Bewaartip voor dit product Bewaar vlees goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. Invriezen van vlees kan ook.
Krijg je bijvoorbeeld een heel pakje kipfilet, ham of salami niet op in één week? Leg de helft in de vriezer en haal eruit wanneer je deze nodig hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk zelf bepalen hoeveel plakjes je uit de vriezer haalt, zodat je de rest langer kunt bewaren in de vriezer.
Verstandig invriezen
In de diepvriezer ( -18º tot -20ºC) kunt u zelf ingevroren vlees en vleeswaren, gemiddeld 1 tot 6 maanden gemakkelijk bewaren. Daarna loopt de kwaliteit terug. Omdat vet ranzig kan worden, zijn de vette soorten vlees minder lang te bewaren.
Heb je kipfilet als vleeswaar op brood gekocht? Ook dit kun je drie maanden in de vriezer bewaren, en gaat drie tot vijf dagen lang mee in de koelkast.
Verse kip kan je doorgaans 2 à 3 dagen in de koelkast bewaren. Krijg je het niet op tijd op? Vries het in of bereid het. Gebakken of gebraden vlees blijft tot 4 dagen goed in de koelkast.
Gezouten vleeswaren zoals rookvlees en ontbijtspek bewaar je ongeveer één week in de koelkast. Gekookte vleeswaren zoals kipfilet, leverworst en gebraden gehakt blijven ongeveer 4 dagen goed. Fricandeau en rosbief zijn minder lang houdbaar, zo'n 2 dagen na openen.
De producten van Kippie zijn geschikt om in te vriezen. In plaats van invriezen kunnen de medewerkers van Kippie de producten meteen voor je opwarmen als dat nodig is, zodat je deze meteen kunt opeten.
In de vriezer kan je kliekjes maximaal 3 maanden bewaren. Tip: schrijf de datum erop, zodat je zeker weet wanneer je het kliekje in de koelkast of vriezer hebt gezet. Toch is het altijd belangrijk om zelf te beoordelen of het eten echt nog wel houdbaar is. Bij twijfel, kan je het beter weggooien.
Niet consumeren na TGT-datum.
"Doorgaans is voeding maar drietal maanden houdbaar" Ook in je diepvries kan eten bederven. Daarom is het belangrijk dat je het op de juiste manier invriest, bewaart en nadien ontdooit.
In principe kan je bijna alle voedingsmiddelen invriezen: vlees, vis, brood, gebak, groenten, fruit, en zelfs enkele zuivelproducten zijn geschikt om in te vriezen. De vuistregel bij voeding invriezen is dat je het ongeveer 3 maanden ingevroren kunt bewaren, zonder kwaliteitsverlies.
Kun je Miniature Meat Pies invriezen? Vries afgekoelde pasteitjes in een luchtdichte container in tot 3 maanden . Bak ze, vanuit de vriezer, op een niet ingevette bakplaat op 425° tot ze helemaal warm zijn, 14-16 minuten.
Eet filet americain altijd op vóórdat de datum is verstreken. Na de datum kun je het niet meer veilig eten. Bewaar een geopende verpakking filet americain maximaal 2 dagen in de koelkast. Je kunt filet americain ook invriezen.
Het is namelijk mogelijk om vleeswaren in te vriezen zodat je die op een later moment kan eten. Het Voedingscentrum raadt aan om een open verpakking vleeswaren gemiddeld 3 tot 4 dagen in de koelkast te bewaren. Als je het langer wilt bewaren, is invriezen dus een goede optie.
Invriezen is een veelgebruikte methode voor het bewaren van voedsel en is geschikt voor vele soorten worst, waaronder rookworst, droge worst of wijnworst. Droge of rookworsten zijn het meest geschikt om in te vriezen, omdat ze geen ingrediënten bevatten die invriezen kunnen bederven.
In de diepvriezer kunt u zelf ingevroren vlees en vleeswaren, gemiddeld 1 tot 6 maanden gemakkelijk bewaren. Daarna loopt de kwaliteit van het product terug. Welke bewaartijden wij u adviseren kunt u aflezen in onderstaande tabel.
Met de juiste voorbereiding kun je kipfilet tot wel zes maanden in de diepvries bewaren. Of je nu kiest voor een lekkere kipkerrie of voor kipwraps - dankzij je voorraad heb je het ingrediënt altijd paraat voor een snel en lekker kipgerecht naar wens.
De FSA-richtlijnen voor huishoudens met betrekking tot houdbaarheidsdata omvatten het volgende: eet nooit voedsel na de houdbaarheidsdatum, zelfs niet als het er goed uitziet en ruikt . Het is veilig om voedsel te eten tot middernacht op de houdbaarheidsdatum die op een product staat, maar niet daarna, tenzij het voedsel is gekookt of ingevroren.
Als de kip vreemd ruikt, gooi het dan meteen weg. Kleur: Verse gebakken kip is meestal goudbruin. Als de kip een grijze of groene tint heeft, is dit een teken van bederf. Textuur: Als de kip slijmerig of plakkerig aanvoelt, is dit een indicatie dat het niet meer veilig is om te eten.
Gekookte vleeswaren zoals boterhamworst, gebraden gehakt en leverworst (maar ook casselerrib, ham en kipfilet) blijven 4 dagen goed na openen. In de vriezer kun je ze 3 maanden bewaren. Fricandeau en rosbief kun je beter binnen 2 dagen na openen consumeren. Deze vleeswaren blijven ook 3 maanden lang goed in de vriezer.
Vries restjes binnen 3-4 dagen in . Vries geen voedsel opnieuw in dat langer dan 2 uur buiten de koelkast heeft gestaan; 1 uur bij temperaturen boven 90 °F. Als u eerder bevroren vlees, gevogelte of vis in een winkel koopt, kunt u het opnieuw invriezen als het op de juiste manier is behandeld.
Soms zelfs na 2 of 3 dagen nog wel. Zo lang het restje nog goed is, kun je het invriezen. Maar let op: je moet het dan natuurlijk wel snel hebben afgekoeld en in de koelkast hebben bewaard!
Een goede verpakking helpt de kwaliteit te behouden en vriesbrand te voorkomen. Het is veilig om vlees of gevogelte direct in de originele verpakking in te vriezen , maar dit type verpakking is luchtdoorlatend en de kwaliteit kan na verloop van tijd afnemen. Voor langdurige opslag, wikkel deze verpakkingen om, zoals u dat met elk voedsel zou doen voor langdurige opslag.
Vlees dat echt bedorven is, kan behoorlijk stinken. Het kan bijvoorbeeld ranzig ruiken of naar rotte eieren. Vlees dat zo ruikt, kun je niet meer eten. Ook niet als de TGT-datum nog niet is verstreken.
Bewaar verse, ongekookte kip op een lage plank in de koelkast, zodat het niet op andere items druppelt. Voor het gemak en om vriesbrand te voorkomen, wikkelt u afzonderlijke stukken in folie of plastic zakken. Doe vervolgens alle ingepakte of in zakken verpakte stukken in een grotere diepvrieszak of folie.