Je kan het zonder problemen verwarmen. Ik gegruik Alpro Soja drink om havermoutse pap te maken en dat gaat prima.
Tip: Alpro Sojadrink Vanille en Sojadrink Choco kunnen warm gedronken worden. Altijd geldt voor het verwarmen van Alpro Sojadrink; mocht u dit in een pannetje op het vuur willen verhitten; langzaam (matig vuur) en al roerend aan de kook laten komen.
Ja. Sojamelk kan warm of koud worden genuttigd, of in gerechten worden verwerkt. Het blijkt trouwens dat sojamelk niet de juiste benaming is, beter kan je het sojadrank noemen. Het heeft namelijk een plantaardige oorsprong en niets met een koe en met melk te maken.
Verwarmen
aan sojamelk in een grote mok en verwarm het in de magnetron voor 30 seconden op 900 watt. Je kan de sojamelk ook in een pannetje verwarmen, zorg ervoor dat de sojamelk niet té warm wordt, maximaal 65 graden.
Na opening kun je onze producten tot vijf dagen lang in de koelkast bewaren op een max. temperatuur van 7 °C. Versproducten dienen altijd koel bewaard te worden.
De oorzaak van geschifte sojamelk kan tweeërlei zijn: ofwel is je koffie te zuur, ofwel de temperatuur van je koffie en/of sojamelk is te hoog. Je kan de zuurtegraad van je koffie checken door de pH waarde te meten. Maar daarvoor zou je een koffielaboratorium moeten hebben in je keuken.
Na de THT-datum kan de kwaliteit van het product wat achteruitgaan. Je kunt het product dan vaak nog wel veilig eten of drinken. Gebruik je zintuigen om te beoordelen of de kwark, melk of yoghurt nog goed is.
Een smakelijke sojadrink die een volle textuur combineert met een milde smaak. Geheel vrij van suikers en rijk aan eiwitten!
Sojamelk is populair voor in de koffie, al is niet iedereen weg van de smaak. Die verschilt behoorlijk tussen merken, dus experimenteren loont. Over het algemeen geeft sojamelk wel goed schuim, zeker de barista editie. (De schuimlaag hierboven bleef mooi tot de koffie op was.
In de koelkast bewaren
De bacteriën zorgen ervoor dat het drankje bederft en niet drinkbaar meer is. De meeste plantaardige drinks zijn na opening zo'n 3 tot 4 dagen houdbaar. Door het product in de koelkast op een temperatuur van 3 graden te bewaren, kunt u de houdbaarheid met een aantal dagen verlengen.
Vergelijken we de voedingswaarde van sojamelk met die van dierlijke melk, dan valt op dat er weinig verschil zit tussen de twee. De gewone sojamelk van Alpro bevat zelfs minder suiker (2,4 gram), minder vet (1,8 gram) en meer eiwitten (3,8 gram) dan de gemiddelde dierlijke melk.
De meeste sojaproducten van Alpro zijn arm aan verzadigde vetten, bevatten voldoende onverzadigde vetten, zijn een goede bron van hoogwaardige eiwitten, vitamine B2, B12 en D, en leveren calcium in dezelfde hoeveelheid en met een vergelijkbare biobeschikbaarheid als zuivel.
Alpro kiest steeds meer voor Europese sojateelt - nu ook in Nederland. Plantaardig eten is goed voor onszelf maar ook voor de planeet. Sojaproducten passen perfect in een plantaardige levensstijl. Alpro produceert haar sojabonen uitsluitend in Europa en Canada en streeft naar meer lokale sojateelt.
Soja is rijk aan eiwit, onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Wil je geen of minder koemelk drinken? Dan levert sojadrink met toegevoegd calcium en vitamine B12 een deel van de voedingsstoffen die je normaal uit koemelk haalt.
Als veilige dosis worden twee porties soja per dag gezien. Een portie is: een glas sojamelk (200-250 ml), een kwart blok tahoe, een halve kop tempé/sojabonen/sojavlees, ofwel het equivalent van 8 tot 10 gram soja-eiwit of het equivalent van 25 mg isoflavonen.
De peulvrucht soja is rijk aan tal van componenten die ons kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Hij bevat onverzadigde vetten en zit boordevol pectine, een soort voedingsvezel die de slechte cholesterol (LDL) verlaagt. Soja is ook rijk aan plantaardige eiwitten die de cardiovasculaire gezondheid verbeteren.
Milde, zachte soja voor klassieke koffie van vrijwel elke boon, melange of manier van branden. Schuim het op, koel het, schenk het. Geniet er gewoon van!
De Alpro Soya schuimt supergoed! Precies wat we willen bij een cappuccino. De smaak is romig en iets zoetig. Het heeft de typische soja smaak, waar je van moet houden.
De gezondste plantaardige melk
Qua voedingswaarde scoren sojamelk, amandelmelk en havermelk het beste. Rijstmelk scoort het slechtst, met weinig vitaminen en mineralen en relatief veel calorieën en suikers. Kijkend naar eiwitten steekt sojamelk met kop en schouders boven de andere plantaardige melken uit.
Dit is de smaak van soja. Net zoals de 'yoghurt' waar ik zo gek op ben, maar dan dunner. Het smaakt een beetje zoet, vanille-achtig.
Ongezoete amandelmelk van Alpro en Provamel
Zo los vind ik de ongezoete amandelmelk van Alpro een van de lekkerste zuivelvrije opties. In een frappé doet de amandelmelk het prima, net als door de muesli. Je proeft de amandel wel, maar het overheerst niet.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De yoghurt heeft brokken, wordt waterig, ruikt zuur of smaakt bitter. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Kun je Ísey Skyr invriezen? Als je Ísey Skyr invriest, zal de fijne textuur verloren gaan en zal een gedeelte van de wei-eiwitten zich scheiden van de skyr-massa. Toch kun je het product veilig consumeren. Zorg ervoor dat je het product in de koelkast laat ontdooien.
Hoe Kwark invriezen? Kwark invriezen kan dus, maar naast het goed doorroeren na het ontdooien, moet je ook de kwark goed en luchtdicht verpakken. Dit voorkomt het uitdrogen in de vriezer waardoor een soort korrelige substantie kan ontstaan. Ook kan er door niet goed verpakken vriesbrand ontstaan.