Als je van plan bent om ze pas na 3 dagen of langer te bereiden kan je ze het beste invriezen: in de vriezer kan je ze tot wel 6 maanden bewaren. Neem ruim de tijd om de ribs te ontdooien (in de koelkast natuurlijk) voor je ze bereidt: ga uit van zo'n 12 tot 14 uur.
Gebakken spareribs kun je nog maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Ongebakken spareribs kun je het beste dezelfde dag bereiden.
Zowel gemarineerd als niet gemarineerde spareribs kun je ongebakken invriezen. En ook reeds gebakken spareribs kun je prima invriezen. De bewaarperiode bedraagt dan 6 tot 8 maanden.
Hoe langer ze gebakken worden (op een niet te hoge temperatuur) hoe malser ze worden. Deze moet u geprobeerd hebben! bewaren in de koelkast bij +/- 4 graden voor +/- 2 a 3 dagen. bewaren in de diepvries voor +/- 3 maanden.
Spareribs kun je op twee manieren opwarmen. In de oven: verwarm de oven voor op 170 graden en doe de spareribs er zo'n 15 minuten in. In de magnetron: doe de spareribs in een magnetronbestendige schaal en dek af met folie. Prik een paar gaatjes in de folie en zet de spareribs zo'n drie minuten in de magnetron.
U kunt de gegaarde spareribs gewoon opwarmen in de oven op circa 110 graden of in in de magnetron. Even af grillen op de barbecue kan natuurlijk ook.
Ze zijn al voorgegaard daarom: 25 min. in de oven op 200gr. of gewoon lekker op de barbecue totdat ze mooi bruin en krokant geworden zijn. Eet smakelijk!
Het beste is om de ribs te gebruiken op de dag van aankoop, maar ze blijven in ieder geval 2 tot 3 dagen goed in de koelkast. Als je van plan bent om ze pas na 3 dagen of langer te bereiden kan je ze het beste invriezen: in de vriezer kan je ze tot wel 6 maanden bewaren.
Leg de zak met het vlees in koud water, en vervang het water elke 30 minuten. Het bevroren vlees brengt de watertemperatuur omlaag, waardoor het ontdooien langzamer gaat als je het water niet vervangt. Ontdooi kleine hoeveelheden vlees in ongeveer 1 uur. Bij grotere stukken kan het 2-3 uur duren.
feit: spareribs zijn belachelijk duur voor wat het eigenlijk is, het vlees bot gehalte is natuurlijk helemaal scheef en ik gok dat diverse marinades bij de slagers qua ingrediënten duurder is dan de inkoop prijs van het vlees. krabben zijn dus uitermate geschikt voor stoofpotten, erwtensoep en dat soort zaken.
Na het bereiden van vlees door het bijvoorbeeld te braden of grillen is een nieuw product ontstaan. Dit kan gewoon worden ingevroren en weer worden ontdooid. Hou daarbij rekening dat dit gepaard kan gaan met enig vochtverlies, waardoor de kwaliteit ook iets minder wordt.
Bewaar het vlees niet té lang in je diepvries.
Vlees dat al gebraden of gebakken is blijft zo'n 2 tot 3 maanden goed. Stoofpotjes blijven zeker 3 maanden goed.
Hoeveel per portie? 400 -500 g per persoon.
Voorgegaarde spareribs uit de airfryer . Omdat dit lekker makkelijk is ,maar qua smaak nogal flauw hebben we deze wel ingestreken met een lekkere marinade . 15 minuten op 140 graden in de bakpan van de XL airfryer . Er past een streng per keer in de bakpan.
Wat veel mensen nog weleens vergeten, is dat je spareribs het beste kunt ontvliezen. Aan de holle kant van de ribs zit namelijk nog een membraan: een stukje buikvlies. Haal je dit vlies weg voordat je je spareribs gaat bereiden, dan kunnen rubs en marinades beter intrekken en voorkom je dat de spareribs taai worden.
Kun je spareribs bevroren in de oven doen? Je hoeft ze alleen maar even aan te bakken op de BBQ en smullen maar. Opwarmen in de oven kan uiteraard ook. Pak ze dan goed in in aluminiumfolie.
Door het geleidelijk ontdooien krijgen bacteriën geen kans en blijft het vlees lekker sappig. Ontdooi het vlees door het afgedekt op een bord of in een schaal onderin de koelkast te leggen zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken.
Het koude water geleidt beter dan lucht, waardoor de voedingswaren sneller ontdooien. Ontdooien in de koelkast is niet per se slecht, daar kun je ontdooid eten ook het beste in bewaren, maar het duurt een stuk langer.
"Groenten, brood, fruit, cake... Alles mag je invriezen en herinvriezen." Ze waarschuwt echter dat het proces de textuur, de kleur en de smaak van je product kan beïnvloeden. "Het zal er misschien niet meer zo appetijtelijk uitzien, en waarschijnlijk niet meer zo lekker smaken als toen het vers was."
Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden. Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden. Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden. Bewaartijd ingevroren bereid vlees: 2 – 3 maanden.
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Grofweg komt het op het volgende neer bij het garen van een sparerib. Uitgaande van een streng van 1-1,5 kg duurt het garen ongeveer 4 uur bij een temperatuur van 110-125 ℃. Het vlees is gaar als het zich ruim een centimeter terugtrekt van het uiteinde van het bot.
Spareribs voorgaren
De spareribs laat je 3 uur garen in de barbecue op 120 graden. Met een dry rub of marinade, dat maakt niet uit.
Niet getreurd: ook in een magnetron kun je spareribs bereiden. Belangrijk hierbij is dat je al voorgebakken spareribs koopt bij een Jumbo bij jou in de buurt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de folie verwijderen en de spareribs verwarmen op 800 Watt gedurende 3 minuten. Bon appetit!