Met een Apple Watch die met mobiele netwerken werkt en een mobiele verbinding met dezelfde aanbieder die door je iPhone wordt gebruikt, kun je bellen, berichten beantwoorden, Walkietalkie gebruiken, muziek en podcasts streamen, meldingen ontvangen en nog veel meer, ook als je je iPhone niet bij de hand hebt of als je ...
Sinds eind 2021 kun je de Cellular-modellen van Apple Watch, oftewel Apple Watch met 4G-internet, ook hier kopen. In 2022 gaat het om Apple Watch Series 8 en Apple Watch SE. Bellen, berichten versturen en alle andere functies hoeven niet meer via het netwerk van je iPhone, maar gaan via een digitale simkaart, de eSim.
Tik op je iPhone in Instellingen op 'Telefoon' > 'Bellen via wifi' en schakel 'Bel via wifi op deze iPhone' en 'Bel via wifi op andere apparaten' in. Open de Telefoon-app op je Apple Watch. Selecteer het telefoonnummer of het FaceTime-adres dat je wilt bellen.
Heb je een Apple Watch Cellular (4G), dan kun je daarmee ook bellen als je geen iPhone bij je hebt. Je kunt daar ook gewoon op gebeld worden. Ben je met je Apple Watch (maar zonder iPhone) op stap en heb je een actief abonnement, dan gaat je Apple Watch gewoon over als je op je eigen nummer gebeld wordt.
Probeer de Apple Watch en iPhone opnieuw met elkaar te verbinden. Houd de Apple Watch en de iPhone dicht bij elkaar om er zeker van te zijn dat ze zich binnen bereik bevinden. Op de iPhone moet de vliegtuigmodus uitgeschakeld zijn, en wifi en Bluetooth moeten ingeschakeld zijn.
Er zit geen simkaartslot in Apple Watch 4G. Om internet op de smartwatch te gebruiken, heb je namelijk een digitale simkaart nodig. Die worden ook wel eSim genoemd. Deze eSim schaf je aan via je mobiele provider.
Na het installeren van de Whatsapp-app kun je deze gebruiken op je Apple Watch. Je kunt berichten ontvangen en lezen, antwoorden met voorgeprogrammeerde antwoorden of spraakberichten en zelfs emoji's verzenden. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle Whatsapp-functies beschikbaar zijn op de Apple Watch.
Smartwatch gebruiken zonder telefoon
Als je een smartwatch koopt met 4G, LTE of Cellular in de naam, weet je dat het apparaat een ingebouwde eSIM heeft. Met deze slimme horloges kun je bellen, berichten ontvangen en internetten zonder dat je je telefoon nodig hebt.
Voor de duidelijkheid, de Apple Watch SE is vrijwel gelijk aan de series 6, echter bevat deze geen: zuurstofsaturatiesensor en ECG-functionaliteit. Ook het Always-on-display, snelladen, U1-chip en ondersteuning voor 5Ghz wifi ontbreken.
Voor de betaling zelf wordt de ingebouwde NFC-lezer gebruikt. Betalen met de Apple Watch werkt hierdoor praktisch hetzelfde als bij een contactloze pinpas. Als de gegevens eenmaal in Wallet staan is er geen iPhone meer nodig.
Boven in de wijzerplaat verschijnt in het midden een rode stip als je een ongelezen melding hebt.
Een Bluetooth-verbinding vereist meestal dat je iPhone maximaal 30 meter is verwijderd is van de Apple Watch. Een theoretische maximumafstand waarbij muren ook voor problemen kunnen zorgen. Laat je de iPhone liggen en loop je met de Apple Watch naar een andere kamer? Dan zou de verbinding verbreken.
Apple Watch zit om je pols en kan dus dingen die je andere devices niet kunnen. Je krijgt meer inzicht in je gezondheid en hebt een trainingsmaatje dat je dagelijkse beweging voor je bijhoudt. Ook beschik je over innovatieve veiligheidsfeatures en blijf je in contact met alle mensen die belangrijk voor je zijn.
Het belangrijkste verschil tussen de twee horloges is de technologie. De Apple Watch 8 heeft de nieuwste technologieën en functies, terwijl de SE een ouder model is en enkele van deze nieuwe functies mist.
Je kunt vanaf je Apple Watch audio afspelen op een Bluetooth-headset of Bluetooth-luidsprekers zonder dat je iPhone in de buurt is. Tip: Als je AirPods hebt die je in combinatie met je iPhone gebruikt, zijn die ook klaar voor gebruik met je Apple Watch.
Wat je kunt doen is eens controleren in de bluetooth instellingen van je telefoon of het horloge nog de rechten voor het bellen heeft. Instellingen-> verbindingen-> bluetooth-> tandwieltje naast de watch-> oproepen aan.
Daarom hebben wij de vijf beste smartwatches van 2023 op een rij gezet, waaronder; Garmin MarQ Athlete Gen 2, Apple Watch series 7, Garmin MarQ 2 adventurer, Michael Kors Access Bradshaw en Fossil Smartwatch Gen 6. Deze smartwatches zijn niet alleen technologisch geavanceerd maar ook nog eens erg stijlvol!
Apple Watch (vanaf 299 euro)
De onbetwiste nummer 1 is de Apple Watch, waarvan de eerste versie in 2014 verscheen. Volgens een recent rapport van onderzoeksbureau Counterpoint is meer dan de helft van de verkochte smartwatches een Apple Watch. In 2019 zou Apple 30 miljoen horloges verkocht hebben.
Het bluetooth bereik tussen het horloge en uw telefoon is circa 10 meter.
Voor een 4G-verbinding op je smartwatch heb je een eSIM nodig. Dit is een digitale simkaart. Een smartwatch met 4G brengt dus extra kosten met zich mee.
WhatsApp heeft een eerste testversie van zijn app uitgebracht voor Wear OS, het Google-besturingssysteem voor smartwatches. Android-gebruikers kunnen zo makkelijker vanaf hun pols WhatsApp-berichten versturen.
Open de 'Apple Watch' app op je iPhone. Kies'Meldingen' en scrol naar 'Match iPhone-meldingen van:'. Scrol naar beneden en zet WhatsApp aan.
Als je geen berichten op je Watch ontvangt, kan dat komen doordat 'Berichtgeving' is uitgeschakeld op je Watch. Je schakelt dit gemakkelijk weer in via je iPhone. Open de Apple Watch app op je iPhone en tik op 'Mijn Watch'. Tik op 'Berichtgeving' en daarna op de app waarvan je berichten wil ontvangen.
Je kunt de meldingen van een app inschakelen als je ze opnieuw wilt zien: Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Tik op 'Meldingen'. Scrol omlaag naar de lijst met geïnstalleerde apps en schakel vervolgens de app in waarvan je meldingen wilt ontvangen.