Hoewel het geweldige huisdieren kunnen zijn, hebben Siberische husky's veel lichaamsbeweging nodig. En met hun grote prooidrift kunnen ze alleen loslopen in een afgesloten gebied met een zeer hoge omheining.
Hoewel de meeste husky's tegenwoordig niet de hele dag aan een slee trekken, vereist het ras nog steeds meer beweging dan de gemiddelde hond. Het wordt aanbevolen om een husky minimaal twee of drie uur per dag te laten lopen. Een korte wandeling door het park is niet genoeg. Het ras vereist veel intensieve beweging.
Hoeveel beweging heeft een husky nodig? Deze hond neemt geen genoegen met een blokje om. Om zijn energie in goede banen te leiden zul je elke dag moeten wandelen en dat is dan gemiddeld 1 tot 2 uur per dag. Ook mentale uitdaging zoals hersenwerkjes kunnen deze hond helpen om stabiel te blijven.
De husky heeft – ondanks dat hij graag buiten is – ook gezelschap nodig. Sledehonden zijn gewend aan een grote roedel – hij houdt niet van alleen zijn. Dit uit hij vaak door te janken.
Siberische Husky's zijn niet direct waakhonden, maar zullen wel gaan blaffen als er iets is. Als ze te veel tijd alleen door moeten brengen, dan kunnen ze gravers en kauwers worden of ze trakteren de buren op een prachtig jankconcert.
Ze kunnen niet alleen blijven
Tja, Husky's zijn van nature gewend om in groepen te leven, net als diverse andere hondenrassen (bijv. Beagles). Het zit in hun natuur om bij de roedel te blijven en als jij er dan vandoor gaat… Gelukkig is het vaak wel tot op zeker hoogte te leren.
Husky's zijn van nature loophonden. Ze kunnen superlange afstanden aan. De vuistregel van 5 minuten enz. is al lang achterhaald. Als je al iedere dag normaal met haar loopt, kan ze op deze leeftijd gemakkelijk twee maal per dag een vol uur wandelen, zelfs los van de lijn.
Buiten slapen
De Siberische husky is graag buiten, in het verleden heeft hij zich aangepast aan klimaten. Daarom kan de hond het hele jaar door binnen en buiten slapen.
Vaak douchen is niet goed voor de huid. Was of douche jouw Siberische Husky zeker niet vaker dan een maal per 3 a 4 maanden. Zorg er ook voor, dat je de vacht van jouw Husky goed droog maakt. Als de vacht te lang nat blijft kunnen er schimmels ontstaan.
De prijs van een Siberische Husky pupje schommelt tussen de 750 en 1500 euro. Tel daar nog ongeveer 1000 euro per jaar bij voor het verzorgen van een husky. De prijs van een Siberische Husky pup is afhankelijk van: Beschikbaarheid.
Een richtlijn voor de ideale hoeveelheid voer per dag is zo'n 25 gram per kg lichaamsgewicht zolang ze nog in de groei zijn. Volwassen honden kunnen toe met 10 gram per kg lichaamsgewicht.
Laat je husky dagelijks rennen.
Het mag dan ook geen verrassing zijn dat husky's dagelijks flink veel beweging nodig hebben (minstens 30 tot 60 minuten) om opgekropte energie vrij te geven. Lange wandelingen zijn een geweldige manier om je husky beweging te geven.
Siberische Husky's hebben een dichtbehaarde, pluizige vacht met verschillende onderlagen. Een kleine kraag rond de nek, maar geen lange franjes op de poten of de staart. De kleuren variëren van zwart tot wit en alles daar tussen in. De meeste honden hebben witte aftekeningen, vooral op de borst en de poten.
Een Syberische husky heeft beweging nodig en vindt het heerlijk om met U te wandelen en te fietsen of steppen. Onderweg is hij steeds op jacht en dat maakt het uitstapje voor zijn eigenaar ook spannend want die ziet dat er langs een wegberm veel meer te beleven is dan je zo zou denken.
Tibetaanse Mastiff €7.000 tot meer dan een miljoen euro!
Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.
Aankoopprijs puppy
Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro. Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro's. Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen. De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer.
Daarnaast zijn sommige honden gemaakt voor de sneeuw. Zij hebben een dubbele vetlaag en enorm veel haar en kunnen daarom in de zomer niet goed hun warmte kwijt. Denk bij deze rassen aan: Chow Chow, Leonbergers, Husky's, Berner Sennenhond en Sint Bernards.
Honden hebben net als mensen emoties. Ze kunnen blij, boos bang of verdrietig zijn. Je kunt die emoties ook herkennen aan de lichaamstaal van de hond. Een boze hond kan zijn tanden laten zien.
Honden hebben een speciale spier waarmee ze hun ogen groter kunnen maken en wenkbrauw omhoog kunnen trekken, waardoor ze droevig kunnen kijken. Hierdoor kan de diersoort waarschijnlijk makkelijker contact maken met mensen.
Of je huisdier je wel of niet mist, blijkt afhankelijk van het soort huisdier dat je hebt. Katten en honden reageren namelijk nogal verschillend op de afwezigheid van hun baasje.
Husky, labrador of jack russel niet scheren
Voorbeelden hiervan zijn de stokhaarvachten zoals de huskies en chow-chows, maar ook de kortere variant zoals de labrador en jack russels.
Over het algemeen geeft de husky geen problemen met kinderen maar natuurlijk kan je geen enkele hond zonder toezicht bij al te kleine kinderen laten.