Kan ik mobiele apparatuur opladen aan boord van TUI fly? Het is toegestaan mobiele apparatuur zoals een telefoon, laptop of tablet aan boord van TUI fly mee te nemen mits deze in de reguliere handbagage past. Het is aan boord niet mogelijk de batterij van deze apparaten op te laden.
Steeds meer vliegtuigen zijn voorzien van USB-ports, zodat je onderweg je smartphone kan opladen. Wel zo fijn als je na een lange vlucht nog een overstap hebt en je een digitale boardingpass gebruikt.
Hallo. KLM heeft universele stopcontacten aan boord van de Airbus A330-, de Boeing 777- en de 787 Dreamliner-toestellen. Aan boord van de Boeing 737-toestellen hebben passagiers die in Business Class of op een Economy Comfort-stoel reizen toegang tot een stopcontact.
Bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen Corendon, Transavia en TUI mag je gewoon je eigen oplader voor je telefoon gebruiken in het vliegtuig.
In de accu van een powerbank zit het brandbare materiaal lithium. Lithium is een brand- en explosiegevaarlijke stof. Het is vaak maar een hele kleine hoeveelheid, maar toch is dit risicovol. Mocht een accu om een of andere reden oververhit raken, kan dit zorgen voor kortsluiting in de batterij met brand als gevolg.
De snelheid van internet in het vliegtuig is lang niet zo snel als op vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken. Lekker Netflixen zit er bij veel airlines helaas nog niet in, al bieden sommigen wel streampakketten aan.
Alle verbindingen (gsm, bluetooth, wifi) moeten uit omdat je telefoon daarmee potentieel gevaarlijke elektromagnetische straling veroorzaakt. En je laptop mag niet op schoot tijdens het opstijgen en landen omdat 'ie het gangpad kan blokkeren of door de cabine kan schieten als er iets misgaat.
De Europese luchtvaartregulator EASA laat het gebruik van elektronische toestellen toe gedurende de volledige vlucht. De maatschappijen hebben evenwel het laatste woord.
Met de Twelve South AirFly Pro kun je AirPods of een draadloze Beats-koptelefoon gebruiken voor het entertainmentsysteem in een vliegtuig, apparaten in de sportschool of op andere plekken waar je wel een bekabelde aansluiting hebt maar geen Bluetooth-verbinding.
Een algemene regel voor powerbanks in het vliegtuig is dat je maximaal 100 wh oftewel 27 000 mAh in totaal aan powerbanks mee mag nemen in je handbagage. Maximaal 2 powerbanks, het aantal mAh mag niet hoger zijn.
Volgens de IATA richtlijnen zijn powerbanks met een capaciteit onder 100 Wh (vermenigvuldig Ah x Volt om Whg te krijgen) toegestaan. Losse batterijen mag je zo veel als je wil meenemen in je handbagage maar niet in het ruim. Ook mag u tussen de 100 en 160 Wh meenemen maar ben je beperkt tot een aantal van 2 batterijen.
Dus als u capaciteit wilt besparen, zet het toestel dan tijdelijk in de vliegtuigmodus. Bijvoorbeeld als de batterij bijna leeg is. Zonder draadloze verbindingen wordt de batterij nauwelijks belast. Het is natuurlijk ook mogelijk het apparaat volledig uit te zetten en zo de batterij te sparen.
Je kan wifi in het vliegtuig op twee manieren leveren: via de grond, en via satelliet. Vooral laagvliegende vliegtuigen hebben iets aan de eerste vorm. Een antenne aan de onderkant van het vliegtuig zoekt contact met nabije telefoonmasten.
Kortom, het schakelt de mobiele, Bluetooth- en wifi-verbindingen van je telefoon, tablet, laptop of andere gadgets uit. Passagiers mogen nu wifi en Bluetooth inschakelen terwijl een apparaat in de vliegtuigmodus staat, maar zorg ervoor dat de mobiele verbinding nog steeds is uitgeschakeld.
Stap 1: Start Spotify en log in met uw account. Stap 2: Ga naar het nummer, de afspeellijst of podcast die je in het vliegtuig wilt beluisteren en schakel vervolgens de Download-knop rechtsboven in om Spotify-nummers te downloaden. Stap 3: Stel nu de Spotify Offline-modus in.
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit.
4G in vliegtuigen
De vliegtuigen vangen dit signaal op en zetten het om tot een wifi-netwerk, waar jij als passagier gebruik van kunt maken. Passagiers moeten inloggen op dit wifi-netwerk. Je kunt dus niet je eigen 4G-verbinding gebruiken.
Nederlandse regels vanaf 21 mei
Daarom veranderen ook de regels in Nederland. Vanaf zaterdag 21 mei is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht op Nederlandse luchthavens. Mensen met een kwetsbare gezondheid worden wel geadviseerd (vrijwillig) een medisch mondkapje te dragen.
De wekker gaat af in vliegtuigstand, want dan werkt 'ie gewoon. Je zet 'm uit, draait nog een keertje om en drentelt na de snooze richting douche.
Dat doe je door je vliegtuigmodus in te schakelen. Hiermee zet je je internetverbinding ook uit. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de berichten bekijken zonder een leesbevestiging te sturen.
Hoe werkt het? Aan boord gaat u naar het KLM Portal, met interessante gratis informatie. Wanneer het toestel een bepaalde hoogte heeft bereikt, kunt u een WiFi voucher aanschaffen en deze meteen gebruiken om te kunnen mailen, chatten en internetten. De kosten bedragen circa twintig euro per vlucht.
Als u de vliegtuigmodus wilt in- of uitschakelen, selecteert u het netwerkpictogram op de taakbalk en selecteert u vervolgens Vliegtuigmodus. Met de vliegtuigstand kunt u snel alle draadloze communicatie op uw pc uitschakelen.