De Weber gasbarbecues werden zodanig ontworpen dat ze het hele jaar door buiten mogen staan ('s winters in de koude, 's zomers in de zon). We adviseren wel om een hoes te gebruiken die uw barbecue beschermt tegen regen en stof. Met een hoes van Weber zijn condensatie, schimmelvorming, enz. uitgesloten.
Alle barbecues en buitenkeukens van Weber kunnen daarom het hele jaar door onder een hoes buiten blijven staan; zo pakt u makkelijk de barbecue erbij om buiten een maaltijd te bereiden. Ook in de winter!
Hoewel de elektrische Q- en Pulse modellen bedoeld zijn voor gebruik buitenshuis, mag u ze om veiligheidsredenen niet in de regen of sneeuw gebruiken.
Om brandgevaar en hinder van rook te voorkomen, zet je je barbecue niet onder de partytent en haal je brandbare voorwerpen weg. De ideale situatie voor de griller? Onder een afdak of overkapping op een windvrije plek in de schaduw.
Kan ik mijn kamado onder alle weersomstandigheden gebruiken? De kamado is een kooktoestel voor alle weertypes en kan gebruikt worden wanneer u maar wilt genieten van de geweldige smaak van een barbecue.
Hij kan ook met gesloten deksel worden gebruikt, dus in geval van wind of regen zijn er geen problemen en kunt je comfortabel garen wat je maar wilt en dat zonder te vloeken.
Wanneer je een overkapping hebt en je kamado staat het hele jaar droog is een regenhoes niet echt noodzakelijk. Van de andere kant als je kamado in de zon staat beschermt de regenhoes ook tegen UV straling van de zon. Op deze manier verkleurt het keramiek niet door de jaren heen.
Maar, grillen mag niet overal. Zo geldt sinds 1 maart 2017 een algeheel barbecueverbod in het Vondelpark. Jammer, maar dat betekent uitwijken naar bijvoorbeeld het Amsterdamse Bos waar het wel is toegestaan zolang je maar ver genoeg van de bosrand olie op het vuur gooit.
Je Kamado kan zonder problemen het hele jaar door buiten staan. Het unieke keramiek kan heel goed tegen allerlei weersomstandigheden.
Buiten koken onder een afdak
Rookontwikkeling tijdens het koken ontstaat als er vet op de houtskool druipt, iets wat je zoveel mogelijk moet vermijden. Bij de techiek roken komt de rook zo geleidelijk uit je EGG dat ook dit geen enkel probleem vormt. Zorg er wel voor dat je overkapping hoog genoeg is.
De Big Green Egg barbecue kun je altijd buiten laten staan. Of het nu regent, sneeuwt of stomt, de BGE kan het hebben. Het leuke is dat je hem ook in alle weersomstandigheden kunt gebruiken.
Tristar BQ-2816 Barbecue
De Tristal bbq is dan ook de beste elektrische bbq volgens de consumentenbond. De uitstekende robuste bbq heeft handige geïntegreerde handvatten en een extra lange snoer voor meer bewegingsruimte.
Een bbq binnen zetten is letterlijk levensgevaarlijk. De rook van de bbq bevat een hoge concentratie koolmonoxide. Koolmonoxide is giftig. Wanneer je de bbq binnen zet blijft die giftige rook binnen hangen en kun je er ziek van worden en in een ernstig geval kun je er zelfs aan overlijden.
Een gasbarbecue en de bijbehorende gasflessen zet je het beste buiten of in een goed geventileerde ruimte, zoals een veranda. Dit is veiliger vanwege de hoge brandbaarheid van het gas.
UW GASBARBECUE REINIGEN
Verwijder na het barbecueën alle grove etensresten met een keukenpapiertje. Zet daarna het vuur op de hoogste stand en sluit het deksel. Wacht 10-15 minuten, tot alle resten verbrand zijn en borstel daarna het rooster schoon met de Weber schoonmaakborstel.
Om te barbecueën wordt butaan-/propaangas gebruikt. Propaangas wordt het vaakst gebruikt om de gasfles voor de BBQ mee te vullen.
Plaats je kamado bij voorkeur binnen en/of op een beschutte plek waar hij niet kan omwaaien. Kan je Grill Guru niet naar binnen in een schuur, bescherm hem dan met een regenhoes.
We raden sterk af de Big Green Egg binnen te gebruiken. Overigens geldt dat voor alle barbecues in het algemeen. Hoewel het mogelijk is om één van de kleinere modellen van de Big Green Egg onder professionele omstandigheden binnen te gebruiken, moet u zich bewust zijn van de risico's.
Door zowel de bovenste als de onderste dempers in te stellen, kan de hitte in de kamado temperaturen bereiken van minder dan 85 graden tot meer dan 400 graden.
Reacties. Zodra er gevaar bestaat dat het vuur in kwestie een brand in de omgeving veroorzaakt, door omvallen, ontsnappende vonken, uitrollende takken en dergelijke, spreek je van open vuur. Kampvuren, barbecues en dergelijke vallen daar dus onder ; een gasbrandertje zeker ook.
Tijdens het koken en bij iedere kooktechniek sluit je na elke handeling de deksel. Zodra je dit doet ontstaat er dankzij de vorm een warme luchtstroom. Omdat er maar een klein gedeelte van de lucht kan ontsnappen, circuleert de warmte om je ingrediënt of gerecht. Als een soort heteluchtoven op kolen dus.
De juiste spelling is barbecue, met een c. Het woord barbecue komt uit het Engels en wordt daar standaard met een c geschreven. Het Engelse woord komt weer van het Spaanse barbacoa. Van oorsprong is dat een woord uit de indianentaal Taino, die op Haïti gesproken werd.