Het webadres controleren
Controleer het webadres (URL) in de adresbalk om er zeker van te zijn dat je de juiste webpagina probeert te openen. Als dat het geval is, probeer je dezelfde webpagina te openen op een andere computer die is verbonden met hetzelfde netwerk.
Als je een melding krijgt die aangeeft “deze site is niet bereikbaar” of “…kan de server niet vinden”, dan kan het zijn dat het adres niet correct is. Wat kan je in dit geval doen? Als de webpagina nergens getoond wordt, controleer dan of je internetverbinding eruit ligt. Dit kan soms een kortdurend probleem zijn.
Schoon de cache van je DNS op.
Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.
Maak verbinding met een ander netwerk
Probeer een website zoals www.apple.com/nl te laden met mobiele data. Als u geen mobiele data hebt, maakt u eerst verbinding met een ander wifinetwerk en laadt u vervolgens de website. Als u een VPN (Virtual Private Network) gebruikt, controleert u de VPN-instellingen.
Algemeen kan je stellen dat SSL verbindingsfouten ervoor zorgen dat je een website niet veilig kan bezoeken via Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Soms biedt je browser de mogelijkheid om toch door te gaan, maar meestal krijg je dan wel de melding dat je dit op eigen risico doet.
Op een smartphone met Android is het een blauwe knop linksonder in de hoek.
Waarom worden websites geblokkeerd? Websites worden geblokkeerd wanneer ze een IP-adres detecteren uit een regio waar de content van de website niet toegankelijk zou moeten zijn. Uw IP-adres (Internet Protocol) identificeert uw apparaat op internet en onthult uw fysieke locatie.
Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
In elk geval is dit een bericht dat aangeeft dat het internetbrowsingprogramma de door u gevraagde webpagina niet heeft kunnen vinden of laden, zowel op Windows-besturingssystemen als op Android voor mobiele apparaten.
Ga naar de map /etc/opt/chrome/policies/managed. Maak of update een JSON-bestand en voer de betreffende URL's in: Voeg de URL's die je wilt blokkeren toe bij URLBlocklist. Voeg de URL's waartoe je gebruikers toegang wilt geven toe bij URLAllowlist.
Met & beveiliging van firewalls in Windows Security kunt u de status van Microsoft Defender Firewall bekijken en zien met welke netwerken uw apparaat is verbonden.
Schakel Windows Firewall alleen uit als u een andere firewall hebt ingeschakeld. Als u Windows Firewall uitschakelt, kunnen uw computer (en uw netwerk, als u dat hebt) kwetsbaarder worden voor schade door wormen of hackers.
Om zo'n beveiligde verbinding plaats te laten vinden heb je een certificaat nodig, een SSL-certificaat. Een certificaat bevat gegevens over de certificaathouder, het domein, de naam van de instantie die het certificaat heeft uitgegeven, het land waarin het certificaat is uitgegeven en de geldigheidsduur.
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
Safari openen
Open Finder via het pictogram van het lachende gezichtje op het Dock. Klik links op Apps. Dubbelklik op Safari.
Naast veiliger is Safari ook een stuk sneller en stabieler dan Google Chrome. Chrome voor Mac is berucht om het opslurpen van batterijcapaciteit en werkgeheugen.