In de periode maart tot en met september kent Dubai een maximale UV-index van 11 (10+), wat het hoogst haalbare is. Mensen met een bleke huid die niet aan de zon gewend is kunnen bij een blootstelling van 10 tot 20 minuten in de volle zon al verbranden.
De zonkracht in Dubai is zeer sterk, zelfs in de wintermaanden ligt de zonkracht op het niveau van de zomer bij ons hier in Nederland. In de maanden maart tot en met september is de zonkracht op zijn aller sterkst en ligt deze op 10 / 10+.
Voor de meeste mensen met een lichte huid is 15-30 minuten onbeschermd in de zon met handen en gezicht voldoende. Mensen met een donkere huid hebben 20-40 minuten onbeschermd zonnen nodig.
Kun je toch bruin worden als je zonnecrème (factor 30) gebruikt? Een zonnecrème houdt het bruiningsproces niet tegen, het gaat gewoon trager. Je zult dus ook met een factor 30 bruin worden… maar vergeet niet dat bruin worden het gevolg is van schade die je huid oploopt: zonder huidschade kun je niet bruin worden.
Als je huid normaal gesproken verbrandt na 20 minuten onbeschermde blootstelling aan de zon, dan biedt een zonnebrandcrème met SPF 30 je 10 uur bescherming. Deze berekening klopt alleen, als je je zonnebrandcrème royaal aanbrengt.
Niet te lang
De dunne huid van je gezicht verbrand sneller en als je verbrandt, zul je sneller vervellen. En we weten allemaal wat dat betekent: bye, bruin gezicht. Ga dus zo'n 10 minuutjes in de zon met je gezicht en zoek daarna weer de schaduw op. Wissel dit af en je gezicht zal steeds een beetje bruiner worden.
Water, maar ook stranden weerkaatsen uv-stralen. Daardoor gaat de bruining sneller dan in een park. Tegelijkertijd wordt de kans op schade ook groter als je zont op een strand of op een bootje op het water.
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Het beste antwoord. Jazeker, maar ook rood want ultraviolet licht dringt iets door in water; dus ook onder water kan men verbranden.
Reacties. Ook van de avondzon word je wel degelijk bruin. Alleen het gaat langzamer dan wanneer de zon hoog aan de hemel staat. De verklaring hiervoor is: De zon zendt over een zeer groot golflengtengebied straling uit.
'Veel mensen denken dat een zongebruinde huid geen kwaad kan en het zelfs gezond is. Een beetje verkleuring beschermt inderdaad maar vergis je niet: Een door de zon(nebank) gebruinde huid is een DNA -beschadigde huid, veroorzaakt door UV-straling.
Op plaatsen waar de zon weerspiegeld wordt, draag je beter wat extra bescherming – in de sneeuw, op het strand, in de buurt van water,… In de tropen is de zon superkrachtig, ook als er bewolking is. Extra bescherming is een must. Over de middag – tussen 12 en 15 uur – is de uv-straling het hevigst.
Nee, Dubai is geen dure bestemming. Wel is het een vrij luxe bestemming waar je veel geld uit kunt geven in sjieke hotels, dure restaurants, exclusieve clubs en bijna onbetaalbare winkels. Je kunt natuurlijk een dure sportauto huren in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken.
Ja! Watertemperatuur in Dubai in Dubai in januari bedraagt aangenaam. Het zwemwater in januari is aangenaam in Dubai en in de buurt. Het zeewater bedraagt gemiddeld 23.3°C (min / max: 21.2°C/25.7°C) en stelt u in het algemeen in staat om een lange duik te nemen en te profiteren van nautische activiteiten.
In de zomermaanden is factor 20 of 30 het minimale, voor jonge kinderen moet je een sunblock (factor 50 of 60) gebruiken. Omdat de zonnebrandmiddelen in Dubai vrij duur kunnen zijn, kan het goedkoper zijn om deze al van thuis mee te nemen. Maak wel de afweging of het extra gewicht kan zorgen voor hogere bagagekosten.
Mensen, die factor 50 smeren, denken vaak dat ze perfect beschermd zijn en zijn daardoor minder voorzichtig met zonnen. Vaak smeren ze zichzelf minder vaak in en liggen ze weinig in de schaduw. Hierdoor zijn ze uiteindelijk toch minder goed beschermd tegen de zon en hebben ze een grotere kans om te verbranden.
Maar waarom is zonnebrand zo duur? De prijzen voor een flesje zonnebrandcrème liggen nogal uiteen. Dat heeft voor een deel te maken met de beschermfactor. Een hogere factor zonnebrand bevat meer beschermfilters en die zijn duur, waardoor de prijs van een factor 50 hoger is dan van een flesje met factor 15.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Wist je dat een gebruinde tint gemiddeld slechts tien dagen lang blijft hangen? Dat komt omdat een bruine huid het resultaat is van de activatie van pigmentcellen in de bovenste huidlaag en onze huid zich constant blijft vernieuwen.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Het is dus genetisch bepaald en je kan er daarom niet heel veel aan veranderen. Wat je wel kan doen is deze tips lezen om bruin worden te versnellen (en je uiteraard altijd goed insmeren!)
Hoe kan dit? Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
No make-up. Door een laag foundation gaat je gezicht al helemaal niet snel bruin worden. Probeer zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, je gezicht alvast bloot te stellen. Hierdoor pak je alvast een klein beetje zon!