Eigenlijk is het 'not done' om cacaopoeder over een cappuccino te strooien. Deze poeder tast het schuim aan. Vaak wordt cacao gebruikt om gebreken te verbergen. Zeker in een koffieland als Italië is zoiets verboden.
Het toevoegen van cacaopoeder aan koffie is een uitzonderlijke traktatie en een geweldige manier om het metabolisme en gewichtsbeheer te verbeteren ! Laten we deze kennis nu in de praktijk brengen met een eenvoudig en heerlijk recept voor cacao-koffie die uw dag kan beginnen en uw gewichtsverliesdoelen kan ondersteunen.
Om extractie en verzadiging te garanderen, is het cruciaal om de cacaopoeder en koffiedik te mengen . Dit creëert een mengsel waardoor smaken gelijkmatig vrijkomen tijdens het brouwproces. Deze brouwmethode werkt goed met druppelkoffiezetapparaten en de populaire French press.
Met onze hoogwaardige, biologische cacaopoeder kunt u een zachte chocoladeachtige toets toevoegen aan uw gewone koffie door er simpelweg twee of drie theelepels aan toe te voegen . Deze mokka is echter niet zoals die u in een gewone koffieshop zou vinden, omdat het ook een boost aan antioxidanten biedt.
Traditioneel met puur cacao, suiker cacao, of kaneel suiker. Natuurlijk smaken de strooiers ook heerlijk over koffie verkeerd, pannenkoeken, ijs of desserts.
Met sprinkles, poeders, mini-marshmallows en andere toppings voegt u een vleugje showmanschap toe aan uw selectie warme en koude dranken en verwent u uw gasten op een verleidelijke manier.
Voeg met strooipoeder van Cadbury of chocoladevlokken van Poldermill een vleugje luxe toe aan uw warme dranken. We hebben zelfs goudstof en kaneelstrooisels om uw drankenmenu echt te laten opvallen.
Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden.Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten. Kokosolie maakt de smaak zachter.
Cacaobonen bevatten een verbinding genaamd flavanolen, die in verband zijn gebracht met een verbeterde cardiovasculaire gezondheid en bloedsuikercontrole, aldus Harvard Health. Als u op zoek bent naar een drankje waar u 's ochtends naar uitkijkt zonder de cafeïne-zenuwen, dan zou cacaopoeder de oplossing kunnen zijn.
Maal nibs tot een vergelijkbare grootte, als ze nog niet grof zijn. Doe zowel nibs als koffiebonen in een 1/2 gallon container. Giet het koude water over de koffiedik, zorg ervoor dat alle koffiedik volledig ondergedompeld is en verzadigd is. Doe het deksel erop en laat 12-24 uur trekken, afhankelijk van de gewenste sterkte.
Soms denken mensen dat het hetzelfde is, maar niets is minder waar. Wat is nu echt het verschil tussen cacao en chocolade? Cacao verwijst naar het pure, onbewerkte ingrediënt dat wordt verkregen uit cacaobonen. Chocolade daarentegen is het eindproduct dat wordt gemaakt van cacao, suiker, melk en andere toevoegingen.
Cacao brouwen is net zo makkelijk als het brouwen van koffie is. Eigenlijk kun je met elke methode die je met koffie kunt brouwen, ook cacao brouwen .
Rijk aan voedingsstoffen
Koffie bevat weinig voedingsstoffen, terwijl cacao een echte superfood is. Pure cacao is rijk aan magnesium, ijzer, koper en zink, en het bevat antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in je lichaam.
De studie meldde dat consumptie van cacaobonenextractpoeder met 80 mg flavonoïden gedurende 4 weken door obese proefpersonen met borderline metaboolsyndroom een vermindering van lichaamsgewicht, tailleomtrek, glycemie en TG liet zien. Bloedspiegels van HDL-c namen ook toe in de cacaogroep.
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
Terwijl je versnelt, zal de melk de achterkant van de beker raken en op natuurlijke wijze in zichzelf vouwen om een patroon op de bovenkant te creëren. Bestrooi het oppervlak met een beetje cacaopoeder als je dat wilt .
Cacao heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Chronische ontstekingen in het lichaam worden vaak veroorzaakt door ongezonde voeding en zijn de basis van vele andere ziektes. Door een gezond eetpatroon en regelmatig cacao te eten kun je ontstekingen voorkomen.
Los je pure of melkchocolade langzaam op in kleine hoeveelheden koffie . Gebruik zoveel chocolade als nodig is, proef met de lepel tot het de gewenste consistentie heeft. Vergeet niet dat 100% pure chocolade een beetje bitter kan zijn voor koffie. Je hebt misschien wat suiker nodig.
Het bevat namelijk meer voedingsstoffen, zoals kalium en ijzer. Ook is het gezonder dan chocolade, omdat er geen cacaoboter en suiker aan is toegevoegd.
Tien jaar geleden werd een cappuccino vaak nog met cacao geserveerd. Tegenwoordig heeft deze plaatsgemaakt voor een stevige en glanzende laag melkschuim met de mooiste figuurtjes in het schuim (ook wel latte art genoemd).
Kan cacao echt helpen bij gewichtsverlies? Ja, cacao, vooral rauwe cacao, kan gunstig zijn voor gewichtsverlies dankzij de rijkdom aan polyfenolen. Deze antioxidanten stimuleren de stofwisseling en bevorderen de oxidatie van lipiden, waardoor vetverbranding wordt ondersteund.
Rauwe cacao kopen als beste keuze
Het beste voor je gezondheid is de rauwe cacao poeder. Deze is onbewerkt en bevat dus alle voedingsstoffen en goede eigenschappen in zijn puurste vorm.
Bij ons is het heel gewoon om cacao over de cappuccino te strooien en is het de kunst om zo'n glad en spiegelend wit oppervlak te krijgen met een klein randje donkere crema van de espresso eromheen.
Een mocha koffie is koffiesoort die ontstaat door het combineren van espresso, melk en chocolade. De basis van een mocha is een shot espresso, waaraan warme melk en chocolade wordt toegevoegd.
Schenk 30 ml water op de koffie en laat halve minuut bloomen. Begin in het midden en vul het filter met ronde bewegingen tot net onder de rand. Schenk af en toe met dezelfde beweging bij tot je in 2:30-3:00 min op 300 ml zit. Voilà, je hebt zojuist pour over koffie gemaakt!