Wil jij naar je favoriete muziek luisteren en tegelijkertijd altijd bereikbaar zijn? Met een koptelefoon om te bellen wordt dit mogelijk voor jou! Plug hem in je smartphone en je kunt zo inkomende gesprekken opnemen. Ook ideaal voor in het verkeer, je kunt hem namelijk gewoon als handsfree set gaan gebruiken.
De meeste koptelefoons hebben een ingebouwde microfoon/afstandsbediening in de kabel. De afstandsbediening bestaat vaak uit één of enkele knoppen voor het opnemen of beëindigen van gesprekken, het volgende of vorige nummer selecteren of het volume aanpassen. Vanzelfsprekend wordt de microfoon gebruikt om te spreken.
Wil je bellen met de oordopjes? Wij raden het af om oordopjes te kopen en er veel mee te bellen. De kwaliteit van de microfoon is vaak niet goed genoeg om je verstaanbaar te maken. Wanneer je veel wil bellen, raden wij een bluetooth headset aan.
Je maakt eenvoudig contact met jouw smartphone, laptop of tablet door middel van een wireless verbinding via bluetooth. Door de accu in je koptelefoon luister je uren naar muziek. Ook is het mogelijk om te bellen en gebeld te worden of kun je ongestoord video's bekijken op je tablet of laptop.
Een hoofdtelefoon of koptelefoon is een systeem van twee luidsprekertjes die vlak bij de beide oren worden gedragen. Hoofdtelefoons worden gebruikt om geluid voor één enkele persoon weer te geven, zonder dat anderen mee kunnen luisteren of ermee worden lastig gevallen.
In het algemeen hebben koptelefoons een bredere frequentiebereik met een hoofdtelefoon in vergelijking met oordopjes. Want een koptelefoon heeft een grotere driver van wel 50 mm. Dat heb je gewoon niet met oordopjes of in-ears. Het is de driver die zorgt voor een betere geluidservaring met meer frequenties.
Het langdurig dragen van een koptelefoon of oortjes kan voor onherstelbare gehoorschade zorgen. Oók als je de muziek niet hard zet. Kno-artsen maken zich er grote zorgen over; ze zien de problemen met gehoorschade bij jongeren toenemen.
Zorg ervoor dat uw Android-apparaat binnen bereik is, volg dan deze stappen om te koppelen: Toegang tot de app”Instellingen”.Tik op'Verbonden apparaten'en vervolgens op'Bluetooth'en schakel de Bluetooth-optie in. Uw JBL-hoofdtelefoon wordt binnenkort opgenomen in een lijst met compatibele apparaten binnen bereik.
JBL Tune 750BT
De JBL Tune 750BT en JBL Tune 710BT is de beste koptelefoon die we hebben getest onder 100 euro. Let er wel op dat dit een over ear is. Dat betekent dat de koptelefoon over je oren heen wordt gedragen en je gehele oor past in de koptelefoon.
Een koptelefoon van goede kwaliteit kan zo 10 jaar mee gaan, maar een koptelefoon van slechte kwaliteit kan het na een paar maanden al begeven. Je krijgt dus echt waar voor je geld. Overigens hebben koptelefoons van goede kwaliteit vaak een garantie van een jaar lang.
Met oortjes in (via Bluetooth of met kabeltje)
Geen probleem, je kunt ook met oortjes in handsfree bellen in de auto. Draadloze oordopjes, zoals Apple AirPods of Galaxy Buds+, werken prima. 'Oude vertrouwde' oordopjes met een draadje werken ook prima voor handsfree bellen.
Daar komt bij dat draadloze oordopjes bijna altijd beschikken over microfoons.Daardoor kan je er ook mee bellen, wat weer handig is om onderweg een gesprek te voeren.
Bellen met je oordopjes
Klik één keer op de middelste knop om het gesprek op te nemen en handsfree via je oordopjes te bellen. Even geen zin om te bellen? Klik terwijl je telefoon over gaat lang op de middelste knop van je oordopjes. Na een pieptoon mag de beller gezellig zijn/haar verhaal vertellen tegen je voicemail.
Koptelefoon en hoofdtelefoon zijn allebei correct.
Over het algemeen worden geluiden van minder dan 75 dB veilig bevonden en zullen geen gehoorschade aanrichten. Oordopjes en hoofdtelefoons hebben vaak een geluidsniveau van maximaal 85 tot 110 dB. "Dit zijn dermate hoge geluidsniveaus dat ze tot een gehoorverlies kunnen leiden," zegt Foy.
De Consumentenbond test verschillende soorten koptelefoons op onder meer geluidskwaliteit, draagcomfort en duurzaamheid. Er zijn in totaal 171 koptelefoons getest die goed verkrijgbaar zijn. Binnen de categorie draadloze koptelefoons is een model van Sony de Beste uit de Test. Een koptelefoon van JBL is de Beste Koop.
JBL kan zich met de Live Pro 2 scharen bij de betere oortjes.Ze zijn beduidend beter dan de Airpods Pro van Apple; het niveau is te vergelijken met dat van de Sony WF-1000XM4 en de Momentum True Wireless van Sennheiser. De microfoons van de Live Pro 2 zijn redelijk goed, voor oortjes van dit niveau.
Bluetooth is een open standaard, wat betekent dat iedereen de technologie vrij kan gebruiken zonder een licentie nodig te hebben.
Hardnekkig probleem met smartphone
Een nieuwe app - zeker op een Android toestel - kan de boel al in de war sturen. Schakel bluetooth uit op de smartphone en start beide apparaten opnieuw op. Zet beide apparaten weer aan, schakel bluetooth weer in op uw telefoon. Probeer nu de verbinding te maken.
Controleer op vuil, schade of losse verbindingen
Controleer op vuil in de koptelefoonpoort op de iPhone of iPad. Controleer de kabel, connector, afstandsbediening en oortjes van de koptelefoon op schade, zoals slijtage of breuken. Controleer op vuil in de rasters van de oortjes.
Een te hoog volume voor een te lange periode is altijd schadelijk voor je oren, ongeacht de situatie of de geluidsbron. Hanteer veiligheidshalve de zogenaamde 70-60-regel. Zet je apparaat niet luider dan 70 procent van het maximale volume en luister niet langer dan 60 minuten per dag.
Daarom is het advies: luister maximaal een uur per dag naar muziek op je koptelefoon of oordopjes. Als je te lang naar hard geluid luistert, kan je gehoorschade oplopen. Je beschadigt de haarcellen in je oor, waardoor je tijdelijk minder goed hoort of tinnitus krijgt (fluitende, suizende of piepende geluiden).