Chocomel Voor opwarmen van chocomel adviseren we deze waterkoker niet. Hiervoor is de hot pot / soepverwarmer beter geschikt. Chocomel is een melkproduct. Voor het opwarmen van chocomel, eerst de ketel met koud water omspoelen.
CHOCOMEL OPWARMEN IN DE MAGNETRON
Giet 200 ml Chocomel in een kan, zet de magnetron op 900 Watt en de timer op anderhalve minuut. Klinkt misschien niet lang, totdat je op jouw warme Chocomel moet wachten. Haal na de verlossende PING de kan uit de magnetron. Roer even door de Chocomel en giet deze in een mok.
Zeker geen melk koken met waterkoker!
Een waterkoker is zeker niet gemaakt voor melk te koken, de voornamelijkste redenen hiervoor is dat melk niet verdampt en omdat melk zal verbranden. Melk is een combinatie van water, vetten en eiwitten.
Als de Chocomel warm is kun je aan de slag met de melkopschuimer. Zorg er voor dat er geen belletjes in de Chocomel komen. Zo wordt 'ie het lekkerst.
Waarvoor gebruik je het? Zoals de naam het al zegt : je gebruikt het om (warme) melk op te schuimen en dus het perfecte melklaagje op je cappuccino te verkrijgen. Maar je kunt er meer mee doen: een milkshake, lichte saus of schuimige soep behoren tot de mogelijkheden. Let wel op met te grote of harde stukken.
Er zitten 190 kilocalorieën in 1 beker (250 gram) chocolademelk. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolademelk'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Het kan. Vul de waterkoker met water en leg er wat eieren in. Nadat de waterkoker is afgeslagen, laat je ze er nog even in liggen. Na ongeveer drie minuten heb je een zachtgekookt ei, wacht je vijf minuten dan heb je een hardgekookt ei.
Ook pasta kun je koken in een waterkoker. Dit gaat vooral goed met waterkokers zonder metalen spiraal op de bodem (hier koekt de pasta snel aan vast). Doe de pasta in de koker en vul hem aan met water. Per 100 gram pasta volstaat ongeveer 1 liter water.
Verwarm de melk ongeveer 2-3 minuten in de magnetron op 900w. Roer tussentijds een keer om een velletje op de melk te voorkomen. Als de melk goed heet is, voeg de smeltchocola toe en twee theelepels kristalsuiker. Roer alles heel goed door elkaar tot de chocola gesmolten is.
Ja, je kunt melk opwarmen in de magnetron. Maar we raden het sterk af. Melk opwarmen in de magnetron is moeilijk om goed te doen, zeker bij kleine hoeveelheden. Als je melk in de magnetron opwarmt, zal het op sommige plekken sneller heet worden.
Melk (1,4% vet), suiker, cacao (1,6%), koffie extract (1%), stabilisatoren (carrageen en guargom), aroma. Gedeeltelijk afgeroomde melk, suiker, cacao (1,7%), stabilisator: carrageen.
Kan ik naast water ook andere vloeistoffen verwarmen in de waterkoker? Nee, de waterkoker is alleen bedoeld voor het verwarmen van water. Gebruik het apparaat niet om soep of andere vloeistoffen of voedsel in potten, flessen of blikken op te warmen.
Rijst koken kun je beter in een rijstkoker doen, maar rijst opwarmen gaat prima. Voeg simpelweg een beetje kokend water toe aan afgekoelde rijst, en de smaken komen weer tot leven. Vervolgens kun je allerlei producten toevoegen om er echt een gezond feestmaal van te maken.
Heb je een waterkoker met een spiraal op de bodem die heet wordt (even deksel open en naar binnen kijken), dan kun je er geen pasta in koken, maar anders: 1 liter water per 100 gram pasta, laten koken en dan 10 minuten wachten (of iets langer, als je volkoren pasta maakt).
Een snelle waterkoker doet 2,5 minuut over het koken van 1 liter. Een langzame met een laag vermogen zo'n 4 minuten. Zo verbruikt een waterkoker met een laag vermogen, meer kilowattuur. Kies dus voor een hoger vermogen, dat is goedkoper in gebruik.
Als je een eitje wilt bakken, maar je hebt geen pan of vuur bij de hand (bijvoorbeeld op werk) dan is de magnetron je beste vriend. Om een eitje te bakken pak je een bordje en zet je deze voor 2 minuten in de magnetron. Let wel op dat het een magnetronbestendig bordje is.
De temperatuur van het water is dus een zaak van belang. Net na het koken heeft het water in de koker een temperatuur van zo'n 90 tot 95 graden Celsius. Voor zwarte thee en kruidenthee is dat prima, maar voor groene en witte thee is dat te heet.
Een draadloze waterkoker is een waterkoker met de base waarbij de ketel los opgetild kan worden. De waterkoker zelf zit dus niet vast met een elektriciteitssnoer. Bij de luxere modellen kan de waterkoker vaak 360 graden draaien op de voet. Je kunt de waterkoker dan altijd eenvoudig op de base plaatsen.
Er zit namelijk een bimetalen strip in de waterkoker die bij een bepaald temperatuur ombuigt. Zodra deze strip ombuigt zet hij het stroom uit waardoor de waterkoker uitvalt. Zo weet jij dat het water kookt en dus kan gebruiken voor een heerlijk kopje thee. Niet alle waterkokers gaan alleen maar door tot het kookpunt.
Volgens sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis wordt het drankje door veel mensen niet gezien als iets ongezonds, terwijl dat wel het geval is. "In één glas chocomel zit al je dagelijkse hoeveelheid suiker. Dat zegt voldoende. Chocomel drinken is een zeer ongezonde keuze", zegt hij tegen EditieNL.
Energieversterkende werking. Daarnaast hebben de suikers in chocolademelk een net zo goede energieversterkende werking als de koolhydraten in een sportdrank. Chocolademelk bevat verder ook nog calcium, magnesium en natrium, deze kan je lichaam goed gebruiken na het sporten.
Drink twee koppen warme chocolademelk per dag en je zult zien dat je geheugen beter wordt én dat je humeur een opkikker krijgt. Het is natuurlijk wel veel gezonder als je er geen extra suiker in doet.
In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.
Maar welke is nou het lekkerst? Wil je niet al teveel geld uitgeven, dan raad ik je aan te gaan voor Jumbo Hot Chocolate: lekker romig, warme chocolademelk zoals het hoort. Mag het best wat meer kosten, dan ben ik fan van Buisman Premium Hot Chocolate, die heeft een heerlijke echte chocoladesmaak.