Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Harde broodjes
De voorkeur heeft om ze in een goed afgesloten plastic zak te doen in de broodtrommel. Liever niet in de koelkast omdat de broodjes dan sneller uitdrogen. In een plastic zakje zullen de korstjes wel snel minder krokant worden. Als je een oven hebt, is het lekker om ze even "op te piepen".
Hoe lang blijven afgebakken broodjes goed? Afgebakken broodjes blijven meestal 1-2 dagen goed. Bewaar ze in een broodtrommel om ze vers te houden.
Over het algemeen kun je vers, zelfgebakken brood 2-4 dagen bewaren, maar het zal wel langzaam in kwaliteit afnemen en iets taaier worden. Let op: hoelang zelfgebakken brood goed blijft, verschilt per brood. Hoe meer water (of vocht) een brooddeeg bevat, hoe langer het mals en vers blijft.
Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Als je wilt dat het zo vers mogelijk blijft, dan moet je het echt in iets als een plastic zak doen om het vocht vast te houden . Maar de korst wordt zacht als je dat doet. Ik gebruik gewoon zakken om het verser te houden en dan verwarm ik een broodje of brood kort om de korst de volgende dag weer knapperig te maken.
Belegde broodjes vers en fris houden
Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla.
Ook broodjes kun je invriezen, zowel verse broodjes als afbakbroodjes.
Krokant of zacht, zó gaat je brood langer mee
Stop het in een plastic zak of in een luchtdichte brooddoos, dan blijft het langer mals. Of verkies je een krokante korst? Dan bewaar je je brood best in een papieren zak.
Laat de broodjes volledig afkoelen op een koelrek. Haal de broodjes altijd direct na het bakken uit de pan om te voorkomen dat er vocht opbouwt, wat tot zompigheid kan leiden. Doe ze na het afkoelen in een luchtdichte container of ziplockzak. Onze producten bevatten geen conserveringsmiddelen die de houdbaarheid van gebakken broodjes verlengen.
Het beste antwoord. Afbakken kan niet mee, ze zijn al afgebakken. Opnieuw opwarmen kan wel, Ze zullen misschien iets harder zijn. Volgende keer dus iets minder broodjes afbakken, dan hiud je niet zoveel over.
Een papieren zak (zoals je bij een bakker doorgaans wel krijgt) werkt echt beter.
Vermijd vocht
Ironisch genoeg kunnen broodjes ook uitdrogen als ze niet uit de buurt van vocht worden gehouden. Om dit te voorkomen, kunt u overwegen om ze in plasticfolie te wikkelen of ze in een hersluitbare plastic zak te doen met een klein stukje waspapier . Het waspapier zal helpen om overtollig vocht te absorberen en de broodjes vers te houden.
Toch gaat er niets boven een dagvers gebakken brood, dat meteen wordt opgegeten. Wie er geen bezwaar tegen heeft dat het brood wat droger wordt, kan het wel een week bewaren. Na drie dagen neemt de smaak en de malsheid van het brood af.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Je kunt de ongebakken broodjes invriezen . Dat vergt iets meer planning op de dag dat je ze wilt serveren, maar het heeft wel als voordeel dat ze iets minder ruimte innemen in de vriezer.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het brood smaakt en ruikt muf, is droog of beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Die 10 min in de oven draagt niets meer bij tot het bak proces van de broodjes, het heet ook niet voor niets afbakken, want ze zijnin weze al klaar. Je kunt ze gewoon zo eten en je krijgt er ook geen last van, alleen zijn ze iets minder lekker omdat ze die net vers gedachte missen.
Ook broodjes met een krokante korst (pistolets, piccolo's, ...) kunnen in de diepvriezer. Ontdooi ze 6 tot 9 minuten in de oven op maximaal 150°C. Let wel: eenmaal ontdooid, mag je brood niet opnieuw ingevroren worden.
Onze stokbroden worden elke dag vers gebakken uit natuurlijke grondstoffen en bereid met een eigen desem. Lekker krokant en vol van smaak. Bewaaradvies: Om het stokbrood een dag later te consumeren adviseren wij om het te bewaren in een afgesloten zak.
Onze producten bevatten geen conserveringsmiddelen om de houdbaarheid van gebakken producten te verlengen. Als u ze niet gaat eten, kunt u gebakken producten tot 30 dagen invriezen. Of als u een brood voor een week hebt gebakken, bewaar ze dan in de koelkast in een luchtdichte verpakking om ze langer vers te houden.
Bewaar je brood daarom altijd op kamertemperatuur. Zo blijft het 2 tot 4 dagen goed. Vermijd plastic zakjes en kies in plaats daarvan voor speciale broodzakken of gebruik een brood bewaardoos van LocknLock. Dankzij de 100% lucht- en waterdicht afsluiting blijft je brood langer vers, zelfs na het openen!
Knapperig brood kan de eerste dag onbedekt op kamertemperatuur worden bewaard. Aan het einde van de dag is het het beste om het in folie (geen plastic) of in een papieren zak te wikkelen en het een tweede dag op kamertemperatuur te bewaren. Na de tweede dag is het echt het beste om het in te vriezen.
Rijstpapierwikkels zijn plakkerig. De makkelijkste manier om te voorkomen dat ze aan uw werkoppervlak en zichzelf blijven plakken, is door ze nat te houden . Werken op een vochtige handdoek helpt ook om plakken te voorkomen en helpt bij het rollen.