.
Bewaartip voor dit product. Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur.
Hoe lang blijft beleg goed buiten de koelkast? Na aanbreken verpakking buiten de koeling, uitgaande van een temperatuur van 19 graden Celcius: 6 tot 8 uur. Na 2 uur begint het vlees te verkleuren, maar je kunt het dan nog wel eten.
Een restje eten dat je in de koelkast bewaart, kun je binnen 2 dagen nog opeten. Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter.
Vlees opnieuw opwarmen
Stoofvlees kun je het best opwarmen in de oven op 170°C bedekt met folie. Gehakt opwarmen kan het beste in de magnetron en om de dertig seconden roeren. Gegrilde kip warm je op in de magnetron. Gebraden kip kun je het beste met folie bedekken en warm laten worden in de oven op 180°C.
Dat doe je best op een niet al te hoge temperatuur in de oven. Dek het vlees af met een stukje aluminiumfolie en steek het een minuut of tien in een voorverwarmde oven van 140°C. Hou er wel rekening mee dat het vlees al een bepaalde bakwijze heeft, dus de kans blijft bestaan dat het een beetje verder gaart.
Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.
Eten van (afhaal)restaurants niet opwarmen? Heeft u iets over van een afhaalmaaltijd? Het is niet altijd verstandig om dit te bewaren en opnieuw op te eten. Het Voedingscentrum adviseert om eten van Chinees-Indische restaurants sowieso nooit opnieuw op te warmen.
De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer. Dit maakt het naast horeca gebruik ook ideaal voor huishoudelijk gebruik, etensresten kunnen eenvoudig worden bewaard in deze bakjes, het bakje kan vervolgens de koelkast in.
Aluminiumfolie. Ook al lijkt het handig om je restje tomatensaus mee af te dekken bij het opwarmen, ook aluminiumfolie is een no go in de microgolfoven. Het kan brand veroorzaken.
Inmiddels is de kapsalon niet meer weg te denken uit het Nederlandse culinaire landschap en is hij ook al lang en breed over de landsgrenzen gesignaleerd, maar de caloriebom is toch echt zo Rotterdams als het maar zijn kan!
Schep de friet in de aluminium schaal en schep de shoarma erop. Verdeel de kaas over de shoarma en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.