kan Haarlemmerbruin ook op de zonnebank? Ja, u kunt dit ook gebruiken onder de zonnebank.
Haarlemmer Bruin is een fijn geurende natuurlijke zonneolie waarmee de huid sneller een bruine teint krijgt in de zon. Haarlemmer Bruin werkt het aanwezige pigment naar de oppervlakte van de huid en zorgt ervoor dat dit pigment snel bruin wordt gekleurd in de zon.
De Haarlemmerbruin wordt vloeibaar in de warmte. Alleen te gebruiken als uw huid aan de zon gewend is. Na opening nog 12 maanden houdbaar. Let op; Dierproefvrij.
Voor de gemengde en vette huid. Waterbestendig.
Productbeschrijving. Met Haarlemmer Bruin wordt u in 3 uur diepbruin. Haarlemmer Bruin wordt op traditionele wijze gefabriceerd uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke grondstoffen. Het bevat geen conserveringsmiddelen.
Met Haarlemmerbruin wordt u in 3 uur diepbruin. Haarlemmerbruin wordt op traditionele wijze gefabriceerd uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke grondstoffen. Het bevat geen conserveringsmiddelen.
Smeer je na de zonnebrandkuur in met een vochtinbrengende crème of lotion. Vooraf hoef je je niet in te smeren met een zonnebrandcrème. De hoeveelheid licht is namelijk op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank.
Ga in het begin geen twee dagen achter elkaar op de zonnebank, maar laat er een dag tussen.
Onder de zonnebank is het aan te raden een zonnebankcrème of zonnebanklotion te gebruiken. De straling van de zonnebank kan namelijk huidveroudering en pigmentvlekken veroorzaken. Door speciale zonnebankcrème of lotions te gebruiken bescherm je de huid tegen de zonnebankstralen.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Wanneer je veel in de zon komt, worden er meer en grotere melanoyten gemaakt en komen ze, als een soort verdedigingsleger, naar de oppervlakte van de huid. Omdat de pigmentkorrels bruin gekleurd zijn, krijgt je huid een bruine kleur.
Toegegeven: wat Haarlemmerbruin is moesten wij ook even opzoeken. Het is inderdaad een soort zelfbruinende olie. Waarom onze stadsnaam hierin verwerkt is konden we niet direct achterhalen, maar het kan te maken hebben met het feit dat dit goedje al jaren wordt verkocht door Haarlems oudste drogisterij Van der Pigge.
Dit betekent Sun Protection Factor (afgekort tot SPF zoals het op de zonnebrandmiddelen staat). Dit is de mate van bescherming die dit middel tegen het verbranden door de aanwezige UV stralen in het zonlicht geeft.
Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten.
Ja. Of de straling nu komt van de zon of uit de zonnebank, het beschadigt je huid. Elke keer dat je onder de zonnebank gaat, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht. Meer uv-straling betekent meer risico op huidkanker.
Neem je telefoon dus niet mee onder de zonnebank. Je kunt gelukkig wel andere dingen doen. Luister bijvoorbeeld naar de muziek van de zonnestudio zelf. De nieuwste zonnebanken beschikken over bluetooth waar je ook muziek op af kan spelen.
De hoeveelheid licht onder een zonnebank (in een zonnestudio) is op jouw huidtype afgestemd; daarom is bescherming met een anti-zonnebrandproduct onder de zonnebank niet nodig. Bovendien is het doel van een zonnebanksessie onder meer om bruin te worden (naast bijvoorbeeld ontspanning).
Gebruik Biodermal zonnebankcrème
De zonnebrand voor de zonnebank breng je zowel voor als na het gebruik van de zonnebank aan. De producten zijn zo geformuleerd dat ze de huid verzorgen en ondersteunen en zijn geschikt voor gebruik onder alle typen zonnebanken.
Zonnebankcrème met bronzer
DHA is een kunstmatige suiker die de huid bruiner maakt. Gebruik je een zonnebankcrème met bronzer, dan word je huid nog bruiner onder de zonnebank dan wanneer je geen bronzer zou gebruiken.
Maar 1 ding is zeker: verkleuring door de zon (of zonnebank) vergroot de kans op huidkanker en beschadigt de huid terwijl rond DHA geen enkele wetenschappelijk bewezen gevaren bekend zijn. Wil je een kleurtje, is het dus veiliger om zelfbruiner te gebruiken dan in de zon te bakken.
Je kunt prima in de zon met een zelfbruiner. Een tanningproduct heeft alleen effect op de bovenste huidlaag met dode huidcellen: deze verdwijnen na een paar dagen van je huid en zo verdwijnt dus ook je teint.
Je kunt dus met een zelfbruiner op de zon in, omdat dit product niet in de huid doordringt. Er zit echter een belangrijk verschil tussen bruin worden door een zelfbruiner en bruin worden door de zon. Met een zelfbruiner maak je alleen de bovenste huidcellen bruin, het doet niets voor de bescherming van de huid.