Hoewel Curaçao niet bekend staat als typisch surfeiland, kan het er prima. Surfen is de meest oorspronkelijke vorm van boardsporten, waar sporten als windsurfen, kitesurfen, wakeboarden, skateboarden en snowboarden uit voortvloeien. Om te kunnen 'rijden' op de golven heb je golven, wind en een branding nodig.
Er zijn verschillende surf clubs op Curaçao. De meeste vind je bij Playa Kanoa en bij Sint Joris Baai. De noordkustlijn van Curaçao is het beste voor de ervaren surfers, omdat de zee daar ruw is. De golven op Curaçao zijn niet zo hoog als de golven op Hawaii, maar er kan prima gesurft worden.
Je kunt op Aruba goed surfen. Aan de noordkant van het eiland heb je het hele jaar door golven met wel veel aanlandige wind. Er zijn wel veel verschillende spots, waarbij de baaien je wat beschermen tegen de wind. Op de noordkust ben je vaak de enige in het water.
Surflocaties Bonaire
De plaatsen waar je op Bonaire kunt golfsurfen liggen allemaal aan de zuidoostkant van het eiland. Hier slingert de E.E.G. boulevard dicht langs de kustlijn en is de waterlijn goed te bereiken.
Windsurfen op Bonaire kan niet zomaar overal maar Sorbon Beach en Lac Bay zijn zeer geschikte windsurf locaties. Voor zowel beginners als voor gevorderden is windsurfen op Bonaire erg leuk om te doen. Op Bonaire zijn windsurfscholen zoals Jibe City Winsurfing Centre waar u materialen kunt huren en lessen kunt nemen.
De absolute toplocatie voor kitesurfers op Curaçao is de Sint Joris Baai. De Sint Joris Baai is feitelijk een groot binnenmeer dat via een kanaal in verbinding staat met de Caribische Zee. De Sint Joris Baai is erg populair bij de Curaçaoënaars zelf, maar trekt daarnaast ook veel toeristen waaronder watersporters.
De kosten van levensonderhoud liggen op Bonaire gemiddeld 30% tot 40% hoger dan in Nederland, terwijl de lonen een stuk lager liggen dan in Nederland. Vaak worden de vervoerskosten van de producten aangevoerd als reden voor de hoge prijzen.
Je zou denken dat de kleinschaligheid van Bonaire het eiland saai maakt, maar het tegendeel is waar, juist omdat mensen hier heel betrokken zijn, wordt er heel veel georganiseerd er is altijd wel een evenement, optreden, festival of iets dergelijks te beleven. Bonaire is een feestje op zich.
Bonaire is het hele jaar door een fantastische vakantiebestemming. Het wordt er overdag bijna nooit kouder dan 28 graden Celsius, zelfs niet in de winter. De temperatuur van het zeewater is rond de 28 graden Celsius. Het klimaat is er dus uitstekend voor een heerlijke zonvakantie.
Er zijn verschillende plekken waar de meeste toeristen verblijven: In hoofdstad Kralendijk, in het deel van Kralendijk ten zuiden van het vliegveld dat Belnem heet, ten noorden van Kralendijk bij Santa Barbara of aan de oostkant van het eiland bij de prachtige lagune van Lac Bay.
Een must om te bezoeken tijdens je vakantie naar Bonaire is het Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit voor Bonaire belangrijke, bergachtige gebied vol met cactuswouden, rotsformaties, aloëvelden, zoutmeren, stranden en blowholes, bedekt het noorden van het eiland.