Kokosbrood is lang houdbaar en de THT-datum is slechts de datum tot wanneer de fabrikant de kwaliteit garandeert. Na die datum adviseren wij om goed te ruiken, kijken en een klein beetje te proeven. Ziet het er nog goed uit en smaakt het nog prima? Dan kun je het kokosbrood mééstal nog gewoon eten.
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
4 dagen. beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals.
Kokos 32%, glucose-fructosestroop, glutenvrij tarwezetmeel*, dextrose, suiker, (runder)gelatine, kleurstof (natuurlijk karmijnzuur), natuurlijk aroma. 100% plantaardig vetgehalte, zonder transvetten.
Op de pot zie je de houdbaarheidsdatum, tot die datum is ons product gegarandeerd goed. Je moet Danone Cottage Cheese altijd in de koelkast bewaren (maximaal 6°C). Gebruik daarnaast altijd een propere lepel om Danone Cottage Cheese op te scheppen.
Soms is het product nog goed. Dit herken je door goed te kijken, ruiken en uiteindelijk proeven. Als het product wat zurig ruikt of smaakt, dan is het niet meer goed en kun je het beter weggooien. Tot slot adviseren wij om steeds wat hüttenkäse uit het kuipje te scheppen met een schone lepen.
Hüttenkäse zit vol caseïne-eiwit, en dat is de grootste reden dat het zo goed werkt bij het afvallen. Caseïne wordt langzaam afgebroken door je lichaam, en hierdoor houdt het de honger lange tijd buiten de deur [9]. Maar caseïne-eiwit doet nog meer. Het beschermt namelijk ook je spieren tegen afbraak.
Veel mensen leggen kokosbrood in de koelkast, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling! Het kan verder geen kwaad voor de houdbaarheid, maar kokosbrood hoort eigenlijk in de afgesloten verpakking te worden bewaard op een donkere, koele plek.
Deze vezel zorgt ervoor dat het kokosbrood nóg meer vezels bevat, terwijl het zijn zoete smaak behoudt. Kokosbrood Zero is daarom een vezelrijk broodbeleg met minder suikers, en daarmee een gezonder broodbeleg.
Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren. Zeker als je het belegd hebt met kip of vleeswaren.
Dan adviseren wij u om het stokbrood in een dichte plastic zak bewaren. In deze zak kunt u het stokbrood ca. 2 dagen bewaren (als u het nog langer wilt bewaren kunt u het stokbrood invriezen). Wanneer u het stokbrood gaat gebruiken, moeten het voor gebruik eventjes in de oven voor een lekkere krokante korst.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Houdbaarheid brood De voedingswaarde neemt overigens niet af. En wat ook goed is om te weten: hoe vochtiger het brood, hoe langer het goed blijft. Daarom blijft roggebrood ook langer vers dan een stokbrood. Wist je dat ongesneden brood langer vers blijft dan een gesneden brood?
Langhoudbare producten zoals Fristi kun je, voor openen, enkele weken tot maanden op kamertemperatuur bewaren. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product. Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius.
Gooi yoghurtdrank niet direct weg na het verlopen van de THT-datum.
Ondanks de varianten zonder suiker, zoals veel soorten pindakaas, zijn deze belegsoorten niet gezonder. Ze bevatten veel (verzadigde) vetten. In sommige diëten worden appelstroop en vruchtenhagel gezien als 'gezonder' broodbeleg.
Maar welk zoet beleg is dan het gezondst? Voorbeelden van gezond zoet broodbeleg zijn producten die in de Schijf van Vijf staan, zoals appelstroop, perenstroop, halvajam of jam. Tevens is fruit ook een gezond broodbeleg, denk hierbij aan plakjes aardbei, appel of banaan.
Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van Kokosbrood. De meest waarschijnlijke is, dat in het koloniale tijdperk vanuit Indonesië gedroogde kokos mee naar Nederland is gekomen. Deze is vermengd met brooddeeg en suiker tot een delicatesse..
Nadat de broden uit de koeling komen worden ze in plakjes gesneden. Vroeger werden de broden in hun geheel aan de kruidenier geleverd... en die sneed in zijn winkel gewoon plakjes van het kokosbrood af. Vandaar ook de naam.
Kokosbrood is meestal niet vegan omdat het vaak wordt gemaakt met gelatine. Daarnaast wordt roze kokosbrood vaak gekleurd met karmijn (E120) en bevatten sommige merken honing. De producten in deze lijst zijn geschikt voor veganisten.
Net als elke kaassoort heeft mozzarella een hoop gezonde eigenschappen. Kaas bevat hoogwaardige eiwitten en is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium, selenium en zink. Je moet met kaas wel in de gaten houden dat je niet te veel verzadigde vetten en zout binnenkrijgt.
Hüttenkäse is een cottage cheese: één van de meest pure vormen van verse kaas. Het is een jonge, ongerijpte kaas en heeft een lekker frisse smaak en een kenmerkende korrelige structuur. Hüttenkäse is rijk aan eiwitten en bevat slechts 3,9% vet.